Strona główna Działy Hyde Park Polska impreza i takie tam przemyslenia.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Innamoramento
    Participant

Mam 24 lata, przyjechalem do Anglii z Warszawy po to, zeby uciec od polskiej mentalnoci: szufladek, zasciankowych pogladow, stereotypow, nijakich, szarych ludzi, uprzedzen, braku tolerancji. Wyjezdzalem, zostawiajac swoich przyjaciol, rodzine, kariere zawodowa. Zabralem swojego chlopca i postanowilismy osiedlic sie w Leeds. I po przyjezdzie tutaj pierwsze co nas uderzylo to Polonia. Jak widac na zamieszczonych postach na forum i na zamieszczonych fotkach z imprezy, ktore to portretuja forumowiczow (czy jak to sie tam odmienia) Polacy zachowuja sie tak i wygladaja tak jak w Polsce. Tlum szarych, przecietnych ludzi, ktorzy mysla, ze bycie Polakiem jest czyms szczegolnym. Wasze ograniczone spojrzenie na zycie, na Brytyjczykow, na mniejszosci kulturowe, czy rasowe, wasze 'autobusowe’: 'Ja pierdole’ i 'O zesz kurwa’ sprawia, ze wstydze sie, ze jestem z Polski. Wstydzilem sie tego mieszkajac w Polsce, a teraz wstydze sie jeszcze bardziej. Wasze smieszne postulaty o zlym traktowaniu polaczkow i pisaniu petycji do City Council sprawia, ze przypomina mi sie serial Alternatywy 4 i ciemnogrod jaki wtedy panowal. Ciesze sie, ze moj ojciec byl Zydem i moje nazwisko nie brzmi polsko. Codziennie wychodzac z domu mysle o tym, zeby nie spotkac jakiegos polaczka na ulicy i musze przyznac, ze w tym tygodniu jeszcze nikogo nie spotkalem, ale to dopiero poniedzialek….:(

Nie wiem czy ten post znajdzie sie na forum, chociaz uwazam, ze kazdy ma prawo do ujawnienia swojej opinii.

Dana
    Participant

Nieźle ci wychodzi prowokacja, ale musisz jeszcze trochę poćwiczyć.
    Gej był nawet realistyczny, niechęć do Polaków też OK, ale z tym Żydem to już za bardzo się rozpędziłeś.
    Chociaż znałam jednego geja Żyda, fajny gość, ale nie miał nic do Polaków, więc to chyba nie ty? 😉

jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

hm, az dziw ze tu pusto.. ciekawe, ilu szarych przecietnych ludzi na ten kijek skrobie teraz swoja riposte albo planuje prowokazje obnazac.. 😉

to jako ze ktos musi zaczac.. wiadomo.

Innamoramento wrote:

Mam 24 lata, przyjechalem do Anglii z Warszawy po to, zeby uciec od polskiej mentalnoci: szufladek, zasciankowych pogladow, stereotypow, nijakich, szarych ludzi, uprzedzen, braku tolerancji.

So what did ya expect? 🙂

Szczegolnie wsrod Polakow? Spotkasz tu taki sam przekroj jak i w Polsce, dlatego tez spotkasz tez Polska mentalnosc. A nawet bardziej specyficzna, bo z jednej strony tych bardziej przedsiebiorczych co chca zmienic swoje zycie z dobrego na lepsze, i tych co po prostu nie mieli innego wyjscia, zeby przezyc/utrzymac dziecko/whatever. A z trzeciej i czwartej strony takich i takich i owakich – jak w Polsce. Kto szuka ten znajdzie, tak mowia..

:2ad4a4023b wrote:

Wyjezdzalem, zostawiajac swoich przyjaciol, rodzine, kariere zawodowa. Zabralem swojego chlopca i postanowilismy osiedlic sie w Leeds. I po przyjezdzie tutaj pierwsze co nas uderzylo to Polonia. Jak widac na zamieszczonych postach na forum i na zamieszczonych fotkach z imprezy, ktore to portretuja forumowiczow (czy jak to sie tam odmienia) Polacy zachowuja sie tak i wygladaja tak jak w Polsce. Tlum szarych, przecietnych ludzi, ktorzy mysla, ze bycie Polakiem jest czyms szczegolnym.

