Strona główna Działy Hobby Kanal Liverpool-Leeds

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    deryo
    Participant

witam.wybieram sie z dziewczyna niedlugo do leeds i kombinuje jak by tam najwygodniej i najtaniej dotrzec. 😉

wiem ze stronki leeds.pl o liniach jet2,ale w tej chwili nie ma dobrych polaczen Polski z Praga,badz Amsterdamem, wiec odpada.Central Wings maja latac bezposrednio do Leeds,ale to dopiero od konca marca,a autobusem mi sie nie widzis 😕

wpadlem na pomysl aby poleciec do Liverpoolu,a stamtad jakos dotrzec kanalem do Leeds.

Co o tym myslicie?Wie ktos jaka cene musialbym zaplacic za taki rejs od osoby?Ile trwa?Czy w ogole istnieje?

A moze podpowiecie mi jakies inne rozwiazania?

z gory dzieki za rady

arturo i danutek
    Participant

cześć zależy s kąd się wybierasz ja z Łodzi . Jak ostatnio pytałem to wyszło dużo drożej niż autobusem. Na kołach kosztuje ok. 600zł w dwie strony a samolot do Londynu lub innego miasta i dalej dopiero do lleds to koszt ok. 500zł w jedną stronę. więc drogo i dużo niedogodnień takich tułaczka czy czekanie. Ja wybrałem autobus 600zł bilet ważny przez rok odpisz to wymienimy info Pozdrawiam

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    deryo wrote:

witam.wybieram sie z dziewczyna niedlugo do leeds i kombinuje jak by tam najwygodniej i najtaniej dotrzec. 😉

wiem ze stronki leeds.pl o liniach jet2,ale w tej chwili nie ma dobrych polaczen Polski z Praga,badz Amsterdamem, wiec odpada.Central Wings maja latac bezposrednio do Leeds,ale to dopiero od konca marca,a autobusem mi sie nie widzis 😕

wpadlem na pomysl aby poleciec do Liverpoolu,a stamtad jakos dotrzec kanalem do Leeds.

Co o tym myslicie?Wie ktos jaka cene musialbym zaplacic za taki rejs od osoby?Ile trwa?Czy w ogole istnieje?

A moze podpowiecie mi jakies inne rozwiazania?

z gory dzieki za rady

Do Manchesteru lata SkyEurope a do Liverpoolu Wizzair. Ceny sprawdzisz na ich stronach. Z obu miast dojedziesz najtaniej National Express (autobus). Kanał? Toż to zabytek z czasów edwardiańskich, żeglowny tylko miejscami jako atrakcja turystyczna…

Pablo
    Członek

Ja bym walil najtanszymi liniami do Londynu, a stamtad National Expres – maja teraz takie bilety jak „go anyware single”, za 9 funtow mozna sie dostac z dowolnie wybranego miejsca w UK do innego (spod samego lotniska dowioza Cie do centrum Leeds). Ewentualnie skorzystalbym z uslug megabus.com, bardzo sympatyczne ceny tam maja, da rade z Victorii do Leeds juz funta sie dostac. Natomiast jesli cena nie gralaby wiekszej roli to wybralbym pociag…

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Pablo wrote:

… spod samego lotniska dowioza Cie do centrum Leeds

Tak, ale nie za Ł9 bo ta cena nie obowiązuje na kursach z/na lotniska poczytaj na stronie…
    A sam wątek baardzo ciekawy ❗ Kanałem do Leeds 😯 Może raczej KANAŁAMI będziesz się poruszał bo takiego oryginała jeszcze tu nie widzieli. I nie zapomnij zabrać wioseł z Polski 😆

deryo
    Participant

Arturo wrote:

cześć zależy s kąd się wybierasz ja z Łodzi . Jak ostatnio pytałem to wyszło dużo drożej niż autobusem. Na kołach kosztuje ok. 600zł w dwie strony a samolot do Londynu lub innego miasta i dalej dopiero do lleds to koszt ok. 500zł w jedną stronę. więc drogo i dużo niedogodnień takich tułaczka czy czekanie. Ja wybrałem autobus 600zł bilet ważny przez rok odpisz to wymienimy info Pozdrawiam

Wybierm sie z Warszawy i chyba wybiore jednak najprostsze rozwiazanie czyli Central Wings bezposrednio na miejsce.Tak czy siak musze jeszcze miesiac z hakiem posiedziec w Polsce, zeby kurs skonczyc, wiec nie ma pospiechu, a oni od 29 marca lataja i to po nawet przystepnych cenach.

