Strona główna › Działy › Hyde Park › pozerzy = "polscy angole" !!!
przestancie polaczki byc pozerami. nic w polsce nie osiagneliscie i znajac zycie takie samo gowno dostaniecie tutaj, wiec PROSZE przestancie robic z siebie Bog wie jak super ustatkowanych Anglikow, bo jeszcze wiele miliardyhektolitrow w Wisle uplynie zanim cos tu osiagniecie tudziez do czegos dojdziecie i nie chodzi mi o zmiane pracy z cleanera za 5£ na nosiciela lodowek za 6£.
zacznijmy od dzis zmieniac nasza mentalnosc i nawzajem sie wspierac to moze za kilkanascie lat nasz kraj stanie na nogi i zadnemu zagraniczniakowi nie bedziemy „robic na buty”.
pozdrawiam i szanujcie sie na wzajem POLACY bo plynie w nas ta sama krew za wolnosc ktorej wielu tracilo zycie !!!
peace
P.S.
chetnym do przyjazdu sluze pomoca – jestem tu 4tyg ale mysle ze posiadam bardzo pomocny bagaz doswiadczen (w przeciwienstwie do polskich „weteranow”). z racji tego ze nie mam na biezaco dostepu do internetu i nie moge sledzic jakie problemy kogo nurtuja, wole odpisac na mejla – braciah@o2.pl
Bardzo jestem ciekawa jakiż to bagaż doświadczeń nabyłeś w ciągu 4 tygodni pobytu tutaj. Czyżby były to porady w stylu jak przeżyć za trzy funty tygodniowo? 😈
P.O.L.S.K.A PONAD WSZYSTKO !!!!!
np. taki ze nikt tutaj na leeds do tego czasu jak ja sie dowiedzialem, nie zamiescil informacji odnosnie NINu dotyczaca tego ze wystarczy 3 listy odmowne od pracodawcy by dostac NIN. a poza juz wiem na jakich zasadach dzialaja agencje, jak lepiej szukac pracy etc.
napisalem pomocny bagaz doswiadczen, a nie wielki,duzo,olbrzymi itd. dla ludzi z dobrze rozwinietymi platami mozgowymi, nie obrazajac ciebie, niestety nie zrozumialas co znaczy pomocny bagaz doswiadczen, tylko jak wiekszosc tutaj rozdrabniasz sie i nie popierasz idei wspieranie sie nawzajem, tylko jak wiekszosc polakow wysmiewasz lub przynajmniej poddajesz w gleboka watpliwosc zacytowana tresc, o partykularyzmie nie wspominajac.
P.S.
nie znam cie wiec wypowiedz jest w formie hipotetycznej, napisalem jak mysl, rzeczywistwosc moze byc inna
P.O.L.S.K.A PONAD WSZYSTKO !!!!!!!!
http://www.leeds.pl/forum/viewtopic.php?t=662&start=0
polecam opcje wyszukiwania
Pozdrawiam
Dana i Woyth, zostawcie klienta w spokoju, nie widzicie co za jeden? Przeczytajcie jego wcześniejsze posty, prosił o poradę to forum było dobre, a teraz już wyrósł ponad towarzystwo 😆
Coś pisał na temat studiów wcześniej, boże jeżeli wszyscy studenci w Polsce reprezentują taki poziom to daj aby moja noga nigdy tam nie stanęła 😕 Za moich czasów studenci to była jakaś tam elita intelektualna, obecnie byle burak idzie na studia i myśli że jak skończy płatną szkółkę w Pułtusku to może sie mądrzyć…
V-tec racja…temat zapoczatkowany przez jakiegos dziwnego czlowieka…hmmm czy nazwanie kogos pozerem za to ze oswoil sie z mieszkaniem tutaj i swietnie sie tu czuje i ze ma to gdziesz czy ojczyzna stanie na nogi…i nie koniecznie jest jakims tam cleanerem czy cos takiego jest normalne…?moze nie kazdy jest jakims patriota i nie istotne jest dla niego gdzie mieszka tylko to czy jest szczesliwy…ojjjjj braciahhh chrzanisz jakies glupoty……
od poczatku…
woyteh dzieki za linka, w sumie moja wina bo widocznie nie staralem sie na tyle by znalezc info o NINie.
