Strona główna › Działy › Praca › Kiedy jest boom na rynku pracy w Leeds?
[i:4d0332912c][b:4d0332912c]Dzieki wielie za dobre rady!!![/b:4d0332912c][/i:4d0332912c]
Postaram sie znalezc lokum w tych "bardziej polecanych" dzielnicach. no i bede uwazal na Cyganów, niektórych Azjatów itp.
"Myślałem, że wyjechali ludzie wykształceni <głownie studenci, albo ludzie tuż po)" – niestety linie lotnicze wpuszczają na poklady swoich samolotów wszystkich i dlatego tak potem to wyglada ale coz….
Co do zakupów to masz racje ze na jedzeniu nie warto osczedzac, no troche mozna ale nie bede glodowal… 😀
Do pazdziernika jeszcze troche czasu, ale chcialbym wiedziec jak najwiecej o miescie i okolicy zeby potem nie bladzic jak dziecko we mgle. na szczescie mam tam super kumpla u ktorego moge przenocowac, wiec na miejscu pozostaje mi tylko znalezc prace. (pozdro Chuudyy!!)
[b:4d0332912c]Dzieki fafik 1551 za odp i moze do zobaczenia kiedys!!![/b:4d0332912c] 😀
aaa jeszcze jedno – co miales na mysli ze jestem "do rzeczy" ?? 😀
Jak dotąd porady dotyczyły: Czego nie robić".
Może ktoś napisze co robić? 🙂 😉
Ryba, Ty nie czekaj, sam szukaj, a na pewno znajdziesz w archiwum mnóstwo przydatnych spraw.
Pozdrawiam.
Dlaczego sądzę, że jesteś człowiekiem do rzeczy? Widać po sposobie wypowiedzi:) A i czasem warto pomóc komuś kiedy można i to nic nie boli:) A no i wątpię, że do zobaczenia kiedyś, bo już jestem w Polsce:) Fatamorgana to fakt, że rady dotyczyły tego czego nie robić, no ale np mi nikt wcześniej o tym nie powiedział i czasem byłem niemile zaskoczony:/ A jeśli mam Ci coś polecić to polecam centrum rozrywki w Castleford (niezła frajda ten ośnieżony sztuczny stok:)) A z mieszkaniem to dobrze, że masz super kumpla, ale mój bracki też miał takiego super kumpla a wyszedł na tym jak Zabłocki na mydle… W jeden weekend musiał powiązać pracę z szukaniem mieszkania i przeprowadzką:) Ale będzie dobrze spójrz na stare tematy z forum tam jest mnóstwo rad;) Pozdrawiam was obu:)
Hej!!!
Fatamorgana,
To nie jest tak ze czekam przed monitorem z zalozonymi rekami i licze ze ktos poda mi "kompendium wiedzy jak wyjechac do anglii" czytam to forum, szukam, ogladam (czytalem nawet historie miasta a co tam 😀 ) mam rece i oczy i dam rade ale wlasnie o takie rzeczy mi chodzilo o ktorych piszecie, na co uwazac, gdzie chodzic itp. DZIEKI ZA TO
Fafik – hehehe ok jestem czlowiekiem do rzeczy. A z tymi kumplami to masz racje, niestety mam kilku takich którzy jak tylko wysiedli z samolotu w Anglii to zapomnieli jak sie nazywam i chyba wogole polskiego zapomnieli ale tak bywa… po prostu niektórzy tak maja ze jak tylko wyjda za wlasne podworko to czuja ze sa Panami Swiata 😉 pomocy od tego kumpla moge byc pewien i wiem ze mnie nie zawiedzie.
Pozdrawiam Panowie!! 3majcie sie!!
Wiem że tak nie jest u Ciebie , bo przecież jestes człowiekiem do rzeczy.
A tacy nie siedzą bezczynnie.
Biega o to, ze najlepiej jest gdy informacje znalezione samemu były uzupełnione tymi otrzymanymi od kogoś.
I tak więcej pytań pojawi się jak już przyjedziesz. Te na razie są standardowe.
