Strona główna Działy Hobby Aukcja samochodowa.

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Witam,
    W srode mialem przyjemnosc byc na takim zjawisku angielskim jak aukcja samochodow uzywanych. Naprawde jest to niesamowite zdarzenie, strasznie podnosi cisnienie ;). Mase samochodow „schodzilo” za stosunkowow male pieniadze w porownaniu z cena rynkowa, niestety nie wiem jak to jest faktycznie, czy wielu klientow decyduje sie sprzedac swoja fure za pieniadze jakie zostaly wylicytowane, bo w praktyce to wyglada to tak ze po zlicytowaniu samochodu jest telefon do wlasciciela z pytaniem czy cena mu odpowiada on moza powiedziec ze chce jeszcze stowkie 😉 albo sprzedac za aktualna kwote. Jest ogolnie jeden minus, samochody mozna ogladac tylko z zewnatrz, srodek tylko przez szyby, a silnika w ogole bo tak nazwe otwarcie klapy na chwile przed wjazdem na aukcje, ale ogolnie jest ciekawie. Na aukcji wystepuje zjawisko pakowosci masowej, prawie same paki tam przychodza ;). Nie mniej jednak jest to zjawisko bardzo ciekawe.
    Pozdrawiam.

bolek
    Participant

Mozesz podac namiary gdzie i kiedy odbywaja sie takie aukcje?
    Z góry dzięki. Pozdrawiam

7sisters
    Participant
    ”creativus” wrote:

Jest ogolnie jeden minus, samochody mozna ogladac tylko z zewnatrz, srodek tylko przez szyby, a silnika w ogole bo tak nazwe otwarcie klapy na chwile przed wjazdem na aukcje, ale ogolnie jest ciekawie.
    Pozdrawiam.

Naprawdę kupiłbyś auto na takich zasadach? Mam na myśli auto do jeżdżenia dla siebie a nie w celu podpicowania i pchnięcia jak najdalej.

Weź pod uwagę że robocizna wykwalifikowana tu sporo kosztuje, chyba że sam masz w domu warsztat i nudzi Ci się popołudniami.

Pozdrawiam

ScOOrK
    Członek

Ja wiem o 3 aukcjach w leeds i jak chcesz to moge skierowac

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    bolek wrote:

Mozesz podac namiary gdzie i kiedy odbywaja sie takie aukcje?
    Z góry dzięki. Pozdrawiam

Wszystko co moge Ci niestety napisac to adres strony tejze aukcji -> http://www.motorauctions.co.uk/ <-, bo niestety cos strona dzis nie dziala, moze jest uaktualniana. Na tej stronie znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujace Cie pytanie. Dodam ze samochody mozna ogladac duzo wczesniej na parkingu, mozna przyjsc sobie np. o godzinie 15 i do 18 (bo ot tej godziny zwykle jest licytacja) sie delektowac ogladaniem 😉
    Pozdrawiam.

BTW: taka aukcja jest niezla szkola jesli chodzi o cwiczenia fonetyczne z angielskiego 😉 goscie co je prowadza sa po prostu the best 😉

ScOOrK
    Członek

Dodam tylko ze aukcje sa jeszcze na Halton (a moze to jest cross green), w kazdym razie Premier Auctions (czy jakos tak) od Sunday Market prosto.

I jedna na drodze wylotowej z leeds – od hunslet na wakefield – za rondem znajdujacym sie nad autostrada – popytajcie angoli dadza Wam blizsze wskazowki.

Ja pisze tyle ile moglem, ale po prostu jestem kierowca i nie patrze na ulice tylko na zanki ktore latwo zauwazyc.

A jak ktos ma problem z autem, albo chce nowe to walcie smialo.

Pozdrawiam Wszystkich!!!!

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    7sisters wrote:

”creativus” wrote:

Jest ogolnie jeden minus, samochody mozna ogladac tylko z zewnatrz, srodek tylko przez szyby, a silnika w ogole bo tak nazwe otwarcie klapy na chwile przed wjazdem na aukcje, ale ogolnie jest ciekawie.
    Pozdrawiam.

Naprawdę kupiłbyś auto na takich zasadach? Mam na myśli auto do jeżdżenia dla siebie a nie w celu podpicowania i pchnięcia jak najdalej.

Weź pod uwagę że robocizna wykwalifikowana tu sporo kosztuje, chyba że sam masz w domu warsztat i nudzi Ci się popołudniami.