teraz pare slow do hipka o ksywie v-tec. sluchaj bezmozgi geju, po pierwsze jak o mnie piszesz wytrzyj brudne palce, po drugie, jesli chcesz rozmawiac o poziomie mozemy sie spotkac jak najszybciej, nie pomysl bezmozgi czleku ze ci groze, bo znajac zycie taki pantofelek jak ty tak wlasnie poczyni. mozemy podyskutowac na temat mojego poziomu i braku twojego. kolejna rzecz: za twoich czasow nie wiedziales po co sie robi studia a na ksiedza wolales zorro (zapewne do dzis…aha mikolaj naprawde nie istnieje).
ostatnia rzecz, piszac o pultusku, zastanow sie gdzie on jest, bo jakos nie wydaje mi sie zebys wiedzial.
z forum korzystalem i korzystac bede tylko buraku kartoflany zaproponowalem pomoc i zasugerowalem ze nie ma wszystkich info(jak sie okazuje sa). mnie nikt nie pomoagal ale sobie poradzilem i z natury jestem zyczliwym czlowiekiem palancie i dlatego chce pomoc polakom na starcie. lecz nie jestem tolerancyjny dla takich bucow jak ty. zakoncze o tobie bo nie warto.
a teraz kilka slow do malgorzaty. dziwnie moze masz w glowie skoro nie rozumiesz co napisalem we wczesniejszym poscie. dla mnie nie musisz byc patriotka ani polka (w sumie po tym co napisalas nie jestes). dla mnie jestes nikim skoro nie obchodzi ci polska, a myslisz ze stajesz sie angielka. owszem moze kiedys nia zostaniesz w jakims stopniu (tylko kiedy?!). ja napisalem do wszystkich tych ktorym zaezy na byciu w dobrej komitywie z reszta polakow i ktorym zalezy na tym by sobie pomagac a nie wypierac sie tego ze jest sie polakiem. wiecej mi sie nie chce tlumaczyc bo i tak nie zrozumiesz dziewczynko.
p.s.
pozdrawiam wszystkich cleanerów 😀
od poczatku…
woyteh dzieki za linka, w sumie moja wina bo widocznie nie staralem sie na tyle by znalezc info o NINie.
teraz pare slow do hipka o ksywie v-tec. sluchaj bezmozgi geju, po pierwsze jak o mnie piszesz wytrzyj brudne palce, po drugie, jesli chcesz rozmawiac o poziomie mozemy sie spotkac jak najszybciej, nie pomysl bezmozgi czleku ze ci groze, bo znajac zycie taki pantofelek jak ty tak wlasnie poczyni. mozemy podyskutowac na temat mojego poziomu i braku twojego. kolejna rzecz: za twoich czasow nie wiedziales po co sie robi studia a na ksiedza wolales zorro (zapewne do dzis…aha mikolaj naprawde nie istnieje).
ostatnia rzecz, piszac o pultusku, zastanow sie gdzie on jest, bo jakos nie wydaje mi sie zebys wiedzial.
z forum korzystalem i korzystac bede tylko buraku kartoflany zaproponowalem pomoc i zasugerowalem ze nie ma wszystkich info(jak sie okazuje sa). mnie nikt nie pomoagal ale sobie poradzilem i z natury jestem zyczliwym czlowiekiem palancie i dlatego chce pomoc polakom na starcie. lecz nie jestem tolerancyjny dla takich bucow jak ty. zakoncze o tobie bo nie warto.
a teraz kilka slow do malgorzaty. dziwnie moze masz w glowie skoro nie rozumiesz co napisalem we wczesniejszym poscie. dla mnie nie musisz byc patriotka ani polka (w sumie po tym co napisalas nie jestes). dla mnie jestes nikim skoro nie obchodzi ci polska, a myslisz ze stajesz sie angielka. owszem moze kiedys nia zostaniesz w jakims stopniu (tylko kiedy?!). ja napisalem do wszystkich tych ktorym zaezy na byciu w dobrej komitywie z reszta polakow i ktorym zalezy na tym by sobie pomagac a nie wypierac sie tego ze jest sie polakiem. wiecej mi sie nie chce tlumaczyc bo i tak nie zrozumiesz dziewczynko.p.s.
