Strona główna Działy Hobby Modem kablowy NTL-a

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    sylwek
    Członek

Po ostatniej przeprowadzce i przeniesieniu net-a, został mi taki niebieski modem (ntl 250). Gdyby komuś się udało swój zepsuć, zalać np kawą lub przygnieść telewizorem (Rubinem 214) lub zniszczyć w inny sposób to mogę służyć pomocą. Po prostu oddam w dobre ręce które tego potrzebują. Jak coś to na privka Pozdrawiam 🙂
    .
    .
    P.S. Jak ktoś myśli że bez sieci ntl (tylko za pomocą samego modemu) jest w stanie mieć neta to od razu wyprowadzam z błędu.

KrzysiekzSiedlec
    Participant

Witam jestem nowy na forum, mam pytanie jak to jest z NTL. Zamierzam zalozyc internet z tej sieci ale… Mieszkam w Leeds kod LS8 5EJ. W domu w którym mieszkam jest linnia NTL, jeden gosc ma internet ale niechce podzielic sie laczem … kij mu w ucho zaloze sobie sam , ale jest sprawa tego typu ze do 19 maja mamy umowe najmu na ten dom a potem niewiem czy bedziemy mieszkac w tym samym czy zmienimy na inny i teraz moje zasadnicze pytanie; jak to jest z przeniesieniem lacza na inny adres jak to sie odbywa czy sa jakies koszty z tym zwiazane i wszelkie problemy. jakie lacze warto zamowic zastanawiam sie nad 2 lub nawet 10Mb bo lubie filmy a na 10Mb to mozna troche pociagnac filmow z odpowiednia szybkoscia, fakt ze drogo wychodzi ale zawsze to mozna sobie zrekompensowac jakoscia polaczenia szybkoscia itp. Co Mozesz mi poradzic bo widze ze masz wiedze na ten temat;) Pozdrawiam

v-tec
    Członek

Internet zawsze możesz przenieść jeśli się przeprowadzasz (gratis, ale ntl nie jest dostępny wszędzie! Za to BT tak). Na twoim miejscu raczej upewniłbym się czy będę dłużej mieszkał i wtedy zaczynał z internetem. No i nie wiem czy będą chcieli założyć drugie łącze jeśli już jedno jest w domu….
    Według mnie prędkość 1-2 Mb w zupełności wystarcza, ale to już kwestia wyboru.

sylwek
    Członek

Na samym początku miałem 1Mbit i ściągałem wszystko co możliwe za pomocą miśka (BearShare 5.1.2). Wszystko było ok, transfery do wielkości rzędu 1Mbit przy asynchronicznym ustawieniu (przeważnie ok 650-800kb/s) i ilości źródeł ok 50. Teraz mam 2Mbit, przyrost na miśku jest bardzo niewielki, natomiast stronki portali śmigają w ułamku sekund i tu widzę bardzo dużą poprawę (chociaż i tak nie narzekałem). Jeżeli myślisz o 10Mbit to podejrzewam że musiałbyś korzystać z DC++ czy jakoś tak, tam będziesz prawdopodobnie mógł wykorzystać całe łącze, ale z konfiguracją nie mam zielonego pojęcia jak się to robi (nie używałem nigdy). Z radiem na żywo, tv, i streamingiem nie ma problemów i w sumie nie było.
    Pozdrawiam

P.S. Mieszkam dwie ulice dalej 😉 Na moje szczęście już niedługo a w Siedlcach mam rodzinę 😉

ScOOrK
    Członek

Za zmiane adresu nie placisz nic. Robia od reki (podpinasz modem i dzwonisz) jesli masz kabelek w domu, lub zrobisz sam polaczenie (i ich o tym powiadomisz – choc nie polecam, bo strasznie placza, ze nielegalne itp… lepiej powiedz ze:"… no przeciez bylo 😯 …), a jesli kabla nie masz to do 2 tyg (w zaleznosci kiedy umowisz spotkanie na podlaczenie. Co do predkosci ja jestem szczesliwym 8) posiadaczem 10 megowki i nie moge nic zlego powiedziec. Mialem wczesniej 1 i 3 mega i jest duuuuuzaaa roznica. Stronki chodza tak jak przy 3 mega, ale w/w DC++ (a dokladniej mniej jego subtelna wersja – Strong) MNIAM, no palce lizac (lub klawiaturke – jak kto woli). Roznica w cenie niewielka, wiec polecam 10. Co do radia, tv i wszystkiego na raz to dobrze chodzi na wszystkim – przynajmniej ja nie mialem problemow. 😀

P.S. Z mojego lacza jada obecnie 3 komputery, a nie jeden. 😀

Pozdrawiam Wszystkich…

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.