Strona główna Działy Zdrowie TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Prosty
    Członek

Chcialabym sie dowiedziec jak/gdzie mozna zdobyc tabletki anty…
    w u.k. – slyszalam ze sa darmowe. tylko jak to zrobic :)!?

Borys25
    Participant

najlepiej isc do lekarza – tylko problem w tym ze nawet kobiety nie bada…

Dana
    Participant

Poprostu umów się na wizytę do najbliższego GP, lekarz przeprowadzi z tobą mały wywiad odnośnie tego czy masz jakieś problemy np. z żylakami, czy ktoś w rodzinie chorował na raka itp. Rzeczywiście nie przeprowadza żadnego badania. Jeśli brałaś jakieś tabletki w Polsce i masz je sprawdzone to najlepiej poprosić o takie same.
    Lekarz zazwyczaj przepisuje je na trzy miesiące, a przy drugiej wizycie na pół roku i są one bezpłatne.

Kaliko
    Participant

Do tego jest bezplatne zakladanie tzw spirali, aborcja, test ciazowy z krwi i moczu u lekarza ale aborcji nie polecam jako srodek antykoncepcyjny. Prócz tego bez recepty mozna otrzymac pigulki tzw po …. panny powinny wiedziec koszt ok 25-35 funtów

Candino
    Participant

Kaliko, Skarbie, czy to oznacza,że pigułki są bezpłatne tylko dla mężatek? A panny to niby gorsze? Hi hi…

Kaliko
    Participant

Uzywajac slowa „panny” mialam na mysli cala plec przeciwna do Twojej. Bez wzglezdu na stan cywilny.

Marta Klecz
    Członek

Jest Burmanthofs Clinic, gdzie sie przychodzi z samego rana bez appointment-ale nie polecam tej kliniki, maja straszne warunki, i generalny burdel.
    Lepiej sie przejsc do Sexual Health Clinic-tam robia detaliczne badania na wstepie, np ja poszlam z drobnym problem kobiecym, ale zrobili mi badanie krwi, i wszelkie mozliwe…i lecza moja anemie…co sie przeciez wszystko ladnie laczy, jak masz z jednym to zaraz wszystko inne na tym cierpi…

Sandgirl
    Członek

To ja tez sie tam zapisze, jak bede mogla 🙂
    Potrzebuje dobrej kliniki ginekologicznej 🙂
    A lekarze jacy tam sa? Przyjazni tacy czy tacy formalni, zimni?

Marta Klecz
    Członek

njapierw mni zbadal kolorowy lekarz, calkiem neutralny…taki wiesz ani mily ani niemily….
    Ale pozniej pielegniarki mnie kluly i byly naprawde przyjemne, i potem jeszcze inny doktor-z reguly babka, ja jestem u Wilson, daje ci recepty, albo od razu pakuja do torebki co potrzebujesz, takie kremiki, i pierdulki daja od razu, zawsze tez pytaja czy nie chcesz prezerwatyw na zapas…
    Pozniej juz kazdy kolejny raz jak idziesz to tylko na pogaduszki do swojej doktor.
    Troche sie zawiodlam, bo mam przez ta anemie problemy ze skora, i eczeme, i za pierwszym razem dali mi super krem, ktory mi sie skonczyl, i jak poprosilam o nastepny, to kazal mi isc do apteki sobie kupic, albo zeby mi GP zapisal…Hm… A ja nie mam czasu chodzic teraz po lekarzach.
    Ale naprawde warto sie zapisac tam nawet tylko kontrolnie.
    Pozdrawiam

Marta Klecz
    Członek

Aha! Wazne!
    Przy kazdym badaniu krwi robia tesst na Aids darmowo…
    i na pierwszym pietrze tez jest klinika dla chlopcow…
    Jakbyscie sie bali zapytac gdzie, to to jest Tuz przy glownym wejsciu do LGI, kolo tego placu z rzezba rak wyciagnietych, zebym to ja wiedziala….
    Now iecie Casa Mia tez tam jest tak restauracyjka, no wiec od glownego wejsciaLGI sie idzie do gory ta sama ulica, i jest bramka, oczywiscie napis wyraznie widnieje…tez.
    Po schodkach do gory…
    🙂
    Good luck

Sandgirl
    Członek

Dzieki wielkie za info, bo bede musiala sie przejsc, koniecznie, bo mam maly problem… :/

shy4
    Członek

Hej!
    Marta mogłabys podać dokladny adres gdzie znajduje się
    Sexual Health Clinic

będe wdzieczny bo moja rybka ma problem i potrzebuje pilnej pomocy…

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.