Strona główna › Działy › Hyde Park › WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH….
Z okazji mojego roczku w Leeds!
Słowo od Fatamorgany.
No cóż….Nie spodziewałem się takiego odzewu ze strony wielu osób.
I choć niejeden myśli sobie…co za jeden ten Fotomorgana???
wlazł tu jak jakiś nowy i szarogęsi się, mądrzy i zajmuje kolumny (albo produkuje nawijkę czyli bije pianę …), to ja i tak nie zrezygnuję z zamierzonego celu, jakim jest nie mądrzenie się, czy włażenie na siłę w butach do Waszego/Naszego grona (jakiekolwiek ono by nie było), lecz WSPÓŁUDZIAŁ W TWORZENIU OBLICZA TEGO FORUM ORAZ SERWISU LEEDS.PL.
Właściwie to każdy z nas ma w tym udział, ale mnie przypadła zaszczytna rola współredagowania części naszego serwisu „leeds pl”.
I powiem tak; nigdy i nigdzie nie włażę tam gdzie mnie nie chcą.
A jak już biorę się za coś to staram się to robić albo dobrze albo wcale.
Tu mieści się odpowiedź na jedną kwestię.
Zaś kolejna rzecz to sprawy, które poruszam.
Napiszę kochani jeszcze niejedno, ponieważ pisanie i przekaz wiadomości, faktów, oraz ich nawet krytyczna ocena NALEŻY DO MOJEJ PRACY I JEST MOIM CHLEBEM POWSZEDNIM.
Nie musicie się zgadzać ze mną, ani mnie lubieć, nawet tego nie oczekuję od wszystkich, zwłaszcza widząc typowo polskie zachowania u niektórych.
Ale chciałbym, abyśmy wszyscy czasami choć trochę powstrzymali się od pochopnego oceniania innych, od chęci 'dołożenia’ komuś kilku niekoniecznie miłych słów.
Bierzmy przykład z MK i V-tec-a. Oni swoje wiedzą, pomogą, ale nie biorą udziału w „prztykaniu” się nawzajem. Zwłaszcza po słynnym „myciu rąk przed napisaniem czegoś” (tu wielki ukłon dla V-tec-a za spokój i opanowanie).
Tak naprawdę to jestem poważnym facetem i nie lubię tracić czasu na jałowe przepychanki z kimś, kto i tak nie chce mnie zrozumieć (niech mu tam będzie…). Ale mam tu coś do zrobienia i będę starał się robić swoje najlepiej jak potrafię.
A ponieważ jestem reporterem (i w przenośni i dosłownie), więc niech nikogo nie zdziwi jak znów ukaże się moja wypowiedź dot. konkretnej osoby, która oszukuje, wyłudza, bądź znana jest z innych łajdactw, albo jeśli przytoczę cokolwiek, co się komuś nie będzie podobało (a znając życie zawsze tak jest).
Jest wiele spraw, gdzie nikt dotychczas nie ruszył nawet palcem, bo jak to lubią Polacy, wszyscy którzy nawet o tym pomyśleli wolą czekać aż KTOŚ to zrobi.
A mnie przyszło do głowy właśnie być TYM „ktosiem” w kilku co najmniej sprawach. Dostałem możliwość oficjalnego bycia tu, w serwisie Polonii w Yorkshire i postaram się, abyśmy z moich działań mieli WSZYSCY jakiś POŻYTEK. Pierwsze kroki niebawem.
Na koniec dodam, że wszystkim mającym (teraz i później) problemy z zaakceptowaniem mojej osoby, podpowiem naprawdę świetną maksymę;
JEDNYCH KOCHASZ, DRUGICH LUBISZ A INNYCH TOLERUJESZ…
Serdecznie WSZYSTKICH pozdrawiam.
😀 😀 😀 Wszystkiego najlepszego na nastepne lata!!! To mile ze odpowiadasz na pytania frumowiczow (jestem tu od niedawna) chce Ci podziekowac za te odpowiedzi a zwlaszcza za odpowiedzi na pytania „TYCH NOWYCH” 😳 , pytania napewno czesto powtarzajace sie i nieco naiwne….. 😳 Wydaje mi się ,ze „Sila” tych wszystkich ktorzy chca pomoc jest nie tylko w doswiadczeniu , ale w sercu … hmmm ( staromodne okreslenie – to „serce”) Ale zycze Ci nadal aby Twoja sila i doswiadczenie rosło , ale przedewszyskim abys nigdy nie zmienil na gorsze swego podejscia do innych … Czyli miej „serce ” 🙂 …oraz kupe kasiorki , powodzenia w pracy i w zyciu osobistym… zreszta wszystkiego naj … 😀 😀 😀
Zycze Tobie wiele dobrego. Jestes juz tutaj rok, wiele poznales, wiele sie dowiedziales. Dobrze, ze dzielisz sie z innymi swoja wiedza. Znasz rozne kruczki, co, gdzie, jak i kiedy. Pomagasz rada. Wszystko to dobre.
