Strona główna Działy Hyde Park Gotts Park Avenue

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Candino
    Participant

Bardzo proszę o pomoc, szukam w Leeds Gotts Park Avenue LS12 2RW.Przegladanie internetowej mapy Leeds nic nie daje, już mnie oczy bolą.Może ktoś wie gdzie to jest, wystarczy podać mi jakies inne ulice w okolicy lub chocby w przybliżeniu ,w której to jest dzielnicy.I dodatkowe pytanie jeszcze: czy po kodzie typu LS12 itp. mogę jakoś sie zorientować , w której to części miasta jest?Pozdro.C.

Radosc
    Członek

Prosiem bardzo.

Link

Polecam http://www.multimap.com przy tego typu poszukiwaniach

Pozdrawiam,

R

matt
    Członek

tak.. kazda dzielnica ma swoj unikalny numer.. LS12 to Armley (LS1 to centrum, LS11 Harehills itd.) i tam wlasnie znajduje sie ten adres.. chyba..

Candino
    Participant

Dzięki, dzieki, znalazłem oczywiście , teraz to wydaje sie dziecinnie proste ale bez Waszej pomocy nie dałbym rady.Czy może ktoś wie jakim autobusem mogę dojechać ze śródmieścia (wysiadam z National Express na stacji głównej przy York Street niedaleko Playhouse ) do Armley, oczywiście jak najbliżej Gotts Park Avenue? Byłoby fajnie nie zamęczyć sie na smierć taszcząc cieżki plecak.A propos plecaka…….z poczatku zamierzałem wziąć swoja walizke lotniczą (wiecie, taki plastikowy Samsonite).Marzyło mi się,że bedę wygladał jak biały człowiek i nikt w Leeds nie powie,że znowu jakis polaczek z plecakiem zasuwa po ulicy.Przykro mi sie bowiem zrobiło po przeczytaniu kilku postów, w których aż zieje nienawiścia do nowoprzybyłych polaków.Jednakże okazało sie,że przepisy Ryanaira pozwalaja wziąć tylko 15 kg bagazu głównego.Pusty plecak waży niecałe 2 kg a walizka aż 5 kg.No i to przesądziło,że zdecydowałem sie na plecak.Na moje szczęscie przyjeżdżam do Leeds wieczorem.Będzie juz ciemno wiec moze unikne złosliwych spojrzeń „polakotubylców”.Pozdrawiam wszystkich zyczliwych dla nowoprzybyłych i….do zobaczenia wkrótce.C.

Radosc
    Członek

sprawdz sobie tutaj dojazd: http://www.yorkshiretravel.net/default.jsp wejdz w journey planner i wpisz Leeds city bus station i kod gdzie chcesz dojechac plus czas kiedy.

Pozdrawiam

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Candino wrote:

… Na moje szczęscie przyjeżdżam do Leeds wieczorem.Będzie juz ciemno wiec moze unikne złosliwych spojrzeń „polakotubylców”

Chłopie, ty chyba poważny nie jesteś! Naprawdę myślisz że miejscowi Polacy nic innego nie mają do roboty jak tylko czekać pod dworcem żeby obśmiać twój plecak ??! A twój największy problem to co ewentualnie powiedzą na twój widok? Rozśmieszasz mnie 😆 Ale myślę że jak już tu zamieszkasz to szybko zmienisz priorytety…

Candino
    Participant

Drogi v-tku, oczywiście nie przejmuję się tym jak ktoś będzie oceniał mój plecak.Ta część postu był napisana z przymrużeniem oka, ot tak żeby trochę się pośmiać z samego siebie.Moją intencja było raczej zwrócenie uwagi forumowiczów na animozje pomiędzy „starymi” (czyżby?) polakami a „nowymi”.Większość forumowiczów zapewne po przeczytaniu tego postu pokiwała głową i na tym sie skończyło.Jednakże v-tec nie mógł sobie podarować aby nie wbić małej szpileczki.A może v-tku miałeś zły dzień?Więcej wstrzemiężliwości życzę.Co do ustalenia trasy przejazdów autobusowych to forumowicze powyżej pomogli mi bardzo.Przyznaję,że stronka ,na której można ustalic sobie trasę przejazdu autobusu miejskiego włącznie z nazwami wszystkich przystanków i bardzo dokładnymi mapkami zrobiła na mnie duże wrażenie.Mam tylko jeszcze jedno pytanie: czy określenie „service 73” oznacza numer autobusu czy raczej numer kursu?

