Strona główna Działy Hyde Park Protest muzółmanów

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    bartosz
    Participant

Witam wszystkich. Jako mieszkaniec tego pięknego kraju zapraszam do wpisywania opini na temat ostatnich protestów :ciemniejszej większości: Ja jakoś nie pałam do nich miłością. Co wy na to?

Candino
    Participant

Bartku, po pierwsze to ortografia się kłania, wybaczę Ci to pod warunkiem,że zapamiętasz raz na całe życie: muzułmanin przez ó zamknięte.A teraz ad vocem: oczywiście,że trudno jest lubić kogoś, kto przysparza nam kłopotów zachowując się fanatycznie i używa swojej religii jako jedynego wyznacznika swojego postępowania.Nie akceptujemy ani bezsensownego umierania za wiarę,które tak chętnie demonstrują nam wyznawcy Islamu ani tym bardziej mordowania niewinnych ludzi w imię Islamu.Zauważ jednak,że słowo Islam konsekwentnie piszę z dużej litery.Uważam bowiem,że choć Islam jest religia najbardziej zaczepna i nastawiona na wojowanie to jednak nie wszyscy muzułmanie dadzą się sklasyfikować jako dzikusy i mordercy.Natomiast wszelakiej maści redaktorom naczelnym gazet na całym świecie (w tym duńskim i polskim, a jakże) zwróciłbym uwagę na to,że wolność prasy nie zwalnia od logicznego myślenia i że grzebanie przy zapalniku zazwyczaj powoduje oberwanie palców.Hough. Tyle moich wypocin.A teraz zapraszam do dyskusji tych wszystkich, którzy na codzień stykają się w UK z wyznawcami Islamu.Napiszcie jak ich postrzegacie.Czy to są dobrzy ludzie?

Candino
    Participant

No i masz babo placek, dałem ciała.Bartku, oczywiscie przez u otwarte.Wiesz, co.Pa.

Gienia
    Participant

Nie cierpie ich i ich syfu zasmieconej ulicy Harehills,chyba uwielbiaja miec porozrzucane smieci wokol swoich domow,wspolczuje Naszym ktorzy tam mieszkaja.Tyle mam do napisania

TommyB
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Gienia wrote:

Nie cierpie ich i ich syfu zasmieconej ulicy Harehills,chyba uwielbiaja miec porozrzucane smieci wokol swoich domow,wspolczuje Naszym ktorzy tam mieszkaja.Tyle mam do napisania

Taa, za to my jestesmy czysci i pachniemy fiolkami, a wszystkie papierki i butelki po wodce niesiemy 200 metrow do smietnika. A nasze przerywniki zdaniowe w stylu „q.wa” itp. dodaja nam kolorytu…

Nie rozsmieszaj mnie.

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    TommyB wrote:

Taa, za to my jestesmy czysci i pachniemy fiolkami, a wszystkie papierki i butelki po wodce niesiemy 200 metrow do smietnika. A nasze przerywniki zdaniowe w stylu „q.wa” itp. dodaja nam kolorytu…

Nie rozsmieszaj mnie.

Źdźbło w naszym oku niech nam nie przeszkadza dostrzec belkę w oku bliźniego 😉

Byłem niedawno w Bury, na pewnej uliczce zamieszkanej w 100% przez wyznawców Proroka. Pomijam śmieci po kostki na całej ulicy (być może nie mają siły sprawczej żeby wymóc sprzątanie na council’u). WSZYSTKIE domy na tej ulicy nosiły ślady większych lub mniejszych uszkodzeń spowodowanych skrajnym niedbalstwem właścicieli (cieknące rynny, gnijące okna, dziurawe dachy, chylące się ściany itp). Nie chcę wyjść na rasistę, ale uważam że jak ktoś nie umie zadbać o swoją własną chałupę, jego miejsce jest pod mostem.

