Strona główna Działy Nauka ACCA

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Witam,

Szukam kogos kto planuje studiowac, studiuje lub skonczyl studia
    ACCA oraz ludzi pracujacych „w finansach” w Leeds.
    Jesli taki ktos sie znajdzie -bardzo prosze o kontakt:

marcinkwiatkowski@plusnet.pl

pozdrwiam,
    MK

Niccolas
    Członek

dobra, przyznaje sie ze planuje studia zwiazane z ksiegowoscia i finansami, jednak na dzien dzisiejszy mam mala wiedze na ten temat, ale jesli moge Ci sie jakos przydac, to jestem do dyspozycji.

dr_giL
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dr_giL wrote:

MK wrote:

Witam,

ACCA oraz ludzi pracujacych "w finansach" w Leeds.

pozdrwiam,
    MK

eloo eloo

nie wiem czemu chcesz robic acca tak naprawde ale w leeds jest ciezko jezli nie masz doswiadczenia w ksiegowosci

a nawet jesli ja masz ( jakis starz w polsce)

ja bede zdawal kursy ACCA ale mysle jescze nad czyms innym niz ACCA

chociaz widze ze jakiemus sie udalo dolnoslazakowi 😛 jesli kumasz o czym mowiem

mozesz aplikowac do firm ale co z tego bedzie to roznie

kesz jest niezy na wescji w biznesie mozesz dostac co najmniej kilkanascie cys

w pracits mniej ale sadze ze sa wieksze mozliwosci

ja narazie szukam bez skutku

ale niedlogo chyba sie przeprowadzam do leeds z powrotem i w grudniu ma zamiar robic 4 egzaminy

podjechac sobie na maxa jeszcze excela moze zachacze o SQL

cos bardziej pozadanego

AXXA to w sumie jest kiszka jesli myslisz tylo o acca dlatego ze chcesz wrocic do polski to zapomniej masz inne kfalifikacje i lepsze mozliwosci na swiecie jako accountant w szerokim tego slowa znaczeniu 😛

niz w polsce

ja zamierzam zronbic to dostac jakas prakce i wyjechac w uk 😛

ale misiu masz maila jesli chcesz moge z toba popisac na prajwie

strzaleczka dr_giL[/quote]

monika2
    Członek

Witam, jestem wlasnie w trakcie rejestracji na kurs ACCA ktory zaczyna sie od wrzesnia na Leeds Metropolitan University.
    Czy jest "nas" moze wiecej?
    Pozdrawiam

MK
    Członek

OOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!

moj stary post odzyl! w koncu ktos sie znalazl !

Ja sie jeszcze zastanawiam gdzie bede spedzac moj czas zdobywajac kwalifikacje. MET jest 1 z 3 opcji.

Dlaczego wybralas wlasnie ta szkole?

monika2
    Członek

Zastanawialam sie jeszcze nad BPP ale z tego co zdazylam sie zorientowac sa drozsi i nie maja oferty kursow wieczorowych, a te mnie najbardziej interesuja. Na Metropolitan bylam takze na dniach otwartych ACCA i chyba zdolali mnie przekonac do siebie.
    Na razie jestem w trakcie "negocjacji" z Acca jakis zwolnien 😀 , wiec mam jeszcze chwile na wybor szkoly

MK
    Członek

ja juz "wynegocjowalem" zwolnienie z pierwszych pieciu egzaminow 🙂

Co sadzisz o http://www.ftckaplan.com ?

pozdr
    Marcin

monika2
    Członek

Gratuluje negocjacji, oby moje poszly rownie dobrze!

Brzmi niezle, ale niestety nie oferuja kursu wieczorowego, a weekendow troche mi szkoda (rodzina). Poszperam jeszcze troche i moze wybiore sie na dni otwarte.Mam nadzieje, ze do tego czasu bede wiedziala na czym stoje i trzeba bedzie sie ostatecznie zdecydowac.

pozdrawiam

MK
    Członek

Pewnie Tobie tez pojda dobrze.

Podstawa do moich zwolnien byl dyplom MBA.
    Wyslalem do ACCA list z zapytaniem o zwolnienia, poprosili o przeslanie oficjalnej (wydanej przez szkole) listy zajec, ktore wchodzily w sklad kursu, przeslalem im to, dostalem list z odpowiedzia, ze jestem zwolniony z 5 egzaminow.
    Mniej wiecej tak wygladal proces moich "negocjacji" z ACCA.

Popytalem wsrod znajomych i wiekszosc poleca BPP & FTC, raczej malo osob poleca MET. Aczkolwiek jeden z moich znajomych tam studiuje i nie narzeka.

Jezeli zaczne zdobywac kwalifikacje ACCA (a jeszcze nie jestem tego pewny) raczej bede chodzic na zajecia w soboty. Do czesci egzaminow bede przygotowywac sie na BPP a do kilku na FTC. Wydaje mi sie, ze duzo wazniejsi od szkoly sa wykladowcy, ktorzy w nich wykladaja. Z tego co mi opowiadano wynika, ze FTC ma fajnych wykladowcow do wiekszosci modulow ale w kilku BPP jest lepsze.

W kazdym razie zycze powodzenia ! 😉

Thorgal29
    Członek

Ja studiowalem ACCA w polsce, a teraz robie doktorat z miedzynarodowych cen transferowych w Centre for International Business (CIBUL)/LUBS.

Jezeli moge jakos pomoc to chetnie. Mij email to trakkz@leeds.ac.uk

pozdr
    Kamil

dr_giL
    Participant

MK wrote:

Witam,

ACCA oraz ludzi pracujacych "w finansach" w Leeds.

i jak idzie z acca w leeds??

pozdrwiam,
    MK

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.