Strona główna Działy Praca POSZUKUJE LUDZI PROWADZACYCH FIRMY NA TERENIE UK

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Pablo
    Członek

Witam

Studiuje na trzecim roku University Of Hull
    i pisze prace licencjacka miedzy innymi
    na temat dzialania polskich przedsiebiorcow
    na terenie UK. Jesli znacie kogos, a moze sami
    prowadzicie jakas dzialalnosc, bardzo bylbym
    wdzieczny na udzielenie mi odpowiedzi na pare pytan…
    Od tego w duzej mierze zalezy jakosc mojej pracy…

Kaliko
    Participant

a moze poprostu zadaj te pytania na forum konkretnie i bedzie dla ciebie prosciej i szybciej taka rada bylej studentki

Pablo
    Członek

najpierw chcialbym sie jednak przekonac czy wogole sa takie osoby…

SpokoBoyxxx:)
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Pablo wrote:

Witam

Studiuje na trzecim roku University Of Hull
    i pisze prace licencjacka miedzy innymi
    na temat dzialania polskich przedsiebiorcow
    na terenie UK. Jesli znacie kogos, a moze sami
    prowadzicie jakas dzialalnosc, bardzo bylbym
    wdzieczny na udzielenie mi odpowiedzi na pare pytan…
    Od tego w duzej mierze zalezy jakosc mojej pracy…

. Moge podac ci kilka telefonow ,ale glownie z Londynu chlopakow tez kiedys dzialalem jako self employer ,ale glownie po to aby byc tu legalnie i Pracowac na terenie u.k zwiazane to bylo z bisnes wiza ktora umozliwiala legalny pobyt.Kiedys trzeba bylo kombinowac ,ale byly tez lepsze pieniadze glownie w sektorze budowlanym.pozdrawiam zapraszam na privat.

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Pablo wrote:

najpierw chcialbym sie jednak przekonac czy wogole sa takie osoby…

Są są…
    Większość to self-employed, like me.
    A co chciałbyś wiedzieć? Co myślą Polacy o Anglikach jak idzie o prowadzenie działalności lub podobne?
    Czy problemy jakie napotykają???

ScOOrK
    Członek

Ja takze moge pomoc z wlasnego doswiadczenia. 😀

Pablo
    Członek

Dziekuje panowie za posty. Skontaktuje sie z Wami na prv jak tylko bede mial konkretne pytania, bo jeszcze jestem na etapie planowania pracy. Generalnie chodzi o problemy, jaki napotyka polski przedsiebiorca w UK…

Jesli ktos ma jeszcze jakies doswiadczenia w tym temacie i bylby chetny mi pomoc, prosze o napisanie tego w tym poscie…

Jeszcze raz dziekuje ❗

fatamorgana
    Participant

Pablo wrote:

Dziekuje panowie za posty. Skontaktuje sie z Wami na prv jak tylko bede mial konkretne pytania, bo jeszcze jestem na etapie planowania pracy. Generalnie chodzi o problemy, jaki napotyka polski przedsiebiorca w UK…

Problemy?
    Chyba jeden. NIEDOCENIANIE PRZEZ ANGLIKÓW.
    Poza tym cała reszta, to jedno wielkie pole do popisu dla Polaka, a także wielkie brawa dla systemu fiskalnego i przepisów.
    Te są wręcz przyjazne dla przedsiębiorczych.
    Oj, wątpię czy kiedykolwiek w Polsce doczekamy tak nieskomplikowanych procedur otwierania i prowadzenia działalności usługowej…
    Tu jesteś przedsiębiorcą przez szanowane „p”. U nas w Polsce- już na ciebie czekają urzędasy aby cię złupić, nie mówiąc o tym, że jesteś dla nich cwaniakiem i kombinatorem.
    Pozdrawiam przedsiębiorczych.

ScOOrK
    Członek

Racja!!
    Nawet do banku musisz sie umawiac, zeby otworzyc konto i nie robisz tego normalnie, tylko z kawka i ciasteczkami w skorzanym fotelu 😉

Poza tym wszystko jest przygotowane dla Ciebie i Twojej wygody, a nie odwrotnie.

Nie ma co narzekac, bo jak sobie przypominam Polske, brrr.

Pozdrawiam Wszystkich!!!! Do zobaczenia jutro!!!!

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.