Strona główna Działy Hyde Park proszę o radę

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    dominika
    Participant

Sprawa wygląda tak. Jadę do Leeds do rodziny która mieszka tam od zawsze. Zapytałam ich co im z Polski przywieść i chyba nigdy nie zgadniecie co usłyszałam?! ” jakieś cukierki „. Normalnie mnie zamurowało. POdpowiedzcie proszę jakich cukierków nie ma Leeds. Albo inaczej. Jaqkie cukierki wy byście zabrali ze sobą?
    choć to banał – to proszę o pomoc
    dziękuję

Lepton
    Participant

Moze cos z Cadbury’s /*dawny E.Wedel*/ 🙂
    A tak serio to nie wiem. Przywiez kaszanke, bo tutaj tego brak… najwyzej sobie rodzina doslodzi do smaku 🙂

moro_ns
    Członek

Może „kukułki” i „landrynki”… no i oczywiście „krówki” (ale zawsze mogę być w błędzie – co zapewne Inni forumowicze skorygują )
    pozdrawiam.

Dana
    Participant

Moja znajoma, która tu mieszka ponad 30lat zawsze domaga się krówek. Wybór w Polsce jest teraz niesamowity, ale najlepsze są te w najbardziej ordynarnych papierkach, które chyba nie zmieniły się od 20 lat a może i więcej. Produkuje je chyba jakaś fabryka z Żywca, ale nie jestem zupełnie pewna. Ponadto możesz spróbować rodzimej „Goplany”, jak dla mnie to Wedel przy niej odpada 😆

dominika
    Participant

napiszcie coś jeszcze proszę. a tak na boku…………………… są tu życzliwi ludzie zdolni do małej pomocy ? ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dominika wrote:

napiszcie coś jeszcze proszę. a tak na boku…………………… są tu życzliwi ludzie zdolni do małej pomocy ? ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓

A o jaką małą pomoc chodzi konkretnie?
    O pomoc w zjedzeniu tych słodyczy? Czy w ich transporcie?
    😆 😆 😆

A tak na marginesie…życzliwych tu nie brakuje, staram się też taki być, ale….nie znam się na tych słodyczach. Jedno wszak jest pewne.
    TU NIE MA PIERNIKÓW! W każdym razie toruńskich.
    Słodkie pozdrowienia.

sylwek
    Członek

Zdecydowanie dodaje jeszcze pyszne „Kukułki” i oczywiście jedne z ulubionych „Raczki”. Pychota
    Pozdrawiam 😉

Sandgirl
    Członek

Jak ja jechalam ostatnio do Leeds, to wzielam Ptasie Mleczko…
    Wprawdzie dla rodowitej Angielki, ktora nie miala pojecia o polskich slodyczach, ale jej baaaardzo smakowalo 🙂
    Wiec moze to… miedzy innymi 🙂

ShaVho
    Członek

malaga tiki taki i kasztanki… 😆

Lepton
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Sandgirl wrote:

Jak ja jechalam ostatnio do Leeds, to wzielam Ptasie Mleczko…
    Wprawdzie dla rodowitej Angielki, ktora nie miala pojecia o polskich slodyczach, ale jej baaaardzo smakowalo 🙂
    Wiec moze to… miedzy innymi 🙂

No teraz mi sie przypomnialo.. ja tez wzialem po swietach ptasie mleczko i wszystkim w pracy smakowalo. Obecnie odradzam z uwagi na H5N1, no chyba ze sie to mleczko wpierw podgotuje.

HardcoR
    Participant

fatamorgana wrote:

ale….nie znam się na tych słodyczach. Jedno wszak jest pewne.
    TU NIE MA PIERNIKÓW! W każdym razie toruńskich.
    Słodkie pozdrowienia.

Niestety sie mylisz drogi Faramorgano:>>
    Pierniczki torunskie sa do kupienia na stoisku kontynentalnym na Leeds Market. (i wiele innych dobrych rzeczy,ale troche duzo kosztuja:>)

pozdrawiam
    HardcoR

gonia
    Participant

o tak ptasie mleczko, krowki i pierniczki hmmm pycha…to kiedy przyjezdzasz i gdzie cie mozna zlapac?:) 😆 😆 😀

monika2
    Członek

Popieram ptasie mleczko 😀

BeToN
    Participant

Dana wrote:

Ponadto możesz spróbować rodzimej "Goplany", jak dla mnie to Wedel przy niej odpada 😆

Niestety GOPLANA nalezy do duzego koncernu NESTLE!!!
    To tak dla scislosci!

P.S. dolanczam sie do wyzerki daj znac jak przywieziesz Krowki w tych ordynarnych papierkach sa The BEST

Anonim
    Gość

Widze ze propozycji jest sporo to i ja dolacze swoja, a mianowice MICHALKI z HANKI, sa rewelecyjne i od lat smakuja tak samo.
    To ze ich smak pozostaje niezmienny od lat uwazam za niepodwazalny argument, a do tego design caly czas ten sam 😉

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.