ponieważ pisanie i przekaz wiadomości, faktów, oraz ich nawet krytyczna ocena NALEŻY DO MOJEJ PRACY I JEST MOIM CHLEBEM POWSZEDNIM
Dobrze ze krytykujesz, starasz sie byc obiektywny. Wszystko to ladne i piekne, mimo ze wyczuwam w tym pewna nutke bycia zawsze na wieszchu, swiadomosci PRAWDY OGOLNEJ, monopolu na PRAWDE. Ale to dobrze, ze lubisz przekazywac swoja wiedze.
Tylko jest male [b:2570f534de]ale[/b:2570f534de].
Ale chciałbym, abyśmy wszyscy czasami choć trochę powstrzymali się od pochopnego oceniania innych, od chęci 'dołożenia’ komuś kilku niekoniecznie miłych słów.
No wlasnie. Moze tez zaczalbyc sie [b:2570f534de]powtrzymywac.[/b:2570f534de]
A ponieważ jestem reporterem (i w przenośni i dosłownie), więc niech nikogo nie zdziwi jak znów ukaże się moja wypowiedź dot. konkretnej osoby, która oszukuje, wyłudza, bądź znana jest z innych łajdactw, albo jeśli przytoczę cokolwiek, co się komuś nie będzie podobało (a znając życie zawsze tak jest). Jest wiele spraw, gdzie nikt dotychczas nie ruszył nawet palcem, bo jak to lubią Polacy, wszyscy którzy nawet o tym pomyśleli wolą czekać aż KTOŚ to zrobi.
Konkretna osoba, do ktorej bardzo mocno sie przyczepiles, robila to samo co ty, pomagala Polakom. Tyle ze praca w Agencji Pracy jest troche niewdzieczna. Nie zawsze jestes w stanie dac kazdemu prace. Kazdy musi spelnic pewne warunki i jak ktos nie spelni to buta nie zjesz i tak powstaje oburzenie za odrzucenie. Potem zaczynaja Cie na ulicy wytykac.
Pamietaj, ze dzieki takiej osobie wielu Polakow znalazlo zatrudnienie w Leeds.
Wybacz ze napisalem to na stronie ktora miala celebrowac Twoj roczek (gratulacje 🙂 ) tylko Ty sam nawiazales do sprawy, wiec ja postanowilem znowu to troszke sprostowac. Dziekuje za uwage.
Stary, nie obraź się ale jakbym był moderatorem tego forum to zabanowałbym Cię za nadmierne gadulstwo.
Stary, nie obraź się ale jakbym był moderatorem tego forum to zabanowałbym Cię za nadmierne gadulstwo.
Ja też!!!
😆 😀 😆 😀
Wszyscy życzą wszystkiego, a ja napiszę tylko, iż życzę Ci jednej rzeczy, tej której pragniesz najbardziej.
Pozdrawiam Wszystkich!!!
Tak trzymac Fstamorgana!!! oby tak dalej aleluja i do przodu !!!!! widze ze swierzosc przeogromna tchnela w forum!!! gratuluje zaciecia entuzjazmu i tego wszystkiego co wlasnie uskuteczniasz!!! Mam nadzieje ze otworzysz ludziom oczy a tepienie wszelakiego cwaniactwa przyniesie wymierne efekty w przyszlosci…..( mam nadizeje ze te prywatne sledztwa beda rzeelne i pozbawione personalnych pobudek) a tak nawiasem do wszystkich nieprzekonanych do publicznego pietnowania ….. moze wreszcie zanim ktos zacznie krecic jakies walki na boku pomysli sobie ze predzej czy pozniej to sie wyda i osobnik taki bedzie z lekka zepchniety z areny i niech wiedza kretacze wszelakiej masci ze przychodzi pomalutku ich kres!!!!
NIE MA DBRYCH LUB ZLYCH NARODOW , SA DOBRZY I ZLI LUDZIE…….