Słuchaj dziecinko – bo jak widzę do dorosłości jeszcze sporo ci brakuje, gdybyś uważniej przejrzał to forum to zapewne zobaczyłbyś, że właśnie v-tech jest jedną z osób, które udzielają jak najwięcej i jak najpełniejszych informacji.
Zapewne po twoim poście całe tłumy będą waliły prosić cię o pomoc w rozwiązywaniu swoich problemów. A właśnie, jeśli tak bardzo chcesz być pomocny i chcesz pomagać Polakom na starcie to dlaczego jakoś nie widzę żebyś udzielał odpowiedzi na świeżo zamieszczone posty, czy też może jesteś jeszcze jednym z polaczków -cwaniaczków i specjalnie podajesz swój kontakt e-mail żeby potem wyłudzać od ludzi pieniądze za swoje bogate „info” (wcześniej zdobyte właśnie na tym forum).
I jeszcze jedno, nie wycieraj sobie patriotyzmem mordy, bo takich patriotów to Polsce raczej nie trzeba 😳
przestancie polaczki byc pozerami. nic w polsce nie osiagneliscie i znajac zycie takie samo gowno dostaniecie tutaj, wiec PROSZE przestancie robic z siebie Bog wie jak super ustatkowanych Anglikow, bo jeszcze wiele miliardyhektolitrow w Wisle uplynie zanim cos tu osiagniecie tudziez do czegos dojdziecie i nie chodzi mi o zmiane pracy z cleanera za 5£ na nosiciela lodowek za 6£.
zacznijmy od dzis zmieniac nasza mentalnosc i nawzajem sie wspierac to moze za kilkanascie lat nasz kraj stanie na nogi i zadnemu zagraniczniakowi nie bedziemy „robic na buty”.
pozdrawiam i szanujcie sie na wzajem POLACY bo plynie w nas ta sama krew za wolnosc ktorej wielu tracilo zycie !!!
peaceP.S.
chetnym do przyjazdu sluze pomoca – jestem tu 4tyg ale mysle ze posiadam bardzo pomocny bagaz doswiadczen (w przeciwienstwie do polskich „weteranow”). z racji tego ze nie mam na biezaco dostepu do internetu i nie moge sledzic jakie problemy kogo nurtuja, wole odpisac na mejla – braciah@o2.pl
ty mały gnoju jestem tu 2 lata i nadal korzystam z rad zamieszczanych na forum przez tych życzliwych ludzi. Nosze zawsze Orła na piersi i jestem dumny że jestem Polakiem. Jeśli nadal będziesz wypisywał takie bzdury i deptał po mojej Polskości to odnajde Cie i skopie Cie dupe.
lysy, robic to ja bede co chce. a jak chcesz mnie spotkac, podaj miejsce i date (od pn do pt wieczorem, sb po poludniu,cala nd).
dziewczynko pt dana nie odpisuje na biezace posty bo nie mam na to czasu.korzystam w weekendu z darmowego internetu bo kiedy indziej nie mam czasu, dlatego podalem mejl, i wcale nie po to zeby wyludzac od kogokolwiek pieniadze, no ale kazdy postrzega innych poprzez siebie samych.
reszta jest tylko milczeniem
p.s.
v-tec z tego co widzialem to juz niejednej osobie tak pomogl ze znajac zycie wiecej juz tu o nic nie prosila.
zakonczylem !!!
lysy, robic to ja bede co chce. a jak chcesz mnie spotkac, podaj miejsce i date (od pn do pt wieczorem, sb po poludniu,cala nd).
dziewczynko pt dana nie odpisuje na biezace posty bo nie mam na to czasu.korzystam w weekendu z darmowego internetu bo kiedy indziej nie mam czasu, dlatego podalem mejl, i wcale nie po to zeby wyludzac od kogokolwiek pieniadze, no ale kazdy postrzega innych poprzez siebie samych.
reszta jest tylko milczeniemp.s.
v-tec z tego co widzialem to juz niejednej osobie tak pomogl ze znajac zycie wiecej juz tu o nic nie prosila.zakonczylem !!!
