Strona główna Działy Finanse rozmowy do polski za free!!!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    drezlajf
    Participant

jesli ktos slyszal o firme TalkTalk to jest teraz nowy pakiet uslug, klienci posiadajacy linie telefoniczna w domu czyli tzw LandLine po podpisaniu umowy z TalkTalk na pakiet Talk International zawierajacy darmowy Broadbrand up to 8meg zalezy od danego regionu, niegraniczone rozmowy z telefonami stacjonarnymi w UK i Irlandii oraz darmowe rozmowy do krajow europejskich w tym oczywiscie do Polski, jesli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt na mejla w celu zaaranzowania spotkania, wyjasnie wszystko, cena pakietu to £20,99 za miesciac. cena zawiera wszystko wliczajac £11 line rental. drezlajf@o2.pl szczegoly mozna znalezc na stronie http://www.talktalk.co.uk pozdrawiam

Gesiu
    Participant

to teraz kilka uwag odemnie co do tej ofery.

przeczytalem o tym jakiś czas temu w Guardianie. Sprawdziłem oferte i rzeczywiście jest to bardzo ciekawa propozycja. tylko ze nie tak łatwo by dostac od razu wszystko.

po pierwsze do tych co telefonu nie maja… najpierw trzeba sobie go zalozyc w BT. jak juz ktos mysli o zalozeniu telefonu to nie polecam sie speiszyc z internetem, bo kontrakt w BT jest na rok, a w przypadku zerwania trzeba zaplacic. kontrakt na telefon jest na 3 miesiace. po tym okresie mozna sobie swobodnie szukac innego operatora. ja obecnie jestem w OneTel.

wracajac do TalkTalk. swietny pakiet tylko, ze na internet trzeba troche czekac. ja bylem w stanie zerwac moj kontrakt na internet z BT i przejsc od razu do TalkTalk. Feler tylko jest taki, ze internet bym dostal dopiero w lipcu lub sierpniu bo tyle maja zgloszen.

zaproponowali mi przescie na telefon. na razie sie nie zdecydowalem, bo 21 funtów za sam telefon to troche duzo. do polski tyle nie dzwonie, wiec nie koniecznie by mi sie to teraz oplacalo.

w kazdym badz razie w przyszlosci jak juz bede mogl od razu dpstac internet i telefon od nich to na pewno sie na ten pakiet zdecyduje, no chyba ze konkurencja jakos powaznie zareaguje.

Kicia22
    Participant

Ludzie,la dlaczego nikt nie pisze o najtanszej i najlepszej pod wzgledem jakosci drodze dzwonienia?-Mam na mysli oczywiscie skype!!!.Komputer,telefon,broadband i tyle!Siedze dziennie kilka godzin,mamy tez kamerki,wiec sie widzimi-czy jest lepsze rozwiazanie???I to wszystko FREE!!!!Pozdrawiam

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Kicia22 wrote:

Ludzie,la dlaczego nikt nie pisze o najtanszej i najlepszej pod wzgledem jakosci drodze dzwonienia?-Mam na mysli oczywiscie skype!!!.Komputer,telefon,broadband i tyle!Siedze dziennie kilka godzin,mamy tez kamerki,wiec sie widzimi-czy jest lepsze rozwiazanie???I to wszystko FREE!!!!Pozdrawiam

Nikt nie napisze Kiciu(niu), bo już było napisane i nie ma po co powtarzać…
    Okazuje się, że Skype nie jest jedyną ciekawą opcją…

kunegunda
    Participant

poczekam jeszcze troche jak UE klepnie ustawe ze z telefonow kom. bedzie mozna dzwonic z drmowych minut bez dodatkowych oplat chyba o2 i vodafon juz to maja CHYBA!!!! polecam sprawdzic

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kunegunda wrote:

poczekam jeszcze troche jak UE klepnie ustawe ze z telefonow kom. bedzie mozna dzwonic z drmowych minut bez dodatkowych oplat chyba o2 i vodafon juz to maja CHYBA!!!! polecam sprawdzic

Ja nie chwaląc się już od dawna tak mam, oczywiście przez numer dostępowy (podawałem kiedyś), operatorzy Orange i Virgin.
    Tak mi się to spodobało, że w ogóle zrezygnowałem z telefonu domowego.

Skype jest ok jak dużo dzwonisz do jednej osoby i obydwoje macie komputery i przyzwoite łącza do netu, ale gdy tak sobie wpadasz na pomysł żeby do kogoś zadzwonić, to jednak normalny telefon jest niezastąpiony.

ukituki
    Członek

ja dzwonie przez 07744 700 033 do polski z orange. dziala tez z t-mobile,
    mozna dzwonic tez za darmo z o2 przez numer 0870 0360 395. korzystasz wtedy z minut abonamentowych. mozna dzwonic na komorki!!! w godzinach szczytu i na stacjonarne 24/7. w virgin i vodafone to zalezy od taryfy wiec warto sprobowac i sprawdzic billing, jak nie kasuje to macie szczescie i tez mozecie dzwonic. duzo informacji o tanich polaczeniach jest na
    http://www.gadatka.com/tele/ i najlepsze jest to ze dzwonisz z komorki gdzie tylko jestes a nie z przed komputera.

tonieja
    Członek

v-tec wrote:

Skype jest ok jak dużo dzwonisz do jednej osoby i obydwoje macie komputery i przyzwoite łącza do netu, ale gdy tak sobie wpadasz na pomysł żeby do kogoś zadzwonić, to jednak normalny telefon jest niezastąpiony.