Candino
    Participant

Czy to są rzeczywiście ich własne domy?A może tylko je wynajmują i nie do nich należy remont.Może też byc tak,że kupili te domy w lepszych czasach a teraz sie pogorszyło finansowo i nie stać ich na remont.Albo tak,że głupio kupili nieruchomość chylącą sie ku upadkowi, ktoś ich zrobił w jajo sprzedając odpicowaną chałupkę a potem okazało się,że drugie tyle trzeba wsadzić w house.Tak więc nie remontowany dom nie zwsze musi świadczyć o tym,że właściciel jest flejtuchem.Natomiast sterty śmieci na ulicy przed domem to już co innego.Nawet jak council nie sprząta to mozna wziąć za szczotę i pozamiatać choćby przed własnym gankiem.Albo zagnać dzieciary żeby zrobiły porządek.Jesli maja brudne ulice i chodniki wokół własnych domów to wstyd.

gonia
    Participant

Tylko zeby nie wyszlo ze jestem rasistka czy cos…ale przewaznie okolice w ktorych mieszkaja sa naprawde brudne no i spojrzec na ich samych ja osobiscie sie ich brzydze i tego niestety nie zmienie w sobie chociaz przyznam ze znam wielu takich co wygladaja czysto schludnie i tak sie tez zachowuja i moze nie koniecznie tu wszytsko zalezy od wiary moze po prostu od ich niskiego zapotrzebowania na standard zycia.Te ich awantury ktore robia ze wzgledu na glupia karykature sa tylko odzwierciedleniem jak prymitywnie mysla…przeciez mogliby inaczej ta sprawe zalatwic majac z tego o wiele wieksze korzysci niz robiac dym…strasznie mocno to potepiam i drazni mnie to ale oni juz tacy sa jak cie nie oszukaja na pare pensow w sklepie(gdzie ty kulujesz mimo iz nie ma nic specjalnego i ceny nie sa super,dajesz im zarobic)to przytna sobie na taksoweczce ktora normalnie kosztuje o polowe mniej wiec nie dziwmy sie im tacy juz sa…

Kaliko
    Participant

cos mi sie popsulo z klawiaturka

Kaliko
    Participant

Mimo calego mojego rasizmu nie da sie ukryc ze magnetyzm jaki maja w sobie i egzotyke która przyciaga bialych do nich jest na tyle silny, ze trudno jakby tego nie zauwazyc. Nie bardzo rozumiem jak to dziala ale cóz kiedy przygladam sie reakcja ludzi kiedy przechodzi ciemna panna jeszcze do tego sama nie moge ujac jej urody nawet gdybym chciala byc zazdrosna i to samo sie dzieje z kobietami kiedy wokól nich jest rasowy przedstawiciel wyznawcy Islamu. Czyzby to obietnica basni 1001 nocy w ich czarnych oczach. I nie istotne jak bardzo sie roznia od nas maja w sobie magie, ktorej nikt im nie odbierze i co z tego, ze jest to sprzeczne ze wszystkim co czuje do przedstawicieli tej nacji.

Najdiff
    Członek

Mi sie pozmienialo od kiedu tutaj przyjechalem, w Polsce rasista nie bylem, lecz tutaj …….. Nie przepadam za nimi, ale tez nie czekam zeby ktoremus przywalic bejzbolem, co do Islamu. Islam jest jak kazda inna religia i w swoich zalozeniach jest bardzo pokojowa i madra religia, jednak ludzie zrobili z Islamem to samo co z innymi religiami. Przypomnijcie sobie „Gott mit uns” na pasach wermahtu czy tez chrzczenie armat podczas wielu roznych bitew w wielu roznych konfliktach po obu stronach barykad. A rdzenni mieszkancy ameryk? Co do dzisiejszego Islamu, a raczej jego wyznawcow, unikam jak ognia. Dla mnie to sa psychopaci.

7sisters
    Participant

Candino wrote:

Czy to są rzeczywiście ich własne domy?A może tylko je wynajmują i nie do nich należy remont.Może też byc tak,że kupili te domy w lepszych czasach a teraz sie pogorszyło finansowo i nie stać ich na remont.Albo tak,że głupio kupili nieruchomość chylącą sie ku upadkowi, ktoś ich zrobił w jajo sprzedając odpicowaną chałupkę a potem okazało się,że drugie tyle trzeba wsadzić w house.Tak więc nie remontowany dom nie zwsze musi świadczyć o tym,że właściciel jest flejtuchem.

Dobra, rozumiem jeden dom, ale CAŁA ULICA wyglądała tak jakby ktoś tam ostatno robił remont około II Wojny Światowej (tak pewnie zresztą było, potem przyjechali muzułmanie). Rozumiem że kogoś może nie być stać na remont dachu, ale, na miłość Boską, farba do okien kosztuje L10 a pędzel następne L1! Bieżące utrzymanie domu wymaga przede wszystkim własnego starania ale tego najwyrazniej muzułmanom nie staje. A jeżeli to nie są ich domy to czemu nie wymogą remontu na gospodarzu lub po prostu nie wyprowadzą się z tej ruiny?

