Strona główna Działy Praca praca dla pedagogów w UK

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cyrylek77
    Participant

Witam. mam pytanie do WAS – czy orientujecie sie czy potrzebuja w UK pedagogów. Skonczyłem resocjalizacje kilka lat temu. mam 8 letnie doswiadczenie pracy z osobami uzaleznionymi i ich rodzinami. Znam sie na pracy z "trudną" młodzieza. mam skonczone sporo kursów i szkoleń specjalistycznych przygotowujacych do pracy psychoterapeutycznej. Od kilku lat jestem wykladowca/ nuczycielem akademickim. Jezyk znam na poziomie komunikatywnym, chodze caly czas na lekcie i mam zamiar tak do przyjazdu. planuje wyjechac jesienia z Polski. Czy cos wiecie o pracy w tym zawodzie – albo wogole po studiach pedagogicznych? moze macie jakies info bo czytalem sporo ogloszen o np opiekunach osob starszych? chce wiedziec czy mam sie nastawiac na prace w swoim zawodzie badz po0krewnych czy szukac zupełnie innego zajecia.

pozdrawiam Wszystkich i zycze dobrych i radosnych Swiat.

mirek

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    cyrylek77 wrote:

Witam. mam pytanie do WAS – czy orientujecie sie czy potrzebuja w UK pedagogów. Skonczyłem resocjalizacje kilka lat temu. mam 8 letnie doswiadczenie pracy z osobami uzaleznionymi i ich rodzinami. Znam sie na pracy z "trudną" młodzieza. mam skonczone sporo kursów i szkoleń specjalistycznych przygotowujacych do pracy psychoterapeutycznej. Od kilku lat jestem wykladowca/ nuczycielem akademickim. Jezyk znam na poziomie komunikatywnym, chodze caly czas na lekcie i mam zamiar tak do przyjazdu. planuje wyjechac jesienia z Polski. Czy cos wiecie o pracy w tym zawodzie – albo wogole po studiach pedagogicznych? moze macie jakies info bo czytalem sporo ogloszen o np opiekunach osob starszych? chce wiedziec czy mam sie nastawiac na prace w swoim zawodzie badz po0krewnych czy szukac zupełnie innego zajecia.

pozdrawiam Wszystkich i zycze dobrych i radosnych Swiat.

mirek

Oj szczerze mówiąc to jest spore zapotrzebowanie na takich specjalistów, jednakże problem nie w tym, że uznają, iż nie umiemy tego co oni, lecz czy uznają polskie kwalifikacje, papiery, dyplomy i na pewno BĘDĄ WYMAGAĆ DOBREGO ANGIELSKIEGO, ponieważ trudno bez tego mieć dobry kontakt z podopiecznymi…
    Ponieważ istnieje tutaj duża różnica jeżeli chodzi o nazwy poszczególnych stanowisk w porównaniu z Polską, należałoby się wpierw upewnić, jaki będzie tutejszy odpowiednik Twych kwalifikacji.
    Na Twoim miejscu obstawałbym przy tym zawodzie (z zastrzeżeniem jednak aby ten Twój angielski był naprawdę dobry-chyba że poślą Cię do dzieci, czy dziadków mniej wymagających) a ponieważ tutejsi muszą wiele się przygotowywać, aby mieć takie kwalifikacje i w dodatku jest to praca tym lepiej płatna im bardziej wymagająca, ale tutejsi specjaliści tylko w teorii są tacy doskonali…
    A ponieważ masz dodatkowe kursy i pewnie nazwy uzyskanych dyplomów, to nie wahaj się uderzyć dokładnie tam, gdzie takich potrzebują…
    Z uznawaniem dyplomów odsyłam do Woyth’a. Ten wie dużo na ten temat.
    Żona znajomego Anglika jest specjalistką od dzieci chorych na autyzm. Ma ukończone studia medyczne i dwa fakultety dot. specjalności, w której pracuje. Zarabia….od 27.000 GBP rocznie…
    No i poza tym jest jeszcze jeden atut.
    Tu jest naprawdę dużo "trudnej" (i głupiej) młodzieży… 😀 😀 😀 😆 😆 😆
    Zatem roboty Ci nie zabraknie.
    Pozdrawiam.
    P.S. Jak wrócę z wyjazdu to dopowiem coś więcej n/t nazw tu stosowanych, abyś wiedział czego szukać i podam link do przykładowych ofert pracy.
    Cześć.

Wies?aw
    Członek

🙂 no to jesteśmy w identycznej sytuacji. Mam dokładnie ten sam zawód co Ty, byłem wykładowcą, mam dodatkowe szkolenia, prowadziłem ośrodek dla ofiar przemocy domowej i w tym się specjalizuje, no jeszcze jestem kuratorem sądowym (probation officer). Będę w UK od 3 tygodnia maja przez około 3-4 tygodnie. Wygrałem od LOT bilet na dwie osoby więc jest dodatkowa motywacja żeby pofrunąć 😆 Rozejrze się i po powrocie (chyba że już zostane w UK) napiszę Tobie jak i gdzie 🙂 Pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.