SkypeOut pozwala dzwonic na telefony stacjonarne (ok 2p/min) i komorkowe (ok 15p/min). Nie ma abonamentu.

SkypeIn pozwala na zalozenie sobie virtualny numeru telefonu w Polsce, z ktorego rozmowy sa przekierowane na Twoj komputer, telefon(y) stacjonarny i/lub komorkowy. Istnieje tez poczta glosowa. SkypeIn kosztuje okolo 21GBP/rok lub 7GBP/3mies.

Wszystko co potrzeba to darmowy program dostepowy Skype. Polecam. Moje polaczenia na telefony stacjonarne sa lepszej jakosci niz polaczenia komputer-komputer.

v-tec
    Członek

Podsumowując mamy wiele możliwości kontaktu telefonicznego z krajem po przystępnych cenach: komórka, telefon domowy, komputer… – ważne szczególnie dla stęsknionych za Polską 🙂 A jeszcze kilka lat temu uzyskanie połączenia z Polski za granicę lub odwrotnie było dużym osiągnięciem, a płaciło się równowartość ok. 1 funta za minutę. Oczywiście to rozwój internetu, voip i w konsekwencji złamanie monopolu 'narodowych’ telekomów spowodowały tą sytuację.

Mając niemal darmowe rozmowy z Polską, internet, tv sat i tanie przeloty do kraju w 2 godziny to chyba ta emigracja tak bardzo nie doskwiera… 8)

Leedsana
    Participant

v-tec wrote:

tanie przeloty do kraju w 2 godziny nie doskwiera…

prosze mowic za siebie 😉 😀
    nasza podroz trwa od 7 do 15 godz. 😕

v-tec
    Członek

7 godzin to chyba furmanką…
    … a 15 jak konia odwrotnie zaprzęgniecie i musi do tyłu iść 😆

(just kiddin’)

Sandgirl
    Członek

ja wczoraj lecialam samolotem, i z Wawy do Londynu 2h10min bylo, a z Gatwick byl zaraz autokar do Bradford… troche to trwa niestety 🙁
    A w niedziele jade pociagiem, 2.5 h, wiec lacznie to 4.5 godziny trwa…..

odea75
    Członek

Każdy o Skype skype skype itd Voip to jest totalne 0 kosztów polecam

Andorra free*
    Argentina free*
    Australia free*
    Austria free*
    Belgium free*
    Canada free*
    Chile free*
    China free*
    Czech Republic free*
    Denmark free*
    Finland free*
    France free*
    Germany free*
    Hong Kong free*
    Hungary free*
    Iceland free*
    Ireland free*
    Italy free*
    Japan free*
    Luxembourg free*
    Malaysia free*
    Monaco free*
    Netherlands free*
    New Zealand free*
    Norway free*
    Poland free*
    Portugal free*
    Russian Federation free*
    Singapore free*
    South Korea free*
    Spain free*
    Sweden free*
    Switzerland free*
    Taiwan free*
    United Kingdom free*
    USA (+mobile) free*

Pozdrawiam

p.s. wystarczy tylko internet słuchawki i mikrofon 😉

tonieja
    Członek

Czy chcesz powiedziec ze "Voip" umozliwi mi rozmowy na telefony stacjonarne i komorkowe za darmo? Jak z jakoscia polaczen?

Czy "Voip" to w Twoim rozumieniu nazwa programu czy nazwa protokolu?

Jezeli to jest program to prosze Cie o podanie adresu strony opisujacej ten program,
    jezeli to jest protokol to informuje, ze wiele innych programow uzywa tego samego protokolu, w tym Skype.

Niecierpliwie oczekuje odpowiedzi 🙂

odea75
    Członek

VoIP (Voice over Internet Protocol) – technologia umożliwiająca wykonywanie połączeń głosowych przez komunikator, bramkę lub specjalny numer na telefony stacjonarne i komórkowe, a nawet na telefony satelitarne, infolinie oraz numery o podwyższonej opłacie za połączenie. Jest to tzw. telefonia internetowa (Internet Phone).

Zwykle połączenia VoIP sa tańsze niż typowe rozwiązania telefoniczne (zwłaszcza dalekozasięgowe). Dostępne są również specjalne zewnętrzne telefony IP i USB oraz faks internetowy (Internet Fax).

Ja polecam http://www.voipdiscount.com/ 😀 😀 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.