Oby na zawsze.
Amen bracia i siostry 😆
od poczatku…
a teraz kilka slow do malgorzaty. dziwnie moze masz w glowie skoro nie rozumiesz co napisalem we wczesniejszym poscie. dla mnie nie musisz byc patriotka ani polka (w sumie po tym co napisalas nie jestes). dla mnie jestes nikim skoro nie obchodzi ci polska, a myslisz ze stajesz sie angielka. owszem moze kiedys nia zostaniesz w jakims stopniu (tylko kiedy?!). ja napisalem do wszystkich tych ktorym zaezy na byciu w dobrej komitywie z reszta polakow i ktorym zalezy na tym by sobie pomagac a nie wypierac sie tego ze jest sie polakiem. wiecej mi sie nie chce tlumaczyc bo i tak nie zrozumiesz dziewczynko.p.s.
WIĘCEJ POKORY CHŁOPCY…
Wobec siebie( dopieroście przyjechali a już chcecie pouczać i ganić innych, którzy są tu o wiele dłużej i jak widać jednak wiedzą więcej i wcześniej niż Wy.
I wobec innych, zwłaszcza V-tec-a bowiem, mało komu chce się odpisywać i opowiadać co trzeba zrobić aby…to czy tamto jak jemu.
Chwała i dziękuję każdemu kto nie tylko WIE, ale i DZIELI SIĘ swą wiedzą i doświadczeniem z innymi, obcymi mu w sumie ludźmi.
Poza tym, po co wtykacie kij w mrowisko obrażając ludzi, którzy co najwyżej przypomnieli Wam, że ich wiedza nie jest gorsza, ale nie naubliżali Wam!!!
Jest zrozumiałe, że nowi chcą się wkręcić i obserwują wszystko, porównując poprzedników ze sobą, ale i należy spodziewać się, że 'miejscowi wyjadacze’ nie będą przepadali za mędrkującymi nowymi.
Tak już w tym życiu jest, ale….niekoniecznie.
Weźcie przykład z administratora (MK)…Ten dopiero ma wiedzę i doświadczenie. Ze względu na wykształcenie i wiedzę oraz b. dobry angielski mógłby nas dopiero pouczać. Ale tego nie robi. Dlaczego?
Bo jego 'ego’ nie jest nastawione na pokazywanie innym jaki to on dobry i mądry w tej Anglii…
Pomoże zawsze jak trzeba i można, ale nie robi z siebie mędrca.
Poza tym, tacy ludzie są z reguły na tyle skromni, że nie szukają na siłę konfrontacji z innymi, aby się koniecznie wykazać.
Nawiasem mówiąc, ja też swoje wiem, jestem tu już kawałek czasu (Leeds nie jest moim pierwszym miastem w UK), ale dopiero teraz zacząłem być aktywny na forum, ale też nie po to , aby się pokazać, lecz aby pomóc co niektórym (odciążyć trochę V-teca, albo Woyth-a…. ).
Mógłbym wielce się wymądrzać, ale po co?
To forum przecież nie temu ma służyć.
Poza tym, uderzyło mnie jeszcze jedno; braciah twierdzą; Polska ponad wszystko! A potem piszą do V-tec-a obraźliwe teksty i inwektywy…
Za taką Polskę to ja ( i chyba nie tylko ja…) Wam dziękuję.
Wielu z nas tu właśnie od 'takiej Polski’ wyjechało.
Wkurza mnie nie to, gdy Polacy piją, klną na ulicach ale to, że przenoszą tutaj polskie piekiełko. Zazdrość, swary, niechęć, wrogość wzajemna i zawiść, oraz obrzucanie błotem …
Czy po to tutaj jesteśmy/ście aby znowu to przerabiać???
