Strona główna Działy Hyde Park co to jest – wjazd do Leeds

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    D-H
    Participant

Witam

Jak sie wjezdza do Leeds autostrada M621 (przed 5 zjazdem), przejezdza sie pod taka oswietlona na niebiesko „bramka”.
    Sa tam kamery i jeszcze jakies urzadzenia.
    Nie sa to fotoradary bo angole przed tym nie zwalniaja.
    Wiec co to?

Pozdrawiam
    DH

Niccolas
    Członek

Dokladnie nie wiem co to jest. Z rowerem na autostrade sie nie wybieram, ale kto wie, moze niedlugo bede musial jakiego rzepolota kupic. jednak przypuszczam ze te urzadzenia to moga byc do wykrywania islamistow, easterneuropean people, black people i w ogole wszystkiego co wkurza National British Party w leeds i okolicach 8)

sylwek
    Członek

to co widzisz to są kamery poglądowe, rejestrują np. za szybko jadących kierowców 😉 Poza tym są tam urządzenia rejestrujące ruch – jakie auta wjezdzają, kiedy jest największe natężenie ruchu, próbują zczytywać tab. rej. i jeszcze innych parę rzeczy. Z tego co wiem Leeds jest pierwszym miastem w Anglii gdzie są prowadzone badania w celu wprowadzenia satelitarnego systemu kontroli „użytkowników” na drodze. W skrócie chodzi o zmianę systemu płacenia podatku TAX road. W przyszłości każdy samochód ma być wyposażony w urządzenie które będzie śledzić jego ruch, na jakich drogach się porusza i ile podatku będzie się należało za korzystanie z auta 🙁
    PERNAMENTNA INWIGILACJA
    …………..
    Niezła przyszłość nas tu czeka 😉
    …………..
    Na Hunslet Road jest taki sam Stand z kamerami, a wcześniej jest żółta tablica która o tym mówi (w skrócie oczywiście) a na BBC był cały program o tym ;).
    … Pozdrowienia

sylwek
    Członek

Aha, nie tylko angole przed tym nie zwalniają 🙂 Ja nigdy nie zwolniłem a na Hunslet Rd zasuwam 65-tką 😉 (no co – do pracy mi się zawsze spieszy)
    Pozdrowionka

D-H
    Participant

sylwek a ten system zczytywania tablic juz dziala?
    bo przejechalem tam autem bez ubezpieczenia
    mam nadzieje, ze nikt nie zapuka do mych drzwi…

sylwek
    Członek

Działa działa, ale nie używają go jeszcze do ścigania 😉 Na tablicy jest napisane : RESEARCH, a początek działania systemu określają na najwcześniej 2010 rok a przewidziany deadline 2015. Także bez obaw, chyba że im coś odbije i wcześniej zaczną używać w wiadomym celu 🙁

D-H
    Participant

dzieki za pocieszenie 🙂
    dzis musialem troche nadrobic drogi, zeby ominac to cholerne urzadzenie
    na szczescie ubezpieczenie startuje juz od jutra

i mimo wszystko wole jezdzic po polskich drogach

Kaliko
    Participant

D-H chodzi ci o strone po ktorej jeździmy czy jak, bo chyba nie powiesz mi ze o stan dróg w naszym kraju??? Inaczej uznam cie za lubiacego sporty ekstremalne:)

D-H
    Participant

no wlasnie chodzi mi o to drugie 🙂 wole polskie drogi, bo nie jest na nich nudno (omijanie dziur, kolein, ktos wyprzedza na trzeciego itp)
    jazda po autostradach mnie meczy, bo nic sie nie dzieje
    i dobrze powiedziane z tym sportem ekstremalnym, bo jazde po polsce mozna wlasnie tak nazwac :))

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.