Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
v-tec wrote:
Mnie sprawa nie dotyczy bezpośrednio, ale pomysł jakiejś demonstracji przed konsulatem uważam za niezbyt szczęśliwy. Kwestia podatków uregulowana jest umowa międzynarodową, której rząd polski nawet gdyby chciał, nie może jednostronnie zmienić. Ewentualna renegocjacja umowy to długotrwały proces. Poza tym premier/rząd na pewno ma świadomość, jaka jest sytuacja w tej kwestii, ale ośmielam się stwierdzić, że ta sprawa akurat nie jest na szczycie jego priorytetów (kto nie wierzy niech poczyta wiadomości z kraju 🙂 ). Ostatnia sprawa to legalność demonstacji, jeśli organizatorzy nie mają zezwolenia na jej przeprowadzenie to brałbym pod uwagę możliwość bliskiego kontaktu z angielską policją 🙄
PS. Kto zapewnia transport?
No wreszcie się odezwałeś…
Jasne, że dla polskich polityków jest to daleka tematyka. Wiem też dlaczego napisałeś jeszcze poprzednio i teraz tak a nie inaczej drogi V-tecu, ale z drugiej strony, jak nikt nigdy niczego nigdzie nie zrobi, to oni to odbiorą jako przyzwolenie do dalszego olewania sprawy. Brak jakiegokolwiek sprzeciwu daje politykom zielone światło do lekceważenia. Popatrz, jak Francuzi opanowali świetnie zbiorowe protesty przeciw swoim ustawom. Społeczeństwo potrafi zmusić polityków do działania, ale tego się nie robi w domu, siedzą i oglądając TV. Każdy protest musi być publiczny jeśli ma wywołać jakikolwiek oddźwięk. I o to w tym chodzi.
A poza tym, ja chcę połączyć miłe z pożytecznym. Dawno nie byłem w Londynie. Po wiecu pójdę się przespacerować nad Tamizę.
Z tego co wiem, to mają zgłoszoną tę akcję i jest legalna. A transport?
Cóż, nie ma chętnych to pojadę sam. Ale pisałem że mam 4 miejsca w wozie.
Pozdrawiam.