TommyB
    Członek

Jasne!!! W Polsce wszystkie domy sa pomalowane i czyste, lsnia czystoscia, a MPO nie ma co robic….. 😆

Jezeli mieszka sie w najtanszej dzielnicy w miescie, trudno oczekiwac zlotych klamek i superutrzymanych domow… Skoro taki brud to wina muzulmanow, to dlaczego w kazdym miescie w Polsce mozna znalesc brudne i zniszczone budynki?? Tez muzulmanie?? A moze to po prostu niechlujstwo, ktore jest rowniez nieobce Polakom, Anglikom itp.
    Jakos waszej teorii zaprzeczaja rodziny muzulmanskie mieszkajace niedaleko miejsca, gdzie ja mieszkam. Jako jedyni w okolicy odremontowali i odmalowalo dom. zkolei kawalek dalej mieszkaja anglicy, ktorych podworko wyglada jakby ekspolodowal ich smietnik 2 lata temu.

A moze czym innym sie kierujecie w swoich ocenach:
    http://www.goniec.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=789&mode=thread&order=0&thold=0

TYlko trzeba sie wyzbyc komformizmu, aby do tego sie przyznac…

7sisters
    Participant

TommyB wrote:

Jasne!!! W Polsce wszystkie domy sa pomalowane i czyste, lsnia czystoscia, a MPO nie ma co robic….. 😆

Jezeli mieszka sie w najtanszej dzielnicy w miescie, trudno oczekiwac zlotych klamek i superutrzymanych domow… Skoro taki brud to wina muzulmanow, to dlaczego w kazdym miescie w Polsce mozna znalesc brudne i zniszczone budynki?? Tez muzulmanie?? A moze to po prostu niechlujstwo, ktore jest rowniez nieobce Polakom, Anglikom itp.
    Jakos waszej teorii zaprzeczaja rodziny muzulmanskie mieszkajace niedaleko miejsca, gdzie ja mieszkam. Jako jedyni w okolicy odremontowali i odmalowalo dom. zkolei kawalek dalej mieszkaja anglicy, ktorych podworko wyglada jakby ekspolodowal ich smietnik 2 lata temu.

A moze czym innym sie kierujecie w swoich ocenach:

TYlko trzeba sie wyzbyc komformizmu, aby do tego sie przyznac…

Ciekawe tylko dlaczego najtańsze dzielnice w mieście to właśnie te zamieszkane przez muzułmanów? Naprawdę nie chodzi mi o złote klamki tylko o choćby minimum dbałości o dom i jego otoczenie. Przypominam że nie pisałem o jednym domu a o CAŁEJ ULICY.

Nie przekonują mnie Twoje argumenty o schludnych Azjatach i Anglikach-brudasach. To po prostu jaskrawe wyjątki nie mogące przesłonić smutnej reguły: kultura islamu to tak naprawdę zacofanie rodem z głębokiego średniowiecza. Może i ta cywilizacja miała swoje pięć minut w przeszłości ale obecnie nie wnosi NIC w rozwój świata. Jej ortodoksyjni przedstawiciele potrafią tylko kontestować (w najlepszym razie) lub mordować innych (w razie najgorszym). Muzułmanie mają tylko jedno wyjście: wzorem Japonii unowocześniać się na wzór amero-europejski (wielu z nich, także w UK, wychodzi to z powodzeniem), inaczej zostaną skansenem jak Aborygeni.

Nie mam poglądów rasistowskich, ale nie będę twierdził że czarne jest białe tylko aby być PC. Nawiasem mówiąc większość Anglików których znam ma poglądy znacznie bardziej radykalne od moich.

Kaliko
    Participant

Czy muzulmanizm nic nie wnosi do swiata. Nie zgodzilabym sie z Toba. Wrecz sie nie zgadzam. Czy wzorem Hitlera mamy ich teraz poddac eksterminacji? Nie rozumiemy ich, a oni nas. Wychodzimy z zalozenia ze my jestesmy lepsi,a oni, ze to oni i kólko sie zamyka. Nie bronire ich, ale moja wiara pozwala mi istniec innym.Nie wszystko jest na tym swiecie idealne, to Ja stwierdzam ze to My mamy problemy z przystosowaniem sie nie oni.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.