Propozycja (do odrzucenia): wrzuc swoja fote, zebysmy wszyscy mogli zobaczyc jak wyglada nieprzecietny czlowiek, ktory mysli ze jest w ogole czyms szczegolnym. Znaczy kazdy pewnie tak mysli, niektorzy tylko 'bardziej’, a jeszcze inni 'inaczej’ 😉

Z Twojej wypowiedzi bije przekonanie, iz jestes czyms lepszym niz Ci wszyscy forumowicze.. i pewnie w jakich kwestiach jestes, w innych pewnie nie. So what? 🙂

Z przykroscia zawiadamiam takze, iz jednym z czesciej wysmiewanych czy krytykowanych Polskich zachowan, nawet przez samych Polakow jest marudzenie.. przychodzi taki i zamiast sie usmiechnac, napisac jaki jest, z kim szuka kontaktu, wylowic perelki, reszte olac.. to zaczyna marudzic ze Polacy to takie zwykle maja ciala, takie szare.. 😉

Wasze ograniczone spojrzenie na zycie, na Brytyjczykow, na mniejszosci kulturowe, czy rasowe, wasze 'autobusowe’: 'Ja [!!cenzura!!]’ i 'O zesz [!!cenzura!!]’ sprawia, ze wstydze sie, ze jestem z Polski. Wstydzilem sie tego mieszkajac w Polsce, a teraz wstydze sie jeszcze bardziej. Wasze smieszne postulaty o zlym traktowaniu polaczkow i pisaniu petycji do City Council sprawia, ze przypomina mi sie serial Alternatywy 4 i ciemnogrod jaki wtedy panowal.

swoja droga, niezly serial. A jak juz zostaniesz Anglikiem czy kim tam sobie wymarzysz.. nie bedziesz sie wstydzil za debili/prostakow/zlodziei swojego nowego kraju? 🙂

Ciesze sie, ze moj ojciec byl Zydem

nie za duzo prowokcji naraz? 😉

i moje nazwisko nie brzmi polsko.

jaka zaleta na rynku pracy.. 😉

Codziennie wychodzac z domu mysle o tym, zeby nie spotkac jakiegos polaczka na ulicy i musze przyznac, ze w tym tygodniu jeszcze nikogo nie spotkalem, ale to dopiero poniedzialek….:(

Mam nadzieje, ze sie uda jak najdluzej. Proponuje naduzyc solarium, brode zapuscic, da rade.. wtedy luster nie trzeba bedzie wywalac.. 😉

o, cos sie pojawilo w miedzyczasie jednak 🙂

Nieźle ci wychodzi prowokacja, ale musisz jeszcze trochę poćwiczyć.
    Gej był nawet realistyczny, niechęć do Polaków też OK, ale z tym Żydem to już za bardzo się rozpędziłeś.
    Chociaż znałam jednego geja Żyda, fajny gość, ale nie miał nic do Polaków, więc to chyba nie ty?

no juz o chlopca nie chcialem pytac.. mlody tatus Zyd jeszcze przejdzie.. ;)))

olewajac intencje, temat 'ciekawy’, ma chlopak (no, chyba ze nie chlopak ;)) szanse na ciekawe wypowiedzi, z drugiej strony bluzgi, pot i krew, szykuje sie temat miesiaca.. a co sobie wylowi to jego/? ;P

Pozdrawiam i najlepszego 🙂

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Innamoramento wrote:

Mam 24 lata, przyjechalem do Anglii z Warszawy po to, zeby uciec od polskiej mentalnoci: szufladek, zasciankowych pogladow, stereotypow, nijakich, szarych ludzi, uprzedzen, braku tolerancji. Wyjezdzalem, zostawiajac swoich przyjaciol, rodzine, kariere zawodowa. Zabralem swojego chlopca i postanowilismy osiedlic sie w Leeds. I po przyjezdzie tutaj pierwsze co nas uderzylo to Polonia. Jak widac na zamieszczonych postach na forum i na zamieszczonych fotkach z imprezy, ktore to portretuja forumowiczow (czy jak to sie tam odmienia) Polacy zachowuja sie tak i wygladaja tak jak w Polsce. Tlum szarych, przecietnych ludzi, ktorzy mysla, ze bycie Polakiem jest czyms szczegolnym. Wasze ograniczone spojrzenie na zycie, na Brytyjczykow, na mniejszosci kulturowe, czy rasowe, wasze 'autobusowe’: 'Ja [!!cenzura!!]’ i 'O zesz [!!cenzura!!]’ sprawia, ze wstydze sie, ze jestem z Polski. Wstydzilem sie tego mieszkajac w Polsce, a teraz wstydze sie jeszcze bardziej. Wasze smieszne postulaty o zlym traktowaniu polaczkow i pisaniu petycji do City Council sprawia, ze przypomina mi sie serial Alternatywy 4 i ciemnogrod jaki wtedy panowal. Ciesze sie, ze moj ojciec byl Zydem i moje nazwisko nie brzmi polsko. Codziennie wychodzac z domu mysle o tym, zeby nie spotkac jakiegos polaczka na ulicy i musze przyznac, ze w tym tygodniu jeszcze nikogo nie spotkalem, ale to dopiero poniedzialek….:(

Nie wiem czy ten post znajdzie sie na forum, chociaz uwazam, ze kazdy ma prawo do ujawnienia swojej opinii.

Powiem tylko jedno.
    Z kimś takim jak Ty, to pewnie Anglicy i urzędy tak się liczą, że to oni poślą do Ciebie specjalne listy z podziękowaniami że w ogóle tu przyjechałeś… A kto z nas jest prawdziwym ciemnogrodem to już się niedługo przekonamy. Takich jak Ty znałem na pęczki i zawsze źle kończyli.
    Bez pozdrowień od przedstawiciela tłumu szarych, przeciętnych i ograniczonych ludzi…

Anonim
    Gość

…blablabla… kolejny frustrat… czy to kastrat… nie pamietam jak to bylo… 🙄

gonia
    Participant

Tez mi sie tak jakos wydaje ze to glupia prowokacja….
    ty glupku myslisz ze my nie mamy o czym dyskutowac na forum ?!?!?!?zapewniam cie ze mamy tysiace ciekawych i nie wbudzajacych negatywnych emocji tematow…
    a na twoim miejscu nastpnym razem jak ci przyjdzie pomysl na takie prowokowanie ludzi do wypowiedzi…wsadzilabym glowe do muszli klozetowej i spuszczala wode przez caly dzien az bym oprzytomniala…
    stary…a tak poza tym narzekasz na jakies blady czy szary obraz polaka…
    powalilo cie na glowke do reszty…przeciez jak juz moj przedmowca stwierdzil przyjechala do UK glownie na lepsza i bystrzejsza czesc ktora nie boi sie przygody, wyzwania i ma ambicje…(..w wiekszosci..)
    a ty oj…jak pieknie nam przedstawiles obraz bladego zdolowanego i wiecznie naburmuszonego i nie zadowolonego Polaczka…

wiesz co tak na zakonczenie zrob jeszcze raz to z tym kibelkiem co ci juz wczesniej napisalam…

A ja proponuje nie robic wielkiem burzy z tego posta……bo chyba sie chlopakowi nudzilo….
    Pozdrowka dla wszytkich 😀 😉

Baggins
    Participant

[quote:85cf10479c] Ciesze sie, ze moj ojciec byl Zydem i moje nazwisko nie brzmi polsko[/quote]

A jak brzmi :)? Gaystain?

fatamorgana
    Participant

Cóż…jesteśmy nikim przy Tobie…

fatamorgana
    Participant

Innamoramento wrote:

Mam 24 lata, przyjechalem do Anglii z Warszawy po to, zeby uciec od polskiej mentalnoci: szufladek, zasciankowych pogladow, stereotypow, nijakich, szarych ludzi, uprzedzen, braku tolerancji. Wyjezdzalem, zostawiajac swoich przyjaciol, rodzine, kariere zawodowa.

Prawdę mówiąc kogo to obchodzi…? Na pewno nie szarych, przeciętnych i ograniczonych ludzi, takich jak my prawda?

:0ac16f9dbc wrote:

Wasze ograniczone spojrzenie na zycie, na Brytyjczykow, na mniejszosci kulturowe, czy rasowe, wasze 'autobusowe’: 'Ja [!!cenzura!!]’ i 'O zesz [!!cenzura!!]’ sprawia, ze wstydze sie, ze jestem z Polski. Wstydzilem sie tego mieszkajac w Polsce, a teraz wstydze sie jeszcze bardziej.