Ty jak widze wybrales autobus,wiec wspolczuje ci szczerze podskakiwania na polskich drogach- jak juz wyjedziesz to moze bedzie lepiej…

No chyba ze obok ciebie usadowi sie jakis przepocony, starszy,grubawy jegomosc, lub babcia w sile wieku z mocherowym nakryciem glowy odmawiajaca ciagle koronki za szczesliwa podroz, wtedy nie pozostaje juz nic innego,jak tylko wysiasc i isc na piechote i wplaw przez kanal 😉

W kazdym razie powodzenia 🙂

Pablo
    Członek

v-tec wrote:

Pablo wrote:

… spod samego lotniska dowioza Cie do centrum Leeds

Tak, ale nie za Ł9 bo ta cena nie obowiązuje na kursach z/na lotniska poczytaj na stronie…[/quote]

Ja jednak jestem zdania, ze obowiazuje. Jednym z punktow regulaminu „Go Anyware” jest:

„excluding National Express Airport services if travelling to/from an airport”

Mi sie wydaje ze sa to specjalne linie NE kursujace z lotniska na lotnisko. Sam jechalem z lotniska na polnoc za 9f, wiec prawdopodobienstwo tej tezy jest spore. Z reszta w latwy sposob mozna to sprawdzic, wybierajac jakis kurs z lotniska np. wlasnie do Leeds, a opcja „Go Anywhere Single/ Return” powinna sie wyswietlic. Pozdrawiam.

deryo
    Participant

v-tec wrote:

A sam wątek baardzo ciekawy ❗ Kanałem do Leeds 😯

A co?!Nie kazdy mieszka w Leeds,niektorzy musza gnic jeszcze w matce Polsce i sa niedoinformowani,o:!: 😛

v-tec wrote:

Może raczej KANAŁAMI będziesz się poruszał bo takiego oryginała jeszcze tu nie widzieli. I nie zapomnij zabrać wioseł z Polski 😆

Plywac umiem, a jak reflektujesz to na kajaku snajdzie sie jedno miejsce.No chyba,ze boisz sie wstydu przed angielska tluszcza i skryjesz sie wkanalach jak nie przymierzajac zolwie ninja 😛 😉

v-tec
    Członek

Pablo wrote:

Ja jednak jestem zdania, ze obowiazuje. Jednym z punktow regulaminu „Go Anyware” jest:
    „excluding National Express Airport services if travelling to/from an airport”
    Mi sie wydaje ze sa to specjalne linie NE kursujace z lotniska na lotnisko. Sam jechalem z lotniska na polnoc za 9f, wiec prawdopodobienstwo tej tezy jest spore. Z reszta w latwy sposob mozna to sprawdzic, wybierajac jakis kurs z lotniska np. wlasnie do Leeds, a opcja „Go Anywhere Single/ Return” powinna sie wyswietlic. Pozdrawiam.

Dla świętego spokoju zrobiłem to, trasa Airport Stansted – Leeds i oczywiście wyświetliła się tylko standardowa taryfa, rzeczywiście łatwo było sprawdzić zanim się coś napisało 😕

Pablo
    Członek

Faktycznie nie wyswietla sie. Nie wiem, moze tylko niektore kursy z lotnisk sa objete ta promocja. Ja jechalem z Gatwick do Hull za 9F i to wiem na pewno, a jesli chodzi o reszte tego co napisalem, to sa to moje przypuszczenia, co wyraznie w poscie zaznaczylem slowami typu „powinna”, „teza”, wiec nie ma co sie krzywic, bo nikogo w blad nie wprowadzam:

http://www.nationalexpress.com/bp/b3.cfm?id=47011930

v-tec
    Członek

Rzeczywiździe działa… wygląda że Airport Gatwick jest traktowany wyjątowo przez NationalExpress…
    Pozdro dla Humberside

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.