Strona główna Działy Hyde Park port lotniczy w Liverpoolu – jak daleko ?

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    habik83
    Participant

witam,
    mam pytanie do osob ktore potrafilyby mi udzielic odpowiedz na jedno bardzo proste pytanie :): jak daleko i czy w ogole ciezko dotrzec/trafic do portu lotniczego w Liverpoolu z miejsca gdzie staje autokar NATIONALEXPRESS, odprawiony rzecz jasna z Leeds ?
    czy po prostu bede w stanie dotrzec na lotnisko w 30-40 min?
    za wszelkie odpowiedzi dziekuje
    pozdrawiam

sylwek
    Członek

Jak dokładnie daleko w kilometrach to nie powiem, natomiast na trasie mi schodzi 1h 10min – 1h 20min spokojnie jadąc 65 mil/h. Bardzo prosto się jedzie autostradą M62 kierunek Manchester, później wjeżdzasz na obwodnicę M60 (prawie niezauważalnie) i na 12 zjeździe musisz poświęcić więcej uwagi żeby dobrze zjechać (ja za pierwszym razem nie trafiłem dobrze) znowu na M62. Jedziesz kierując się na Liverpool aż do 6-tego zjazdu i dalej już prosto za znakami na Airport. Naprawdę prościzna 😉
    Pozdrawiam

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    sylwek wrote:

Jak dokładnie daleko w kilometrach to nie powiem, natomiast na trasie mi schodzi 1h 10min – 1h 20min spokojnie jadąc 65 mil/h. Bardzo prosto się jedzie autostradą M62 kierunek Manchester, później wjeżdzasz na obwodnicę M60 (prawie niezauważalnie) i na 12 zjeździe musisz poświęcić więcej uwagi żeby dobrze zjechać (ja za pierwszym razem nie trafiłem dobrze) znowu na M62. Jedziesz kierując się na Liverpool aż do 6-tego zjazdu i dalej już prosto za znakami na Airport. Naprawdę prościzna 😉
    Pozdrawiam

Teraz zostaje już tylko nakłonić kierowcę National Express żeby pojechał taką trasą. Prościzna, nie pogadasz. 😀

sylwek
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    7sisters wrote:

Teraz zostaje już tylko nakłonić kierowcę National Express żeby pojechał taką trasą. Prościzna, nie pogadasz. 😀

No tak, czasem warto wyrzucić kogoś z pokoju żeby mieć trochę spokoju na dokładne przeczytanie posta 😉 (nie jeżdze autobusami od dawna dlatego tak z rozpędu się rozpisałem) 😉
    Nationalem niestety nie zdążysz w 40 min a nawet w godzinę, najlepiej sprawdź na Timetable czas dotarcia bo są one różne w zależności od kursu – oczywiście dolicz sobie jakieś spóźnienie (tak na wszelki wypadek). Pozdro dla 7sisters 😉

7sisters
    Participant

Dzieki za pozdrowienia, mam nadzieje ze nie obrazil Cie niewinny zart 😉

Tez wszedzie jezdze autem, ale udalo mi sie wykopac nastepujace informacje:

NE staje w Liverpoolu na West Derby Street. RAC Route Planner i Google Earth zgodnie mowia ze to prawie samo centrum miasta. Stamtad jezdzi cos co nazywa sie AV500 na lotnisko. Niestety, AV500 (najprawdopodobniej city bus) NE okresla jako "Non National Express service" i badz tu madry czlowieku.

Kiedys, przez pomylke, zamiast skrecic na airport pojechalem sobie prosto do city i droga stamtad na lotnisko zajela mi dobre pol godziny autem. Biorac pod uwage rozklad jazdy autobusu przyjalbym co najmniej godzine od NE do lotniska.

Pozdrawiam

hattori
    Participant

Jedzie sie ok 2-3 godziny-zalezy od pory dnia(korki;Manchester,Liverpool),potem wysiadasz w szczerym polu 😆 to bedzie koncowa stacja w Liverpool a z Dworca na lotnisko odchodza lokalne autobusy co jakies 20 min(o numer spytaj w informacji). Na lotnisko jedzies jakies 30 min (znowu zalezy od pory dnia).Ja wyjechalem kiedys na 6 godz przed odlotem i zdazylem ledwo, ledwo.

fatamorgana
    Participant

Wszyscy coś wiedzą, ale tylko Hattori najtrafniej odpowiedział na pytanie.
    Koleś pytał o czas dotarcia od wysiadki z Nationala w Liverpoolu (na Coach Station zwanym Lime St.) do lotniska Johna Lennona.
    Przerabiałem temat ze 6 razy i dopowiem, że linia nazywa się ARRIVA. Ma kilka połączeń. Te najkrótsze jedzie 35 minut, a te najdłuższe ok. 55 minut. Linie to; …..a zresztą wystarczy wejść tu:
    http://www.liverpooljohnlennonairport.com/page.php?p=102

Habik? A dlaczego ty zawracasz gitarę na lewo ludziom na forum skoro masz w chałupie dobre i SPRAWDZONE źródło informacji, co???!!!

aawaay
    Participant

Zawsze można wsiąść w Taxi.

Mi podróż z National Express’u zajęła tym sposobem 15-20 minut.

Wadą tego rozwiązania może być cena. Liczniki u kierowców w Liverpoolu kręcą się z różną prędkością 😉

Przykład (ta sama trasa):
    National Express – Lennon = 21 F 🙂
    Lennon – National Express = 13 F 🙂

No ale jak sie odprawa kończy a my ciągle w centrum miasta to wyjscia nie ma…

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.