Strona główna Działy Hobby Martial Atrs – powaznie

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

Wiem ze byly takie 2 watki mniej wiecej ale juz dawno temu. Czy ktos tu uczescza gdzies na sztuke walki, gdzie i za ile i jaka oczywiscie.
    Prosze o powazne odpowiedzi.

Polecam angielskie puby i mordownie – nawet za darmo mozna, jak czlowiek lubi tak na sucha mordke.. wprawdzie glownie dominuje street fighting ale jak sie przyfarci to nawet ktos z krafka wyskoczy ;))

a jak ktos lubi byc obijany, to kumpel szuka sparing partnera wlasnie do krafki.. 🙂

Baggins
    Participant

qrwa powaznie mialo byc

jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

qrwa powaznie mialo byc

qrfa na joge albo anger management, a nie do sztuk walki sie wyrywac z takim opanowaniem ;P

a kumpel powaznie szuka 😀

Lepton
    Participant

jackyl wrote:

Baggins wrote:

qrwa powaznie mialo byc

qrfa na joge albo anger management, a nie do sztuk walki sie wyrywac z takim opanowaniem ;P

a kumpel powaznie szuka :D[/quote]

He he bracie… ales trafil… Baggins po przyjezdzie do UK przestal cwiczyc yoge to mu sie brak opanowania udziela 😆

A z kumplem moge posparowac jesli dostane suspensora na jajka i jakies ochraniacze z pilek pingpongowych albo czegos podobnego na galki oczne. Inaczej strach sie za to zabierac 🙂

Ja bym stawial na jakies Brazylijskie Ju – Jitsu. Jesli ktos chodzi to prosze o kontakt.

Albo moze Paint-Ball. Zawsze mozemy przejsc do walki wrecz na gumowe bagnety jak sie nam skoncza kulki.

Anonim
    Gość

Chodziłem przez jakiś czas na kirkstall z kolegą z pracy, była to mieszanka zapasów i walki w parterze oraz troche stójki z boksem( jakaś nazwa chinska ), wczesniej w Bydgoszczy przez 1,5 roku chodzilem na krav- mage, wczesniej troche boksowałem na Astorii. Jeżeli ktokolwiek kiedyś ćwiczył jakąkolwiek sztuke walki to wie że brakuje troche szarpaniny i wyładowania agresji kiedy zaprzestaje się treningi.

Ja płacilem 3,5F za półtorej godziny 2 razy w tygodniu ( Armley sport center) jeżeli Tobie zależy moge podać dokładny adres.
    Mozesz też spróbować Thai box na samym początku Dewsbery road, przy garażach na trasie autobusu 1.

A najbliższy ośrodek systemu Krav-maga znajduje się w Manchesterze.

A walczenia na ulicy nie polecam( należy unikać zachowań i sytuacji, chociaż czasami jest już za póżno ):
    – pobiją Ciebie = problem
    – pobijesz kogoś – policja – sądy = problem

Baggins
    Participant

Nareszcie ktos powazny. Wielki dzieki, mieszkam zaraz kolo Armley Center, ale nie wiedzialem ze tam maja cos ponad normalna gimnastyke. A ten taj box to bede musial przeanalizowac jak daleko.
    Pozdro

Lepton
    Participant
    ”Tomeczek” wrote:

Chodziłem przez jakiś czas na kirkstall z kolegą z pracy, była to mieszanka zapasów i walki w parterze oraz troche stójki z boksem( jakaś nazwa chinska ), wczesniej w Bydgoszczy przez 1,5 roku chodzilem na krav- mage, wczesniej troche boksowałem na Astorii. Jeżeli ktokolwiek kiedyś ćwiczył jakąkolwiek sztuke walki to wie że brakuje troche szarpaniny i wyładowania agresji kiedy zaprzestaje się treningi.

Ja płacilem 3,5F za półtorej godziny 2 razy w tygodniu ( Armley sport center) jeżeli Tobie zależy moge podać dokładny adres.
    Mozesz też spróbować Thai box na samym początku Dewsbery road, przy garażach na trasie autobusu 1.

A walczenia na ulicy nie polecam( należy unikać zachowań i sytuacji, chociaż czasami jest już za póżno ):
    – pobiją Ciebie = problem
    – pobijesz kogoś – policja – sądy = problem

Dzieki… musze sprawdzic to chinskie brazilian ju-jitsu 🙂
    Ja 6 lat na Aikido, a teraz to mi tylko gra na gitarze i harmonijce zostala. Moze zdobede dana w jakiejs japonskiej sztuce grania na ludowym instrumencie?:)

jackyl
    Participant

Znajomy znalazl gdzies sekcje aikido ktora sobie chwali, ale to w Bradford. Kiedys nawet zrobili maly sparing z tym of krafki – i aikido bylo gora 🙂

Jest w centrum Bradford klub (a na pewno byl pol roku temu), w ktorym ucza kilku sztuk, jest m.in. kick boxing i kilka innych – nie pamietam. Ale dla Bilbo to pewnie za daleko, z Leeds.

Pozdro

Baggins
    Participant

Za daleko…

Fiasko
    Participant

ja teraz mam chwilowa przerwe od kung fu na rezcz wikingow – najbardziej upodobalam sobie dwureczny topor 😉 phehehe, ostatnio pisalam o festiwalu, ktory juz sie odbyl, ale jakby ktos byl zainteresowany to caly rok cos sie dzieje. Latem jedziemy do Polski (Wolin) 😛 Pozdrawiam

Lepton
    Participant

Fiasko wrote:

ja teraz mam chwilowa przerwe od kung fu na rezcz wikingow – najbardziej upodobalam sobie dwureczny topor 😉 phehehe, ostatnio pisalam o festiwalu, ktory juz sie odbyl, ale jakby ktos byl zainteresowany to caly rok cos sie dzieje. Latem jedziemy do Polski (Wolin) 😛 Pozdrawiam

He he.. rozumiem ze samolotem lecicie. Jak obsluga lotniska zobaczy bande barbazyncow z oburecznymi toporami i lancuchami w dloniach to zaraz pewnie zacznie sie unosic w powietrzu zapach swiezej kupy…

PS. A zabieracie tez jencow z Anglii na ten Wolin? Bo mam tu kilka osob ktore chcialbym wyeliminowac:)

jackyl
    Participant

to zeby nie bylo, ze tylko niepowaznie.. 😉

self defence consultant – 1 of largest martial arts org in uk with over 500 branches szuka 3 sport minded people with an interest in self defence / fitness to be involved in the promotion and development of our branches here in Leeds, Wakefield, Dewsbury, Huddersfield, Bradford and Sheffield. full training provided, car essential.

moze ktos interested? pojawilo sie w obecnym wydaniu jobs and training weekly, jedna z tych darmowych gazetek. podany jest nr telefonu i imie. przepisalem po ang, bo jezyk zapewne trzeba znac komunikatywnie, to jakby sie ktos czepial 🙂

pozdr

Baggins
    Participant

NO ja ni mam samochodu. Ale juz cos znalazlem na Armley wiec sprawdze to najpierw (jutro pewnikiem),
    Halabanga!

daszczyniak
    Participant
    ”Tomeczek” wrote:

juz od zaraz w Bradford instruktor ze plolski co wiecej to jak sie dobytam Robka co on chce.

Baggins
    Participant

[quote:f57767e594]uz od zaraz w Bradford instruktor ze plolski co wiecej to jak sie dobytam Robka co on chce.[/quote]
    NIe bardzo zrozumialem 2 czesc zdania, ale napisz jak juz bedzie wiadomo na 100%

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.