Strona główna › Działy › Czarna lista › Oszukala mnie Agencja
Oszukała mnie agencja!! Nie chce mi wyplacic pieniedZy za ostatni tydzien w ktorym tam pracowalem. Przy kazdej probie odzyskania pieniedzy mowila ze mi nie wyplaci i dotad nie wyplacila. Co robic?
Z tego co kiedyś pracowałem przez agencję różnego rodzaju, to jest to często stosowana praktyka przy rzucaniu pracy. Nigdy nie zaglądałem do umowy o pracę i nie wiem czy to było legalne, proponuję sprawdzić umowę i jak cos zgłosić się do Citizen Advice Bureau. Adres powinien być na stronie Leeds.pl i gdzieś w postach na forum.
Pozdrawiam
moze warto podac, ktora, ku przestrodze..?
Oszukała mnie agencja!! Nie chce mi wyplacic pieniedZy za ostatni tydzien w ktorym tam pracowalem. Przy kazdej probie odzyskania pieniedzy mowila ze mi nie wyplaci i dotad nie wyplacila. Co robic?
Proszę o pełne dane tej agencji wraz z Twoim nazwiskiem, imieniem na mój priv: alek @leeds.pl. Czy masz dokumenty poświadczające że w ten wymieniony tydzień pracowałeś (jakiekolwiek, nawet lista godzin i plan tygodnia roboczego z firmy, może to być też cokolwiek z firmy gdzie pracowałeś, np. karta obecności z Twoimi podpisami- poproś o ksero w biurze, nic nie mówiąc agencji…)?
Citizen Advice Bureau mieści się na New York Street, zaraz powyżej dworca autobusowego w Leeds. Po lewej stronie od targowiska miejskiego, jest ta ulica, zaś samo biuro masz po prawej stronie ulicy, wprost z chodnika.
Ja ze swojej strony będę zwracał się do ACAS, to jest organizacji, której zadaniem jest ochrona każdego pracownika przed nadużyciami ze strony pracodawców (w tym agencji). Są oni na tyle silni, że samo skierowanie przez nich pisma do winowajcy-firmy często skutkuje polubownym załatwieniem sprawy. Mają swoich prawników i znają się na rzeczy.
Pozdrawiam.
Witam. Masz racje fatamorgana. ACAS to swietna organizacja. Moja agencja byla mi winna 260 poundow. Bilam sie o nie cztery miesiace, wykonujac codziennie telefony do pracodawcy. Gdy w gre wszedl ACAS zwrocili mi kaske w ciagu 2 tyg.
A rada dla ciebie wodzu. W centrum leeds, na Albion street w wysokim wiezowcu o nazwie city exchange miesci sie work tribunal(sad pracy), idz tam i powiedz o swoich problemach> Oni na pewno ci pomoga. Tak jak pomogli mnie, bo to oni zwrocili sie z moja sprawa do ACAS. powodzenia!!!
Pozdrawiam
dziunia 😀
Ja slyszalem o praktykach, ze nie wplacaja na konto, tylko dostajecs czek, ktory mozesz zrealizowac dopiero po tygodniu, czyli jak wyjezdzasz to ostatniej wyplaty nie odbierzesz :).
Ja slyszalem o praktykach, ze nie wplacaja na konto, tylko dostajecs czek, ktory mozesz zrealizowac dopiero po tygodniu, czyli jak wyjezdzasz to ostatniej wyplaty nie odbierzesz :).
Niekoniecznie, czek można zrealizować nawet na rachunku innej osoby, ale nie zawsze i nie wszędzie.
Ale dziwi mnie, że piszesz o otrzymywaniu czeku którego standardowy termin realizacji jest 5-6 dni roboczych (czyli de facto tydzień), jako o "praktykach" .
Przecież tak jest często, zatem wcale nie świadczy to o niczym złym. Jak masz konto, to możesz odebrać z konta -albo sam kartą w Polsce, albo przez kogoś jak masz najzwyklejszą kartę bankomatową.
A konto bankowe ostatnio nie stanowi już problemu, bo HSBC i Barclays zrobiły bardzo dużo, aby konta Polakom otworzyć bez problemu. 🙂 🙂
Za co wielkie brawa!