Radosc
    Członek

Nie przejmuj sie wiesz niektorzy maja bardzo specyficzne poczucie humoru 😉 (a własciwie w wiekszosci sytuacji jego brak) i nie tylko Ty sie o tym przekonales.
    Co do service number to jest numer autobusu.

Pozdrawiam

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Candino wrote:

Większość forumowiczów zapewne po przeczytaniu tego postu pokiwała głową i na tym sie skończyło.Jednakże v-tec nie mógł sobie podarować aby nie wbić małej szpileczki.A może v-tku miałeś zły dzień?Więcej wstrzemiężliwości życzę.

Moim zdaniem jak coś piszesz na forum to spodziewaj się odpowiedzi, a nie 'kiwania głową’ które trochę jakby niepubliczne jest. Zapewniam cię że miałem wyśmienity dzień, zwłaszcza po przeczytaniu tojego posta. Za życzenia dziękuję, nie skorzystam bom nie zakonnik 🙂 A co do publicznego roztrząsania mojego poczucia humoru, to nie mam sobie nic do zarzucenia, napisałem przecież że mnie rozśmieszyłeś 😉 W każdym razie na pewno mam w sobie 5x więcej humoru niż Radość, który ma go tyle co krypta cmentarna o północy

Radosc
    Członek

v-tec wrote:

Candino wrote:

Większość forumowiczów zapewne po przeczytaniu tego postu pokiwała głową i na tym sie skończyło.Jednakże v-tec nie mógł sobie podarować aby nie wbić małej szpileczki.A może v-tku miałeś zły dzień?Więcej wstrzemiężliwości życzę.

Moim zdaniem jak coś piszesz na forum to spodziewaj się odpowiedzi, a nie 'kiwania głową’ które trochę jakby niepubliczne jest. Zapewniam cię że miałem wyśmienity dzień, zwłaszcza po przeczytaniu tojego posta. Za życzenia dziękuję, nie skorzystam bom nie zakonnik 🙂 A co do publicznego roztrząsania mojego poczucia humoru, to nie mam sobie nic do zarzucenia, napisałem przecież że mnie rozśmieszyłeś 😉 W każdym razie na pewno mam w sobie 5x więcej humoru niż Radość, który ma go tyle co krypta cmentarna o północy[/quote]

😀

Candino
    Participant

Drogi v-tku, Jesteś niocenioną skarbnicą wiedzy na tym forum.Uważam,że forum bez Ciebie i kilku jeszcze innych osób byłoby mdłe i nijakie.(Szczególnie rzuca sie jeszcze w oczy obecność np. Woytha doskonale znającego angielskie realia, który nota bene udziela sie na wspaniałej stronce poświęconej wycieczkom górsko-krajoznawczym,mmmmmmm….aż ślinka cieknie, bo stronka zrobiona we wspaniałym klimacie).Życzyłbym sobie abyś nadal był POMOCNY takim „zielonym” nowicjuszom jak ja i wielu innych.I przypomnę Ci tylko pewną maksymę, którą sam napisałeś w poście do SpokoBoya – „mądrej głowie dość po słowie”.Pozdro.C.

Kaliko
    Participant

v-tec cos robaczku faktycznie jakis nerwowy jestes i te twoje szpileczki cos fason traca no nie moze byc 😀

v-tec
    Członek

Kaliko wrote:

v-tec cos robaczku faktycznie jakis nerwowy jestes i te twoje szpileczki cos fason traca no nie moze byc 😀

Ależ jak możesz podejrzewać że ja na szpileczkach chodzę i to jeszcze niemodnych ❓ Mam może swoje dziwactwa ale do tego się jeszcze nie posunąłem 😆

TommyB
    Członek

Wlasnie Kaliko, jak mozesz podejrzewac vc-tec’a o niemodne szpileczki!!! Skandal!!! Wstyd!!!

Przeciez on w niemodnych, by nawet na ulice nie wyszedl ….
    😆

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.