(tylko czemu ciezko w to uwierzyc……)
Tak trzymac Fstamorgana!!! oby tak dalej aleluja i do przodu !!!!! widze ze swierzosc przeogromna tchnela w forum!!! gratuluje zaciecia entuzjazmu i tego wszystkiego co wlasnie uskuteczniasz!!! Mam nadzieje ze otworzysz ludziom oczy a tepienie wszelakiego cwaniactwa przyniesie wymierne efekty w przyszlosci…..( mam nadizeje ze te prywatne sledztwa beda rzeelne i pozbawione personalnych pobudek) a tak nawiasem do wszystkich nieprzekonanych do publicznego pietnowania ….. moze wreszcie zanim ktos zacznie krecic jakies walki na boku pomysli sobie ze predzej czy pozniej to sie wyda i osobnik taki bedzie z lekka zepchniety z areny i niech wiedza kretacze wszelakiej masci ze przychodzi pomalutku ich kres!!!!
NIE MA DBRYCH LUB ZLYCH NARODOW , SA DOBRZY I ZLI LUDZIE…….
(tylko czemu ciezko w to uwierzyc……)
Powoli zaczyna mnie to smieszyc, nagle ni z tad ni owad pojawiaja sie jacys uzytkownicy ktorzy pieja z zachwytu za temat innych osob, dolaczaja nagle do forum i wypisuja posty, chyba pod wplywem emocji ktore wzbudzila u nich dana osoba (podobnie bylo z tematem MICHAELA i Adrenalina), to niesamowite, przegladaja to forum od dawna az tu nagle grom z jasnego nieba i czuja potrzebe wypowiedzi i popierania czyjejs ideii. Ach jaka szkoda ze nie jest to Usenet i tradycyjna lista dyskusyjna, tutaj by od razu bylo wiadomo kto sciemnia, chodz pewnie admin ma mozliwosc sprawdzenia adresow IP z ktorych posty zostaly wyslane.
Odnosnie V-tec’a, to albo czytasz to forum od niedawna, albo lubisz „brazowic nosa”. V-tec ma czasami ciety jezyk, oj ciety i niejednego zabolalo po jego wypowiedzi. Na razie nie uczestniczylem z nim a utarczce slownej i mysle ze do tego nie dojdzie, a jak tak, to ciezko bedzie bo to adwersarz pierwszej wody. Co do spokoju i opanowania V-tec’a, hmmmm… on chyba starcil juz zapal.
Pozdrawiam Wszystkich.
Odnosnie V-tec’a, to albo czytasz to forum od niedawna, albo lubisz „brazowic nosa”. V-tec ma czasami ciety jezyk, oj ciety i niejednego zabolalo po jego wypowiedzi. Na razie nie uczestniczylem z nim a utarczce slownej i mysle ze do tego nie dojdzie, a jak tak, to ciezko bedzie bo to adwersarz pierwszej wody. Co do spokoju i opanowania V-tec’a, hmmmm… on chyba starcil juz zapal.
Hmmmm…
A ja myślę, że on po prostu jest za poważny na to, aby się angażować w dyskusje i dyskusyjki. Popatrz na dane średniej wiekowej uczestników (dodane kilka dni temu). Zdecydowana większość to młodzi.
A on ma dzieci i to nie takie maleństwa, zatem facet jest family manem i ma dość „zmartwień” dnia codziennego.
Poza tym do dziś nie dał sygnału, czy przyjdzie na nasze spotkanie, a to oznacza, że trzyma się na dystans i nie pali się do zawierania kolejnych znajomości wśród Polaków. Po prostu tak jak jest teraz mu pasuje i ja MU SIĘ NIE DZIWIĘ… Myślę, że ma swoje powody.
A to, że ma cięty język wcale nie umniejsza mojego szacunku dla niego.
Lepszy cięty dyskutant niż permanentna zrzęda.
A jak kogoś zabolało po jego wypowiedzi…
No cóż, jak pisałem poprzednio, każdego miłość własna nie lubi krytyki.
Tyle że jedni ZAWSZE muszą się komuś odciąć a inni nie i potrafią „ściszyć” emocje. Tak jak on.
Pozdrowienia dla kreatywnych.
Wszyscy życzą wszystkiego, a ja napiszę tylko, iż życzę Ci jednej rzeczy, tej której pragniesz najbardziej.
Serdecznie Ci dziękuję ScOOrk!