Strona główna Działy Hyde Park Zachowanie Polek w UK? Co sie dzieje?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 151)
  • Autor
    Wpisy
    wrc00
    Członek

Nie ma co sie martwic, gdybym ja sie martwil to dawno bym osiwial, (albo jescze co innego) widocznie nie byla warta ciebie,

z reszta ostanio zauwazam taka zmiane, zawsze sie mowi ze to facet jest okropny zostawia kobiety i nie szanuje itp! a jak do tej pory mi sie to nie zdazylo ani w gronie znajomych tez nie spotkałem sie z taka sytuacja tylko zawsze to dziewczyna cos wymylala sobie, oddkochałam sie, potrzebuje przemysleć para spraw itp, a faceci naprawde byli w porzadku wiadomo zawsze ma sie jakies wady ale spotkalem tyle sytuacji że dziewczyna zostawaiła faceta w taki okropny sposób że myśle że żadko który koleś zniżyłby sie do takiego poziomu,

tylko nie krzyczcie bo może tak ogólnie powiedziane ale takie mam doświadczenie z otoczenia, pewnie ktoś ma inne..

Mediator
    Członek

W tej wielkiej bibliotece swiata Kobiet, jesli nawet spomiedzy ksiazek na polce najbardziej uderzaja w oczy wystajace okladki Hustlera, nie oznacza to, ze pomiedzy nimi nie czeka milczaco cale morze pieknej poezji. Tyle za ta nigdy nie pcha sie na okladki, nie krzyczy. Trzeba ja nie tylko znalezc, lecz jeszcze umiec ja czytac… Coz za ironia losu – czesto po te poezje unoszaca w swiat niedostepny podrecznikom "jak kochac" siegnie nieprzystojny okularnik w marynarce z latami na lokciach…

W lesnym swiecie mezczyzn jest wiele wspanialych i dumnych kapeluszy prezacych swoje grzybie… nozki. Jedne jadalne i pachnace kuszaco, drugie trujace, wiele z tych jadowitych udaje jadalnosc na zgube tych, co zbieraja nieuwaznie. Ale i tak te najsubtelniejsze, biale trufle, tkwia pod ziemia… Aby paradoks ten doznal swej doskonalosci, znalezc je umie tylko odsadzana od jakiejkolwiek subtelnosci i wrazliwosci… swinka

Sandgirl
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Mediator wrote:

W tej wielkiej bibliotece swiata Kobiet, jesli nawet spomiedzy ksiazek na polce najbardziej uderzaja w oczy wystajace okladki Hustlera, nie oznacza to, ze pomiedzy nimi nie czeka milczaco cale morze pieknej poezji. Tyle za ta nigdy nie pcha sie na okladki, nie krzyczy. Trzeba ja nie tylko znalezc, lecz jeszcze umiec ja czytac… Coz za ironia losu – czesto po te poezje unoszaca w swiat niedostepny podrecznikom "jak kochac" siegnie nieprzystojny okularnik w marynarce z latami na lokciach…

W lesnym swiecie mezczyzn jest wiele wspanialych i dumnych kapeluszy prezacych swoje grzybie… nozki. Jedne jadalne i pachnace kuszaco, drugie trujace, wiele z tych jadowitych udaje jadalnosc na zgube tych, co zbieraja nieuwaznie. Ale i tak te najsubtelniejsze, biale trufle, tkwia pod ziemia… Aby paradoks ten doznal swej doskonalosci, znalezc je umie tylko odsadzana od jakiejkolwiek subtelnosci i wrazliwosci… swinka

Alez mi sie podobaja te porownania 🙂 🙂

Mediator
    Członek

Raz na tysiac lat okularnik spotyka swine. Przestaje byc nieprzystojnym okularnikiem, ona jest zywa poezja…

SAMIRAHINI
    Członek

Mysle,ze problem nie lezy w odcieniu skory wybranka,ale raczej w konstytucji wlasnej osoby. Szacunek do samego siebie jest wypadkowa szacunku oczekiwanego przeciez od innych.Jezeli nie znajdujemy go dla samych siebie, nie liczmy raczej, ze inni nas nim obdarza.
    Kobieta,ktora nie potrafi odnalezc godnosci w swojej wlasnej kruchej ale przeciez silnej konstukcji,zawsze bedzie traktowana przedmiotowo.Nie wazne czy partner bedzie bialy czy czarny.Jej smutny instynkt ofiary wyrzekajacej sie szacunku i godnosci (glownie z braku konstruktywnych wzorcow)prawie zawsze powiedzie ja ku wykorzystaniu…
    pod pozorna zaslona korzysci doraznych kryje sie chyba jeszcze cos wiecej…

Mediator
    Członek

Korzysci dlugotrwale? 😆 😆 :lol:. Szacunek… to chyba cos, bez czego nie ma milosci. A tam gdzie jej nie ma – czy wazne co jest?

gonia
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Mediator wrote:

wow Mediator to ci sie udalo…. naprawde mi sie podoba 😀

SAMIRAHINI
    Członek

Mediator wrote:

Korzysci dlugotrwale? 😆 😆 :lol:. Szacunek… to chyba cos, bez czego nie ma milosci. A tam gdzie jej nie ma – czy wazne co jest?

