Strona główna › Działy › Nauka › ACCA
Witam,
Szukam kogos kto planuje studiowac, studiuje lub skonczyl studia
ACCA oraz ludzi pracujacych „w finansach” w Leeds.
Jesli taki ktos sie znajdzie -bardzo prosze o kontakt:
pozdrwiam,
MK
dobra, przyznaje sie ze planuje studia zwiazane z ksiegowoscia i finansami, jednak na dzien dzisiejszy mam mala wiedze na ten temat, ale jesli moge Ci sie jakos przydac, to jestem do dyspozycji.
MK wrote:Witam,
ACCA oraz ludzi pracujacych "w finansach" w Leeds.
Jesli taki ktos sie znajdzie -bardzo prosze o kontakt:pozdrwiam,
MK
eloo eloo
nie wiem czemu chcesz robic acca tak naprawde ale w leeds jest ciezko jezli nie masz doswiadczenia w ksiegowosci
a nawet jesli ja masz ( jakis starz w polsce)
ja bede zdawal kursy ACCA ale mysle jescze nad czyms innym niz ACCA
chociaz widze ze jakiemus sie udalo dolnoslazakowi 😛 jesli kumasz o czym mowiem
mozesz aplikowac do firm ale co z tego bedzie to roznie
kesz jest niezy na wescji w biznesie mozesz dostac co najmniej kilkanascie cys
w pracits mniej ale sadze ze sa wieksze mozliwosci
ja narazie szukam bez skutku
ale niedlogo chyba sie przeprowadzam do leeds z powrotem i w grudniu ma zamiar robic 4 egzaminy
podjechac sobie na maxa jeszcze excela moze zachacze o SQL
cos bardziej pozadanego
AXXA to w sumie jest kiszka jesli myslisz tylo o acca dlatego ze chcesz wrocic do polski to zapomniej masz inne kfalifikacje i lepsze mozliwosci na swiecie jako accountant w szerokim tego slowa znaczeniu 😛
niz w polsce
ja zamierzam zronbic to dostac jakas prakce i wyjechac w uk 😛
ale misiu masz maila jesli chcesz moge z toba popisac na prajwie
strzaleczka dr_giL[/quote]
Witam, jestem wlasnie w trakcie rejestracji na kurs ACCA ktory zaczyna sie od wrzesnia na Leeds Metropolitan University.
Czy jest "nas" moze wiecej?
Pozdrawiam
OOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!
moj stary post odzyl! w koncu ktos sie znalazl !
Ja sie jeszcze zastanawiam gdzie bede spedzac moj czas zdobywajac kwalifikacje. MET jest 1 z 3 opcji.
Dlaczego wybralas wlasnie ta szkole?
Zastanawialam sie jeszcze nad BPP ale z tego co zdazylam sie zorientowac sa drozsi i nie maja oferty kursow wieczorowych, a te mnie najbardziej interesuja. Na Metropolitan bylam takze na dniach otwartych ACCA i chyba zdolali mnie przekonac do siebie.
Na razie jestem w trakcie "negocjacji" z Acca jakis zwolnien 😀 , wiec mam jeszcze chwile na wybor szkoly
ja juz "wynegocjowalem" zwolnienie z pierwszych pieciu egzaminow 🙂
Co sadzisz o http://www.ftckaplan.com ?
pozdr
Marcin
Gratuluje negocjacji, oby moje poszly rownie dobrze!
Brzmi niezle, ale niestety nie oferuja kursu wieczorowego, a weekendow troche mi szkoda (rodzina). Poszperam jeszcze troche i moze wybiore sie na dni otwarte.Mam nadzieje, ze do tego czasu bede wiedziala na czym stoje i trzeba bedzie sie ostatecznie zdecydowac.
pozdrawiam
Pewnie Tobie tez pojda dobrze.
Podstawa do moich zwolnien byl dyplom MBA.
Wyslalem do ACCA list z zapytaniem o zwolnienia, poprosili o przeslanie oficjalnej (wydanej przez szkole) listy zajec, ktore wchodzily w sklad kursu, przeslalem im to, dostalem list z odpowiedzia, ze jestem zwolniony z 5 egzaminow.
Mniej wiecej tak wygladal proces moich "negocjacji" z ACCA.
Popytalem wsrod znajomych i wiekszosc poleca BPP & FTC, raczej malo osob poleca MET. Aczkolwiek jeden z moich znajomych tam studiuje i nie narzeka.
Jezeli zaczne zdobywac kwalifikacje ACCA (a jeszcze nie jestem tego pewny) raczej bede chodzic na zajecia w soboty. Do czesci egzaminow bede przygotowywac sie na BPP a do kilku na FTC. Wydaje mi sie, ze duzo wazniejsi od szkoly sa wykladowcy, ktorzy w nich wykladaja. Z tego co mi opowiadano wynika, ze FTC ma fajnych wykladowcow do wiekszosci modulow ale w kilku BPP jest lepsze.
W kazdym razie zycze powodzenia ! 😉
Ja studiowalem ACCA w polsce, a teraz robie doktorat z miedzynarodowych cen transferowych w Centre for International Business (CIBUL)/LUBS.
Jezeli moge jakos pomoc to chetnie. Mij email to trakkz@leeds.ac.uk
pozdr
Kamil
Witam,
ACCA oraz ludzi pracujacych "w finansach" w Leeds.
Jesli taki ktos sie znajdzie -bardzo prosze o kontakt:i jak idzie z acca w leeds??
pozdrwiam,
MK