Jak będziesz miał jakiś faktyczny problem (np. Cyganie będą Cię chcieli "zaprosić" do współpracy, lub lokatorzy zaczną się zachowywać zbyt agresywnie)- napisz na priva. 🙂 😉
Pozdrawiam.
Ok,
dzieki Fatamorgana – równy z ciebie gość a sądzac po ilości Twoich postów to wiesz co piszesz i myśle ze juz niejeden otrzymal od Ciebie dobrą rade. A w sprawie Cyganów to mysle ze nie bede Ci zawracal glowy, bo nie dam sobie od nich w kasze dmuchac. Napisze ewentualnie gdzie wypijemy polskie piwko:D
[b:22186f0db2]Pozdrawiam[/b:22186f0db2]
❗ zwracam sie do wszystkich z prosba.moze ktos wie o jakiejs pracy dla mojej kolezanki.dziewczyna jest zalamana ze juz nie wroci do leeds.szukalem z nia pracy po agencjach ale bez skutku moze ktos wie cos o pracy obojetnie gdzie w leeds i obojetnie co.prosze was o pomoc moze kiedys sie odwdziecze bo w zyciu roznie bywa.dziekuje wam bardzo!pozdrawiam wszystkich.ufcio[/size:b759d48222][/color:b759d48222] 💡
a bardziej sie martwisz tym, ze nie ma pracy, czy ze wyjedzie z Leeds? 😆 😆 😆
ja chciała bym się martwić tym, że nie mam pracy i mogę wyjechać z Leeds… bo tak jakoś praca jest i nie ma jak wyjechać 😆
mam tutaj numer do agencji z Bradford, z której ostatnio dostałam sie do Ellite Group
Toryien 01274 701616
tu masz do Majora na Bramley 0113 290 9001
a tu do Hans, ale musi mówić dobrze po angielsku 0113 244 4858
…a tu do Hans, ale musi mówić dobrze po angielsku 0113 244 4858
A nie po niemiecku przypadkiem? 😆 😉
❗ zwracam sie do wszystkich z prosba.moze ktos wie o jakiejs pracy dla mojej kolezanki.dziewczyna jest zalamana ze juz nie wroci do leeds.szukalem z nia pracy po agencjach ale bez skutku moze ktos wie cos o pracy obojetnie gdzie w leeds i obojetnie co.prosze was o pomoc moze kiedys sie odwdziecze bo w zyciu roznie bywa.dziekuje wam bardzo!pozdrawiam wszystkich.ufcio[/size:5534d7dc93][/color:5534d7dc93] 💡
Co bys zrobil gdybys byl pracodawca i przyszedl do Ciebie ktos pytajac czy nie masz pracy dla jego znajomego?
Ja zapytalbym czy ten znajomy bedzie do pracy tez wysylal zastepstwa po czym pokazalbym mu uprzejmie gdzie znajduja sie drzwi.
hehe nie po niemiecku na szczęcie nie trzeba tam mówić 😆
ja raz zapytałam mojego pracodawcy, czy ma jakieś wolne stanowiska, bo mam znajomego… i tak załatwiłam koledze prace 🙂 a teraz to mój szefuncio pyta, czy nie mam kogoś jak brakuje jemu osób…
a to,że pyta się o pracę dla znajomego wcale nie znaczy, że na rozmowę też masz przyjść za niego 🙄
"Ja zapytalbym czy ten znajomy bedzie do pracy tez wysylal zastepstwa po czym pokazalbym mu uprzejmie gdzie znajduja sie drzwi"
Wydaje mi sie ze nie masz racji… ale kazdy ma swoje zdanie pozdrawiam
U mnie w pracy za znalezienie nowego pracownika (o ile przejdzie okres próbny) płacą do 1000f
Co nie dziwi w sytuacji gdy agencja za to samo bierze zwykle równowartość 3 miesięcznej pensji, czyli sporo więcej 🙂
U mnie w pracy za znalezienie nowego pracownika (o ile przejdzie okres próbny) płacą do 1000f
Co nie dziwi w sytuacji gdy agencja za to samo bierze zwykle równowartość 3 miesięcznej pensji, czyli sporo więcej 🙂
Moja firma wlasnie podbila stawke do 2000…