Wszyscy narzekamy na to, co było w Polsce. No to dlaczego to samo tu przywlekamy???? Przynajmniej co niektórzy…
Braciahh—-ty chyba jestes dziwnie naladowanym energia nie przemyslanym czlowieczkiem ktory przyjechal do anglii po pieniazki i unosi sie duma jak tylko moze i glosno krzyczy wymawiajac slowa ktore naprawde nie maja sensu…wiesz kojarzysz mi sie z jakims dziwnym ambitnym czlowieczkiem ktory tylko krzyczec potrafi i TO WSZYSTKO a skoro tak ta twoja Polskosc ma wygladac ta slicznie dziekuje…A tak poza tym”dziwny czlowieczku”jak bys nie mial problemow z czytaniem to bys pewnie zauwazyl ze nie napisalam nic z nie byciu polka tylko o byciu szczesliwym tam gdzie sie jest gdzie da sie zyc….wiesz co jestes tu pare tygodni moze i miesiecy i tak naprawde GOWNO wiesz jak tu jest….ja juz tu przez dluzsza chwile jestem ale nie pisze na forum ze „mam bagaz doswiadczen „po prostu to co moge to doradze odpowiem na pytania i sama tez korzystam z porad innych.A jesli chodzi o pomaganie innym to jakbys chcial wiedziec przy mojej pomocy wiele osob juz stanelo na nogi…i nie jestem tutaj by zarabiac nie wiedomo jaka kase tylko po to by byc szczesliwa….a ty zamknij to paszcze i wracaj do Polski bo ten wizerunek ktory ty przedstawiasz daleko oj daleko odbiega od tego z ktorym wiekszosc Polakow chcialoby byc kojarzonym!!!Tak na zakonczenie na twoim miejscu pacnela bym sie w glowe albo rozbiegla sie i walnela glowa w sciane
Ps : Pozdrowka dla Dany & V-tec
Braciahh—-ty chyba jestes dziwnie naladowanym energia nie przemyslanym czlowieczkiem ktory przyjechal do anglii po pieniazki i unosi sie duma jak tylko moze i glosno krzyczy wymawiajac slowa ktore naprawde nie maja sensu…wiesz kojarzysz mi sie z jakims dziwnym ambitnym czlowieczkiem ktory tylko krzyczec potrafi i TO WSZYSTKO a skoro tak ta twoja Polskosc ma wygladac ta slicznie dziekuje…A tak poza tym”dziwny czlowieczku”jak bys nie mial problemow z czytaniem to bys pewnie zauwazyl ze nie napisalam nic z nie byciu polka tylko o byciu szczesliwym tam gdzie sie jest gdzie da sie zyc….wiesz co jestes tu pare tygodni moze i miesiecy i tak naprawde GOWNO wiesz jak tu jest….ja juz tu przez dluzsza chwile jestem ale nie pisze na forum ze „mam bagaz doswiadczen „po prostu to co moge to doradze odpowiem na pytania i sama tez korzystam z porad innych.A jesli chodzi o pomaganie innym to jakbys chcial wiedziec przy mojej pomocy wiele osob juz stanelo na nogi…i nie jestem tutaj by zarabiac nie wiedomo jaka kase tylko po to by byc szczesliwa….a ty zamknij to paszcze i wracaj do Polski bo ten wizerunek ktory ty przedstawiasz daleko oj daleko odbiega od tego z ktorym wiekszosc Polakow chcialoby byc kojarzonym!!!Tak na zakonczenie na twoim miejscu pacnela bym sie w glowe albo rozbiegla sie i walnela glowa w sciane
Ps : Pozdrowka dla Dany & V-tec
Droga Goniu!
Tak się ciekawie składa, że ja….MIESZKAM Z TYMI BRAĆMI H…
Nie są to źli ludzie, ale trochę za bardzo się rozpędzili w 'zdobywaniu przyczółka’ na angielskiej ziemi…
Na tyle pochopnie wyciągają wnioski o tutejszych, że skończyło się to..wiesz czym. W sumie niepotrzebnie zawirowało w kilku głowach i poleciało sporo 'błota’ , które nie musiało polecieć…
Ja też mam negatywne zdanie o wielu rodakach, i to nie tylko w Leeds, ale nie pakuję nigdy pochopnie wszystkich do jednego wora.
Chyba lepiej dla wszystkich, gdy zakończymy ten temat, bo on nie poprowadzi nas ku niczemu dobremu.
Serdecznie pozdrawiam…