Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
MK wrote:
no dobrze, a jak wyglada mozliwosc zaciagniecia kredytu "na spolke" z osoba z ktora nie jest sie w zaden sposob zwiazanym np. z kolezanka czy kolega?
Zakladajac, ze dochody 1 osoby daja zdolnosci kredytowa na poziomie k50, to dla dwoch osob jest to k100 dla 3 k150 ?
Szczerze mowiac nie rozmawialem z managerem banku na ten temat ale gdybym byl bankiem -to chyba nie widzialbym problemu. Zabezpieczenie na hipotece nieruchomosci, ktora caly czas drozeje -chyba minimalizuje ryzyko banku do akceptowalnego poziomu.
Mam racje czy sie myle?
Jezeli osoba z ktora kupujesz dom to Twoj partner, jestescie traktowani tak samo jak malzenstwo (jako ciekawostke dodam ze dotyczy to tez homoseksualistow, ktorych dyskryminacji zabrania prawo). Bank jednak nie przyzna Wam razem tyle co kazdemu oddzielnie ze wzgledu na wieksze ryzyko – mozecie sie przeciez rozstac, posprzeczac, jest tez wieksze prawdopodobienstwo niewyplacalnosci jednego z Was.
Np. ja moglem dostac 3.5 x roczne zarobki, ale razem z moja Żona juz tylko 2.8.
Co bedzie jezeli nie jestesci para, moge tylko spekulowac. Prawdopodobnie bedzie to temat negocjacji z bankiem, gdzie gorna granica bedzie wspolczynnik jak dla par.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.