Wysil się i napisz o swoim niezwykle doniosłym podejściu, poucz nas!

:0ac16f9dbc wrote:

Codziennie wychodzac z domu mysle o tym, zeby nie spotkac jakiegos polaczka na ulicy i musze przyznac, ze w tym tygodniu jeszcze nikogo nie spotkalem, ale to dopiero poniedzialek

Uważaj żeby Cię jakiś Murzyn nie najechał!
    A najlepiej będzie jak w końcu będziesz czegoś potrzebował (z każdym tak jest, bo nikt nie wie wszystkiego…) i wtedy te ograniczone Polaczki (bo jedynym, prawdziwym Polakiem jesteś przecież Ty) , Janusze i inne szare ciemnogrody ci pomogą. Chciałbym bardzo Ci wtedy spojrzeć w oczy…

Cytat dla prawdziwego Polaka (wierzącego katolika)
    "Nie sądźcie abyście i wy nie byli sądzeni" i…
    "Nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe"

aawaay
    Participant

Innamoramento wrote:

Mam 24 lata, przyjechalem do Anglii z Warszawy po to, zeby uciec od polskiej mentalnoci: szufladek, zasciankowych pogladow, stereotypow, nijakich, szarych ludzi, uprzedzen, braku tolerancji. Wyjezdzalem, zostawiajac swoich przyjaciol, rodzine, kariere zawodowa. Zabralem swojego chlopca i postanowilismy osiedlic sie w Leeds. I po przyjezdzie tutaj pierwsze co nas uderzylo to Polonia. Jak widac na zamieszczonych postach na forum i na zamieszczonych fotkach z imprezy, ktore to portretuja forumowiczow (czy jak to sie tam odmienia) Polacy zachowuja sie tak i wygladaja tak jak w Polsce. Tlum szarych, przecietnych ludzi, ktorzy mysla, ze bycie Polakiem jest czyms szczegolnym. Wasze ograniczone spojrzenie na zycie, na Brytyjczykow, na mniejszosci kulturowe, czy rasowe, wasze 'autobusowe’: 'Ja [!!cenzura!!]’ i 'O zesz [!!cenzura!!]’ sprawia, ze wstydze sie, ze jestem z Polski. Wstydzilem sie tego mieszkajac w Polsce, a teraz wstydze sie jeszcze bardziej. Wasze smieszne postulaty o zlym traktowaniu polaczkow i pisaniu petycji do City Council sprawia, ze przypomina mi sie serial Alternatywy 4 i ciemnogrod jaki wtedy panowal. Ciesze sie, ze moj ojciec byl Zydem i moje nazwisko nie brzmi polsko. Codziennie wychodzac z domu mysle o tym, zeby nie spotkac jakiegos polaczka na ulicy i musze przyznac, ze w tym tygodniu jeszcze nikogo nie spotkalem, ale to dopiero poniedzialek….:(

Napisz jeszcze że jesteś czarny i masz matkę azjatkę…
    Zapraszam na Gateway późną nocą to przejadę Cię forklift’em… 😛

Heh… idiotów nie sieją…

A tak przy okazji: Pozdrowienia dla użytkowników tego forum! 😉

Mabrothax
    Participant

Innamoramento wrote:

Mam nadzieję, że wkońcu znajdziesz swój wymarzony świat… Co najważniejsze, bez polaków… Bo z tego co napisałeś to oni są powodem tego całego bajzlu jaki bombardował Twoją psychikę od młodych lat. Wspomniałeś coś ucieczce od szufladkowania i uprzedzeń… NIe wydaje Ci się absurdalne to, iż połowa Twojego postu jest pod sztandarem tych dwóch słów…
    Wyjeżdżając nawet na drugi koniec świata nie zapomnisz o tych wszystkich rzeczach od których uciekasz. One Ciebie nie otaczają, one siedzą głęboko w Tobie. Oj masz problemy… i to nie małe. Ale skłamał bym nie mówiąc, że każdy z czymś się boryka… z tą zasadniczą różnicą, iż nie wszyscy popadamy z tego powodu w kompleksy….

