Strona główna Działy Hobby Kupujemy samochod w UK.

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    koukla
    Participant

Dzieki za rady, sprobuje jeszcze raz wyrzucajac brata, chociaz i tak pewnie bedzie duzo. Auto jest wycenione na 1800 funtow to ford focus kombi a ubezpieczenie wychodzilo mi miedzy 3 a 4 tys. Najtaniej znalazlam w express insurance ale i tak przekraczalo wartosc auta.
    Chyba pozostaje mi tylko kupic auto z malym silnikiem i zarejestrowac wylacznie na mnie.

v-tec
    Członek

Najtańsza ubezpieczalnia to jak już wielokrotnie było pisane churchill.com
    tanie są też 'supermarketowe’: tesco, asda, sainsburys
    Anyway nie powinnaś przekroczyć Ł1,000 cokolwiek byś nie wpisała, ja płacę Ł400 max z ac
    Model pojazdu wbrew pozorom ma minimalne znaczenie, zwłaszcza przy oc (chyba że mocna sportowa wersja)

koukla
    Participant

niestety przekracza 1000 i to grubo, z bratem czy nie,
    w tesco wyszlo mi 3 tys i w churchill podobnie ;(

fatamorgana
    Participant

Wiesz co, skopiuj cały formularz z danymi (bez osobowych typu nazwisko i sdres) i wrzuc do Worda czy notatnika jako plik tekstowy i prześlij na alek@leeds.pl
    Zobaczymy po analizie, gdzie tkwi przyczyna….
    Wiesz zniżka 60% to jednak spora kwota.
    Ale mimo wszystko… 😕

koukla
    Participant

Dziekuje , zrobie to jutro z rana, bo teraz juz jest pozno.. Dodam jeszcze tylko ze kolega za to auto placil 66 funtow miesiecznie wiec nie wierze, ze przez brata moglabym placic kolo 200 funtow, pewnie cos zle wpisuje. Mam nadzieje, ze uda sie znalezc przyczyne…

UUU
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Najtańsza ubezpieczalnia to jak już wielokrotnie było pisane churchill.com
    tanie są też 'supermarketowe’: tesco, asda, sainsburys
    Anyway nie powinnaś przekroczyć Ł1,000 cokolwiek byś nie wpisała, ja płacę Ł400 max z ac
    Model pojazdu wbrew pozorom ma minimalne znaczenie, zwłaszcza przy oc (chyba że mocna sportowa wersja)

churchill?? nie zawsze!! sprawdz elephant.co.uk- tam jest taniej.za japonskie auto z 2000r 1.8i – na 2 osoby(powyzej 25 lat i prawko powyzej 5lat) jakies 580 funtow.w churchillu bylo drozej o prawie 200 f.Sprawdz to!

Marta Klecz
    Członek

ja mam z easymoney- zurich
    800 a jestem nowym kierowca i jezdze oplem astra 94 rocznik silnik 1.6…

kunegunda
    Participant

ja mam z previlige i jezdze matizem 🙂 2000 rok 0.8 silnik i place £240 bez zadnych znizek

fatamorgana
    Participant

Wiesz co kunegunda?
    Musiałbym Cię porządnie opierd..ć za te Twoje Previlege… 😡 👿
    Po pierwsze, PRIVILEGE.
    Po drugie: posłuchałem Twojej zachęty wiosną tego roku i kupując drugi wóz ubezpieczyłem go w tej głupiej firmie i co? Wcale nie wyszło specjalnie taniej niż w Tesco (co to jest 12 funtów na rok!).
    Trzy miesiące ciągnie się sprawa zakończenia polisy przed terminem (samochód wywieziony za granicę), a jakby jeszcze było mało, nie chcieli uznać właściwego tłumaczenia, mimo że było poprawione tak jak chcieli.
    Wywaliłem pieniądze na tłumaczenie na które się i tak wypięli a w dodatku zabrali z konta dwie miesięczne raty zamiast obiecanej jednej tytułem zerwania polisy.
    Jeszcze chcesz ich reklamować?
    Na razie tylko na nich wydaję… 👿 👿 👿
    NEVER MORE!!!

kunegunda
    Participant

sluchaj no po pierwsze nikogo nie reklamuje po drugie z takimi odzywkami to do mamusi a po trzecie to w d… mam jakie ty masz problemy i z kim. Ja z ta firma nie mam nie mialem i raczej nie spodziewam sie miec jakichkolwiek problemow. a podalem tylko informacje o samochodzie i gdzie mam ubezpieczenie. nara

fatamorgana
    Participant

Nie tak ostro…
    Zapomniałeś dawnego posta, w którym polecałeś Privilege jako tańszą alternatywę zamiast Tesco, które było zalecane, więc nie obrażaj się tak zaraz…
    Poza tym, za szybko piszesz, zamiast wziąść pod uwagę, że nie jestem człowiekiem który wini Ciebie za podpisanie umowy z firmą, co było moją przecież decyzją, nie?
    Jestem wkurzony na nich, ale zwróciłem Ci żartobliwie uwagę mając zły humor no bo skoro jednak ich zachwaliłeś…
    Więc nie masz powodów się unosić.
    Easy, easy…
    Pozdrawiam. 🙂

Juliusz S?owacki
    Participant

Kto wiedział że sprawdzając koszt ubezpieczenia na samochód on-line, na drugi dzień to samo ubezpieczenie może mieć już inną cenę, a wtedy należy zadzwonić do ubezpieczyciela i się potargować o wczorajszą kwotę, jeśli była niższa. 😯 ❓

fatamorgana
    Participant

Wiesz Julek, to jest taki nieprzewidywalny kraj, że nie da się przewidzieć wszystkich możliwych scenariuszy… 😆 😆 😆 😉

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.