[b:2c5b654c8a]Chcial bym rowaniez ostrzec wszystkich przed praca dla agencji NORTH & SOUTH zostalem oszukany nie zaplacono mi za tydzien pracy jak i nie zworcono mi pieniedzi za buty za ktore pobrano mi 25 funtow a ktore oddalem po oddalem nastepnego dnia gdyz byly stare i zamale. Zwracalem sie do zwiazkow zawodowych o pomoc dzwonili tam i pisali pisma i nic jak ide tam to smieja mi sie w twarz i mowia ze nie pamietamietaja o niczym takim. Wraz ze mna zostalao oszukanch mnustwo ludzi z ktorymi tam pracowalem nastepnym moim krokiem bedzie sad pracy Pozdrawiam.[/b:2c5b654c8a]
Wodzu wrote:Oszukała mnie agencja!! Nie chce mi wyplacic pieniedZy za ostatni tydzien w ktorym tam pracowalem. Przy kazdej probie odzyskania pieniedzy mowila ze mi nie wyplaci i dotad nie wyplacila. Co robic?
Proszę o pełne dane tej agencji wraz z Twoim nazwiskiem, imieniem na mój priv: alek @leeds.pl. Czy masz dokumenty poświadczające że w ten wymieniony tydzień pracowałeś (jakiekolwiek, nawet lista godzin i plan tygodnia roboczego z firmy, może to być też cokolwiek z firmy gdzie pracowałeś, np. karta obecności z Twoimi podpisami- poproś o ksero w biurze, nic nie mówiąc agencji…)?
Citizen Advice Bureau mieści się na New York Street, zaraz powyżej dworca autobusowego w Leeds. Po lewej stronie od targowiska miejskiego, jest ta ulica, zaś samo biuro masz po prawej stronie ulicy, wprost z chodnika.
Ja ze swojej strony będę zwracał się do ACAS, to jest organizacji, której zadaniem jest ochrona każdego pracownika przed nadużyciami ze strony pracodawców (w tym agencji). Są oni na tyle silni, że samo skierowanie przez nich pisma do winowajcy-firmy często skutkuje polubownym załatwieniem sprawy. Mają swoich prawników i znają się na rzeczy.
Pozdrawiam.[/quote]
po jakim okresie sprawa sie przedawnia w citizen advice mowili ze mam max 3 miesiace jak jest w ACAS ,bo nie zaolacili mi za holiday w 2006 ?
nie znam sie na tym ale, na chlopski rozum, to i CAB i ACAS powinni dzialac na zasadzie tego samego prawa, tych samych regulacji, wiec taki sam okres przedawnienia jest w ACAS ( czyli ten problem reguluje to samo prawo tylko inna organizacja o to walczy)
[quote:03f9d29200]
po jakim okresie sprawa sie przedawnia w citizen advice mowili ze mam max 3 miesiace jak jest w ACAS ,bo nie zaolacili mi za holiday w 2006 ?[/quote]
Zwróć sie o pomoc do NSDAP albo po prostu wsadź cały personel agencji do gazu
[quote:963358cb9f]
po jakim okresie sprawa sie przedawnia w citizen advice mowili ze mam max 3 miesiace jak jest w ACAS ,bo nie zaolacili mi za holiday w 2006 ?
Zwróć sie o pomoc do NSDAP albo po prostu wsadź cały personel agencji do gazu[/quote]
niestety kancelaria nie zajmuje sie takimi sprawami
za to ciebie na mydlo moge przerobic
za to ciebie na mydlo moge przerobic
a ja ciebie zjem przetrawie i wydale w kiblu w telawiwie 😯
A!Dolph wrote:za to ciebie na mydlo moge przerobic
a ja ciebie zjem przetrawie i wydale w kiblu w telawiwie :shock:[/quote]
uwazaj mozesz sie udlawic… 😯
[quote:8cb1f7c6cf]Zwróć sie o pomoc do NSDAP albo po prostu wsadź cały personel agencji do gazu[/quote]
[quote:8cb1f7c6cf]za to ciebie na mydlo moge przerobic[/quote]
[quote:8cb1f7c6cf]a ja ciebie zjem przetrawie i wydale w kiblu w telawiwie :shock:[/quote]
Chłopcy, odłożcie zabawki, albo załóżcie nowy wątek 'Lalka Tadzika’ na przykład…
[i:8cb1f7c6cf]otóż tadzik w stanach zjednoczonych
w krótkiej kolekcjonerskiej serii
kupił za pieć tysięcy dolarów
kupił za pieć tysięcy
lalkę
ta lalka to jest himmler
ta lalka to jest himmler
mieszka w domku dla lalek
który tadzik nazwał reichstag
[Świetliki]
[/i:8cb1f7c6cf]