Wazne,wazne jest co znajduje sie, gdy nie ma milosci.Wbrew pozorom moze wazniejsze nawet…

Mediator
    Członek

Wazne ale inaczej, na innych poziomach wartosci, na innych pietrach domu zycia. Intelekt bez uczuc i cialo bez milosci sa jak ramy bez obrazu, dla ktorych obrazem bedzie kolor sciany w sali kolejnej i kolejnej galerii. Poza miloscia jest bogaty swiat i tysiac spraw waznych, bo milosc nie wypelnia zycia po brzegi. A jednak bywa, ze przelewa sie przez te brzegi i wtedy wsrod tych tysiecy waznych spraw ona jest najwazniejsza, ona jest obrazem, ktory ani ram nie potrzebuje, ani sciany mu niepotrzebne, bo w swej nieograniczonosci opiera sie i broni przed wszystkim, co ja tamuje, zamyka, dookresla

Mediator
    Członek

Sangirl i Ty Goniu, milo mi bardzo, ze zamiast swojej normalnej porcji lektur szkolnych 😆 napisalem cos zwyczajnie i akurat to tak cieplo przyjelyscie. Cos mi mowi, ze biale trufle w zagrozeniu… znalezieniem. Albo juz przy Was :lol:. Teraz przepraszam ale czas pobiec do magicznej biblioteki 😀

fatamorgana
    Participant

Shaman wrote:

Popre Prekursora.

Moralnosc Pani Dulskiej nic innego. Identycznie jak w naszych poskich wsiach gdzie kazdy kazdego "objedzie" z gory na dol. Kazdy ma wlasne zycie i moze sie nim rzadzic jak mu sie zywnie podoba. I jak chce byc z Murzynem, Hindusem czy Pakistanem to niech z nim bedzie.

Jeszcze jedno.
    A czemu ten "Ciapaty" taki zdziwiony byl – a co to on jakis lepszy??? Zalosne… 👿 👿 👿

Akurat się mylisz.
    Nie każdy ciapaty uwodzi i lata wokół "białych kobiet".
    Niemądrze jest wrzucać wszystkich do jednego wora.
    Wyjaśniam, żeby było jeszcze jaśniejsze:
    To nie żaden młody i jurny kolorowy chłoptaś to powiedział, lecz poważny facet w sile wieku, mający rodzinę, porządny muzułmanin, który nie łazi za babami i uczciwie zasuwa na chleb (pracowitości niejeden mógłby mu pozazdrościć…), w dodatku jest uczciwy w interesach- co jak wiadomo bardzo dobrze świadczy o człowieku.
    A pytanie zadał nie dlatego, że ma jakąś podwójną moralność moi drodzy ( tu musicie zrewidować poglądy niestety…), ale dlatego że po prostu widzi to co widzi…
    I jego to dziwi (ciapatego!), dlatego zapytał mnie, myśląc że może ja wiem jak to jest. A ja nie bardzo wiem i dlatego zapytałem was. 🙂 🙂

fatamorgana
    Participant

Mediator wrote:

Tak, ważne i to cholernie.
    Jak idziesz na rozmowę o pracę to myslisz o miłości, czy o tym jak najlepiej się zaprezentowć, żeby zdobyć tę posadę???

Jak musisz coś ważnego załatwić w urzędzie, to myslisz i szukasz miłości, czy skupiasz uwagę na tym, co masz załatwić (żeby jakiś "bystry inaczej" Angol Cię znowu w maliny nie wpuścił…)??? 😉 😆

Jak jedziesz samochodem w ruchu miejskim to myślisz o miłości i szukasz jej i zastanawiasz się gdzie ona jest, czy patrzysz uwaznie na drogę i w lusterko, żeby jakiś kolorowy gamoń nie najechał Ci na d…???

Jak widzisz, jest całkiem wiele spraw gdzie nie ma miłości, ani żadnych sentymentów, ani nawet myślenia o tym.

Trzeba chodzić z głową nie w obłokach, ale twardo na ziemi.
    Też kiedyś byłem zakochanym idealistą, ale życie i obserwacja otaczającego mnie świata szybko ograniczyły to do niezbędnych podstaw.
    🙂 😀 😉

SAMIRAHINI
    Członek

yep luv 😆 😆 😆

Mediator
    Członek

Nie zrozumiales mnie Fatamorgana ale za to wprawiles Samirachini w dobry nastroj. Dobra, mozemy pogadac o rozmowach kwalifikacyjnych i problemach z ukladem hamulcowym

fatamorgana
    Participant

Wręcz przeciwnie. Bardzo dobrze zrozumiałem. Metafory, przenośnie, frazy, odniesienia nie są mi obce, zaś znaczenia miłości jako uczucia posiadanego w ogóle i jako siły napędowej, która powinna kierować ludźmi w większośći ich działań, ani nie neguję, ani nie podważam, a nawet popieram. Tylko że ta piękna poetyka nie bardzo pasuje do prymitywnie zachowującego się otoczenia i wieśniactwa, buractwa jakiego mnóstwo wokół.
    Cóż, świat jest bardzo zepsuty i wyzuty z uczuć.
    Ale to nie nasza wina, prawda Mediatorze? 🙂 😀
    Pozdrawiam.

P.S. No i co z tymi kochasiami z Afrolandu? 😯

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 151)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.