Strona główna Działy Hyde Park Tlusty czwartek!!!

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Sandgirl
    Członek

Czy w Leeds jest moze polska cukiernia czy cos takiego… i czy obchodzony jest Tlusty Czwartek albo cos takiego?
    Ja jadlam 'American Donughts’ (czy jakos tak) z Morrisona, i bleeee toz to slonawe jest… 🙂 Nie ma to jak nasze pyszne paczuszki 😉
    Wiec jak to jest, obchodzicie ten dzien obzartucha? Ja jak juz bede mieszkac w Leeds na stale to (jak nie zapomne) na pewno sobie kilka paczuszkow zafunduje (jesli beda dobre :E )
    Pozdrowionka 🙂

sylwek
    Członek

Witaj 😉 Nie mam zielonego pojecia czy anglicy obchodzą ten dzień jak my. Myślę że nie, ja natomiast strasznie uwielbiam te ich pączki z GREGSS-a. Stalem się ich fanatykiem 😉 Na początku dziwne i TAAAAAKIEE słodkie ale po dwóch latach w anglii wydają mi się lepsze nawet od tych co w kraju jadłem 😉 Po prostu SŁODYCZ w gębie.
    Pozdrowionka dla forumowiczów i góry pączków dla każdego 🙂

gonia
    Participant

No to ja spadam na paczki…..pa

ScOOrK
    Członek

A ja upiec, bo jednak lubie wiedziec co jem. 😀

Pozdrawiam Wszystkich!!!

zabor08
    Członek

Sorki ,ale Ja jestem w nieco lepszej sytuacji ponieważ do mojej córki ,(de facto),a moze nie tylko -przybyły babcie i teraz pieką faworki, pycha -jak ktoś mieszka blisko zapraszam 😀

Darius
    Participant

Całkiem niezłe są pączki z Asda Stores, słodkie, niby świerze ale smakują jak trzydniowe polskie.. (tak jakby składały się z tego samego ciasta co ich pieczywo do opiekania w tosterze).
    „z braku laku dobry kit”
    Pozdrawiam wszystkich i życzę smacznego 🙂

Anonim
    Gość

Ja natomiast uwazam ze paczki z morrisona sa rewelacyjne bardzo mi przypominaja poczaki z polski, ale niestety ich jakosc ostatnio znacznie spadla takze uwazajacie, przy nadzieniu maja surowe ciasto, widocznie skrocili czas smazenia, aby podniesc produkcje, bo one znikaja w oka mgnieniu.

Pozdrawiam wszystkich Paczkozerczow i nie tylko 😉

Dana
    Participant

Ciekawostka, w UK tłusty czwartek jest znany jako „Pancakes thursday”.
    Brytyjczycy nagminnie smażą wtedy naleśniki i zajadają je na słodko z jakimiś swoimi syropkami.
    Ja życzę smacznego zarówno sympatykom pączków jak i naleśników. ❗

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.