Pozdrawiam[/quote]

To wszystko zalezy jaki samochod kupujesz czyli w jakiej kategorii cenowej, ja nie chce kupowac 10 strupa, mysle o samochodzie okolo 4 letnim i z odpowiednim przebiegiem oczywiscie, zaraz napiszesz ze przebieg moze byc krecony, tak moze, ale jest mase czynnikow po ktorych mozna okreslic przebieg oczywiscie nie dokladnie ale na tyle by stwierdzic czy byl krecony czy nie, nastepnie jesli kupujesz samochod dajmy na to taniej o okolo 1000 funtow to zawsze cos mozesz przeznaczyc na naprawe. W swoim zyciu mialem juz kilka samochodow wiec mechanika nie jest mi obca i jakos sobie dam rade jak bede kupowal na aukcji. Na pewno o efektach sie dowiecie.
    Pozdrawiam.

kamaag
    Participant

ja kupilam samnochod na ebay-u, jestem bardzo zadowolona, stan faktyczny byl jak ten podany w opisie, poza tym mozesz wygrac licytacje pojechac do jeszcze obecnego wlasciciela auta i przed wplaceniem takiej osobie gotowki sprawdzasz czy nie przesadzil z opisem podanym na takiej stronie (jesli to aukcje internetowe oczywiscie), zawsze mozesz sie z nim niezgodzic, odmowic zakupu z jego winy i podac wyjasnienia pozniej na aukcji – iz zrezygnowales poniewaz…..

zabor08
    Członek

Jeden dom aukcyjny jest w Brighouse na M62 przy J-25.
    Wszystkim którzy się zdecydują ,gratuluję odwagi 😉

ShaVho
    Członek

heheh wszyscy odwazni zastanowcie sie jeszcze raz…aukcje samochodowe sa dla frajerow ktorzy zaplaca kase za kupe zlomu 😆
    nie macie pojecia jaki jest faktyczny stan samochodu…autko na zapalonym silniku widzicie tylko przez chwile i nie da sie stwierdzic czy jest sprawne…kumpel kupil juz 3 auta na aukcjach i wszytkie byly niewypalem…ostatnim autkiem nawet do domu nie dojechalismy 😆
    ebay jest o wiele bezpieczniejszy…a wogole to malo polakow chandluje samochodami w leeds??wszedzie traficie w miare tanie autko ktorym juz przynajmniej troche mozna pojezdzic

Anonim
    Gość

ShaVho wrote:

heheh wszyscy odwazni zastanowcie sie jeszcze raz…aukcje samochodowe sa dla frajerow ktorzy zaplaca kase za kupe zlomu 😆
    nie macie pojecia jaki jest faktyczny stan samochodu…autko na zapalonym silniku widzicie tylko przez chwile i nie da sie stwierdzic czy jest sprawne…kumpel kupil juz 3 auta na aukcjach i wszytkie byly niewypalem…ostatnim autkiem nawet do domu nie dojechalismy 😆
    ebay jest o wiele bezpieczniejszy…a wogole to malo polakow chandluje samochodami w leeds??wszedzie traficie w miare tanie autko ktorym juz przynajmniej troche mozna pojezdzic

Odpowiedz mi na jedno pytanie: w jakim przedziale cenowym byly owe auta ktore kupil twoj kumpel ?

ShaVho
    Członek

300-500F to byly typowe autka na sprzedaz ale jak sie okazalo do transakcji nigdy nie doszlo z wiadomych powodow:)

kunegunda
    Participant

Coz osobiscie kupilem dwa samochody na aukcjii i bylem z nich wpelni zadowolony. Stantechniczny b.dobry nie narzekalem chocby jednego dnia.
    ob auta w przedziale 800 – 1000&pound;

Troche glupawe ale rady:

1. Przyjd dzien wczesniej na aukcje i zobacz samochody.
    2. Jesli zaczynasz licytowac samochod podczas aukcji dokladnie sledz w ktore miejsca wskazuje prowadzacy aukcje.
    Jest to wazne z tego wzgledu ze cena idzie w gore a tylko ty bijesz sie ze sciana lub lampa o ten samochod. Jest to wredny tric prowadzacych.
    3.Zacznij aukcje tylko wtedy gdy widzisz handlarzy krecacych sie przy samochodzie i licytujacych. Oni znaja sie na samochodach (nawet jesli to angole) cena moze nie bedzie zwala z nog ale kupisz dobre auto i to za wylicytowana cene.

Twoj kumpel nie mogl kupic samochodu za takie kwoty poniewaz czyt. punkt 2.
    Przykre ale prawdziwe

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.