Strona główna Działy Finanse wystarczy mi 300 POUNDÓW ?

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

300 POUNDSOW troche nerwowka z takim budzetem,moze sie udac ale polecam 1000 ,chyba ze masz od kogo tutaj pozyczyc W RAZIE CO!! 🙂

Dezmondo
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    rascal1983 wrote:

chce sie wybrac do Anglii i cos znalezc. Jak mysliscie wystarczy 300 Poundów. Zaznaczam ze nie mam lokum, ani pracy. Pozdrawiam.

najlepiej wziąsc tyle zeby starczylo na jeden miesiac pozdro:)

magda<poki>
    Participant

Co do kwoty za jaka da sie tu przezyc:
    jezeli w duzym miescie,to wyglada to tak:
    pokoj na 1 osobe na tydzien-50 funciakow(przewaznie z depozytem,2-ie tyle,ktore oddadza przy opuszczaniu mieszkania)
    wyzywienie-zywiac sie skromnie na tydzien max 20 f
    transport znacznie taniej autobusami-bass pass na tydzien 14 f,travel card na metro 37 f (metrem da sie w 1-en dzien zalatwic wiecej spraw,autobusem roznie to bywa)
    to chyba wszystko jesli chodzi o zycie w jakis mniejszych miastach wyglada to znacznie taniej np pokoj na tydzien mozna znalezc nawet za 10 funtow
    (ja szukam pracy w londynie 3 tygodnie-nie pruznuje przy tym)nie znalazlam ale jutro wyjezdzam do Leeds wlasnie:)
    wiecej pytan,odpowiem na pewno:)
    pozdrawiam i powodzenia

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    rascal1983 wrote:

chce sie wybrac do Anglii i cos znalezc. Jak mysliscie wystarczy 300 Poundów. Zaznaczam ze nie mam lokum, ani pracy. Pozdrawiam.

Musisz przede wszystkim oszacować swoje szanse znalezienia pracy. Jeżeli jesteś fachowcem znającym nieźle angielski, nie powinieneś być bezrobotny dłużej niż 2 tygodnie.

Jeżeli nim nie jesteś, może Ci to zająć nawet parę miesięcy.

Zostaw sobie pieniądze na bilet powrotny (jeżeli nie wyjdzie). Pamiętaj też że jak wyjdzie, raczej nie dostaniesz pieniędzy szybciej niż po tygodniu pracy (a może to być i miesiąc…)

Generalnie na przeżycie tygodnia w UK musisz mieć min. 150 funtów.

kunegunda
    Participant

QUE?! 150&pound; za tydzien zycia w Leeds?? 😯 Kurde 7 sisters ile ty zarabiasz? bo mi tygodniowo wypalty wychodzi 180&pound; ale nie trace 150&pound; na tydzien zycia w UK wychodzi mi okolo 70&pound; na tydzien! i nie bieduje tzn nie jem niczego za 5p 😀

MK
    Członek

chyba troche nie wierze bo 70*4 (tyg) =&pound; 280

trudno za &pound; 280.00 pokryc miesieczne koszty zwiazane z podstawowymi potrzebami takimi jak:

•mieszkanie (rent/mortgage; Council Tax; TV licence, electricity, gas; water)
    •jedzenie & tzw. FMCG
    •transport (petrol, insurance, MOT, tax disc, parking, fine 😳 lub bus ticket, taxi)
    •odziez
    •wszelkiego typu rozrywki
    •itp, itd.

🙂

7sisters
    Participant

kunegunda wrote:

QUE?! 150&pound; za tydzien zycia w Leeds?? 😯 Kurde 7 sisters ile ty zarabiasz? bo mi tygodniowo wypalty wychodzi 180&pound; ale nie trace 150&pound; na tydzien zycia w UK wychodzi mi okolo 70&pound; na tydzien! i nie bieduje tzn nie jem niczego za 5p 😀

Mmm, o ile dobrze wiem samo wynajęcie pokoju kosztuje około L50/mc… Biorąc pod uwagę konieczność jedzenia czegoś i poszukiwanie pracy w sposób aktywny (przejazdy, telefony, itp) w L70 chyba nie da rady się zmieścić.

Jeżeli masz zamiar przywieźć rodzinę też raczej w dollhouse jej nie położysz. Wynajęcie terraced kosztuje min. 350 m/c, trzeba też kupić auto, zapłacić za rachunki itp. Szczerze mówiąc, ja wydaję na miesiąc około 800-1000 funtów a nie mogę powiedzieć żebym bardzo splash out.

kunegunda
    Participant

i masz tu racje, ale MK to nie ja pisalem 😆 zgadnij kto 😛
    jesli wydasz 70 to na jedzenie i przejazdy 😛 tak przynajmniej mnie to kosztuje 😉

sylwek
    Członek

A ja ROCKENDROLOWO przyjechałem (do wyspy na stopa) i jak wysiadłem w Lincoln na Train Station to wyjąłem z kieszeni okrągłe 5 funtów. Mój friend tyle samo. Ale jak to dawno było….. Teraz bym tego nie zrobił (starość nie radość) a na miesiąc wydaje więcej niż zarabiam 😀 Takie życie.
    Pozdrowionka

P.S. W żadnym bądź razie nie bierz przykładu ze mnie !!!! Weź najwięcej jak tylko "udźwigniesz". Anglia nie jest tania dla nowych przybyszy z Polski.

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.