Strona główna Działy Prawo Lepszy dowod czy paszport?

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Niccolas
    Członek

Jestem emigrantem starej daty i jakos nie jestem pewny jak w praktyce sprawdza sie przekraczanie granicy UK na dowod osobisty. Czy ktos z was to robil i jak to jest w rzeczywistosci? Paszport mi wyszedl… 💡

SZwindel
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Niccolas wrote:

Jestem emigrantem starej daty i jakos nie jestem pewny jak w praktyce sprawdza sie przekraczanie granicy UK na dowod osobisty. Czy ktos z was to robil i jak to jest w rzeczywistosci? Paszport mi wyszedl… 💡

Jest to jak najbardziej mozliwe.

Jako czlonkowie Uni Europejskiej nie musimy okazywac paszportu podczas przekraczania granic panstw czlonkow uni. Wystarczy nam dowod tozsamosci wystawiony przed Urzad w Polsce (tzw karta identyfikacyjna). Da rade przedostac sie na starej papierowej ksiazeczce, jest to mozliwe. ALE

gdy juz bedziesz w UK, gdy bedziesz staral sie o zarejestrowanie sie w agencji pracy, te bardziej zacofane nie zarejestruja cie bez paszportu. Na szczescie nie jest ich tak wiele. CZYLI

SZwindel
    Członek

Czyli
    lepiej posiadac paszport niz dowod osobisty, jezeli dowod, to najlepiej jego nowa, plastikowa wersje, ale [b:4f470e21d5]udaje sie[/b:4f470e21d5] zalatwiac wszystkie formalnosci za pomoca starej ksiazeczki, a nawet starej wersji prawa jazdy – bo np. w bankach (gdzie wymagane sa dwa dowody tozsamosci)nie maja wyszczegolnione ze taka forma jest niewystarczajaca.

uhe
    Członek

[img:79e0416cfc]http://www.joemonster.org/i/m/ndo.jpg[/img:79e0416cfc]

stanowczo dowod ! nowy , polski , katolicki !

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    uhe wrote:

NAPRAWDĘ ŚWIETNE!!!!
    I jakie na czasie!

Sandgirl
    Członek

LOL
    naprawde super:D 😀
    Tylko tej pani jeszcze berecika moherowego brakuje 😛

A tak odnosnie dowodow….
    Jak w wakacje 2004 przekraczalam granice UK ze znajomym, to ja mialam paszport, a on nowy dowod. Mi nie robili problemow, a za niego sie musielismy tlumaczyc. Gosc nas puscil tylko dlatego, ze mieli opoznienia…
    Troche wczesniej podobno byla grupa jakichs 50 osob, wszyscy sie legitymowali dowodami, i wszystkich cofnieto z granicy…
    wiec wg mnie zawsze lepiej jednak miec ten paszport, nie jest taki drogi, a na 10 lat…
    A moze po prostu wtedy sie tak pluli, bo niedawno co weszlismy wtedy do Uni…? I nie byli jeszcze doinformowani?

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.