Po prostu brak słów mi na takich ludzi
    😕

7sisters
    Participant

Rzucacie sie kochani jak wsza na powrozku a chloptas siedzi sobie przed kompem i zalewa sie ze smiechu. Proponuje wszystkim wycofanie swoich odpowiedzi pod tym postem i nie dopisywanie niczego nowego.

SpokoBoyxxx:)
    Członek

Innamoramento wrote:

Co ty MYSLISZ Ze jak napiszesz ze jestes Zydem To uwierzymy w twoja bajke Nie masz pojecia kim sa Zydzi jaka maja mentalosnosc i nie masz nic wspolnego z ludzi z "Narodu Wybranego" Izraela.Twoje myslenie jest raczej mysleniem polaczka Januszka.Napisales cos o szufladkowaniu a wlasnie twoja wypowiedz zdradza waskie twoje myslenie szufladkowanie i prowokacje.Napewno nie jestes Zydem moze jestes Gejem raczej chyba tak?..Bo piszesz o braku tolerancji.Tez wstydze sie JANuszy Polaczkow i wkurza mnie ich zachowanie ,ale uwazam sie za Polaka,i nim jestem(Choc Chyba bardziej uwazam sie za Poznaniaka i kogos z Europy) choc niektorzy nie zgadzaja sie z moimi wypowiedziami nawet ludzie z mojego miasta .Uwazam jednak ze PISANIE Petycji jest wlasciwym przedsiewzieciem forumowiczow i uwazam ze pomimo tego ze sa cale tabuny JANUSZOW W Leeds Trzeba promowac postawy Europejskie i pokazywac pozytywne postawy Polakow choc nie mozna przesadzac z ta polskosciai i nacjonalizmem.Wiadomo ze Polacy sa nietolerancyjni i czasami sa antysemitami i dlatego chciales sprowokowac dyskusje ale nie udalo co sie bo jestes za malo inteligientny Zydzi nigdy sie skarza tak jak ty to zrobiles jestes raczej chyba polaczkiem choc masz problemy ze swoja tozsamoscia seksualna.Ot Januszek. 😡

Innamoramento
    Participant

Nie zdziwil mnie ton waszych wypowiedzi. Proszé zwrocic uwagé na pisownie slowa 'waszych’. Zadziwil mnie natomist brak wiary w istnienie geja-Zyda. Hmmm…takie rzeczy sié zdazaja i nie widzé w tym nic dziwnego. Mail napisalem nie ot tak dla zabawy. Byl wynikiem obserwacji polaczkow na ulicach Leeds i czytaniem waszych postow na forum, lacznie z tym o zachowaniu dziewczyn 'na obczyznie’.

Kolejna rzecz, Zydem byl moj ojciec, co dalo mi zydowskie nazwisko i mozliwosc poznania kultury ale Zyda ze mnie nie zrobilo, bo jak pewnie wiecie albo i nie Zydowka moze wydac na Swiat kolejnego Zyda itd…

Nie jestem malkontentem chociaz wlasnie Zydzi nimi sa. Porownajcie chociazby z zachowaniami postaci z filmow Woody Allen’a. Moze lekko przejaskrawione ale bardzo prawdziwe.

Uwierzcie tez, ze nie smialem sie z waszych postow, tylko rece zalamaly mi sie, zeby nie powiedziec, ze sie 'przegiely’ jeszcze bardziej….jesli wiecie co mam na mysli.

Aha, i ktos jeszcze pytal o solarium: najlepsze jest na Headrow przy skrzyzowaniu z Vicar Lane.

Podobal mi sie Gaystein, pomysle nad tym, narzie Grynberg musi wystarczyc.

No i na koniec, pomyslcie, ze nie jest tak zle, moglbym byc jeszcze masonem.

Mabrothax
    Participant

Innamoramento wrote:

Uwierzcie tez, ze nie smialem sie z waszych postow, tylko rece zalamaly mi sie, zeby nie powiedziec, ze sie 'przegiely’ jeszcze bardziej….jesli wiecie co mam na mysli.

Źle to ująłem mówiąc "brak mi słów"… Chodziło mi bardziej "szkoda słów"…
    To jak strzelanie z procy do rycerza w pełnej zbroi płytowej… nic nie dojdzie celu…jeśli wiecie o co mam na myśli 🙄

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.