Strona główna Działy Hyde Park Polacy w Wakefield

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    wake
    Członek

Witam

Wszyscy mówią o Leeds a nikt się nie chwali, że mieszka w Wakefield a wiem, że Polaków tutaj mnóstwo. Napiszcie coś gdzie pracujecie, co robicie w wolnym czasie, gdzie zakupy, gdzie coś ciekawego w okolicy, gdzie darmowe szkoły angielskiego itp

ScOOrK
    Członek

Moze tak jest dlatego ze to jest strona http://www.LEEDS.pl – pomyslales o tym w ten sposob?? 😉

wake
    Członek

Ciekawe spostrzeżenie. Wiem dobrze, że to strona Leeds ale jako, że Wakefield leży w jego poblizu, to myslę, że ludzie z Wakefield tez tą stronę odwiedzają. 😀

oldbike
    Członek

Moze trzeba zalozyc strone http://www.wakefield.pl ??

Niccolas
    Członek

Koles ma racje.Nawet kazdy rodowity mieszkaniec Leeds wie gdzie jest Wakefield. Wiec sie nie smiejcie , bo ta miejscowosc to jest Capitol of Little Britain.I faktycznie jest tam mnostwo polakow.Bylem pare razy i zawsze sie na jakiegos napatoczylem.Wiem tez o polakach w Pontefract i Castleford, nawet w Kippax(wujek Robin Hooda tam mieszkal), a wlasnie z Wakefield Robin Hood pochodzi.Wiec dajmy im szanse i wspolpracujmy.Co , nie chcecie zabierac bogatym i oddawac biednym co im sie nalezy?Kapitalizm to zemsta Szeryfa z Nottingham.

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Niccolas wrote:

Koles ma racje.Nawet kazdy rodowity mieszkaniec Leeds wie gdzie jest Wakefield. Wiec sie nie smiejcie , bo ta miejscowosc to jest Capitol of Little Britain.I faktycznie jest tam mnostwo polakow.Bylem pare razy i zawsze sie na jakiegos napatoczylem.Wiem tez o polakach w Pontefract i Castleford, nawet w Kippax(wujek Robin Hooda tam mieszkal), a wlasnie z Wakefield Robin Hood pochodzi.Wiec dajmy im szanse i wspolpracujmy.Co , nie chcecie zabierac bogatym i oddawac biednym co im sie nalezy?Kapitalizm to zemsta Szeryfa z Nottingham.

O ile mi wiadomo, to Robin pochodził z Locksley, czy bardzo podobnie.
    Źródło: Howard Pyle: "Wesołe przygody Robin Hooda".

Niccolas
    Członek

Moje zrodla o Robinie Kapturniku( juz wtedy byly dresy) pochodza z audycji radiowej BBC.Rowniez z ksiazek o historii Wielkiej Brytanii. W tym Kippax to nawet jest taki zabytkowy kamien z napisem ze tu byl Robin, czy cos w tym stylu.

Anonim
    Gość

Ja tam zawsze slyszalem ze to byl Robin Hood z Loxley (Locksley), wiec troche zaskoczyl mnie ten fakt ze niby z innego miejsca. 😯

wake
    Członek

No i wyszło jak wyszło. Zrobiło się tak, że zamiast Polacy w Wakefield jest temat czy Robin Hood jest z Wakefield czy nie.

jackyl
    Participant

Polak potrafi.. ;))))

kraszan
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    wake wrote:

Witam

Wszyscy mówią o Leeds a nikt się nie chwali, że mieszka w Wakefield a wiem, że Polaków tutaj mnóstwo. Napiszcie coś gdzie pracujecie, co robicie w wolnym czasie, gdzie zakupy, gdzie coś ciekawego w okolicy, gdzie darmowe szkoły angielskiego itp

.
    JAM JEST Z LEJKFILD 🙄 BUHAHAHA!IMPREZUJE GDZIEKOLWIEK TRAFIE,STRZYGE SIE U KOLESI Z KURDYSTANU,WIEM GDZIE KUPIC TO CZY TAMTO,PRACUJE TAM GDZIE AGENCJA MNIE "RZUCI",OGÓLNIE MOGE POWIEDZIEC,ZE JESTEM U SIEBIE.MYSLE BY W MIEJSCU W,KTORYM MIESZKAM ZALOZYC *ELITARNY KLUB KULTURY POLSKIEJ*.WSZYSTKICH CHETNYCH I ZAINTERESOWANYCH PROSZE O KONTAKT!BEDZIE ZAJEBISTA ZABAWA!

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.