Strona główna Działy Praca Kiedy jest boom na rynku pracy w Leeds?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    rascal1983
    Członek

Jestem od niedawna w Leeds i szukam pracy, nie wiem gdzie mam sie udac i o co spytac.. Moze ktos pomoze..?
    Co trzeba zrobic aby znalezc jakas prace w agencji, jak szukac, gdzie isc ??? 🙄

SpokoBoyxxx:)
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    rascal1983 wrote:

Jestem od niedawna w Leeds i szukam pracy, nie wiem gdzie mam sie udac i o co spytac.. Moze ktos pomoze..?
    Co trzeba zrobic aby znalezc jakas prace w agencji, jak szukac, gdzie isc ??? 🙄

SPYTAJ SIE INNYCH „Januszow „Z Polski Napewno ci pomoga ,a ze cale tabuny sie zjechaly do Leeds masz duze szanse powodzenia .A TAK na powaznie jak masz jezyk zapytaj w agencji co potrzebne ,aby dostac prace? STARY przede wszystkim jezyk im wczesniej go poznasz tym lepiej jesli nie kumasz po angielsku to masz male szanse aby zdobyc prace nawet przez agencje.to jest Tylko rzeczywistosc 😯 😯 😯

rascal1983
    Członek

dzieki za szczera wypowiedz. Moj angielski jest na poziomie „jakos sie dogadac”. Szukam na poczate pracy chocby w fabryce.
    Pozdrawiam wszystkich i jezeli ktos ma jakies namiary na cos lub jakies wskazuwki to prosze pisac. Z gory THX.

W innym moim poście pytałem o kaucje przy wynajęciu mieszkania, czy jest mozliwosc aby jej nie placic, i ew. jak znalezc takie lokum, gdzie szukac… ?

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    rascal1983 wrote:

Co trzeba zrobic aby znalezc jakas prace w agencji, jak szukac, gdzie isc ???

Żeby znaleźć pracę przez agencję, przede wszystkim trzeba udać się do agencji 🙂 Tam panie zarejestrują cię, ewentualnie trzeba będzie poddać się testom (dotyczy zwłaszcza pracy biurowej). Następnie czekasz na telefon albo lepiej sam dzwonisz i/lub nachodzisz agencje pytając czy są nowe joby; jak będziesz namolny to w końcu dadzą ci coś żebyś się odczepił 😀
    Gdzie się rejestrować? Popytaj Polaków dla jakich agencji pracują i tam się zgłoś w pierwszej kolejności; a jak nie masz żadnej orientacji to pukaj do wszystkich agencji po kolei (agencje mogą znajdować się także na terenie większych fabryk)
    Przeglądaj lokalną gazetę i wchodź na http://www.jobcentreplus.gov.uk albo patrz w komputerach w JobCentre – agencje gdy potrzebują ludzi ogłaszają się często właśnie tam, a przy okazji może znajdziesz pracę bez pośrednictwa agencji.
    Co do wynajęcia bez depozytu to raczej negatywnie.

rascal1983
    Członek

v-tec wrote:

rascal1983 wrote:

Co trzeba zrobic aby znalezc jakas prace w agencji, jak szukac, gdzie isc ???

Żeby znaleźć pracę przez agencję, przede wszystkim trzeba udać się do agencji 🙂 Tam panie zarejestrują cię, ewentualnie trzeba będzie poddać się testom (dotyczy zwłaszcza pracy biurowej). Następnie czekasz na telefon albo lepiej sam dzwonisz i/lub nachodzisz agencje pytając czy są nowe joby; jak będziesz namolny to w końcu dadzą ci coś żebyś się odczepił 😀
    Gdzie się rejestrować? Popytaj Polaków dla jakich agencji pracują i tam się zgłoś w pierwszej kolejności; a jak nie masz żadnej orientacji to pukaj do wszystkich agencji po kolei (agencje mogą znajdować się także na terenie większych fabryk)
    Przeglądaj lokalną gazetę i wchodź na http://www.jobcentreplus.gov.uk albo patrz w komputerach w JobCentre – agencje gdy potrzebują ludzi ogłaszają się często właśnie tam, a przy okazji może znajdziesz pracę bez pośrednictwa agencji.
    Co do wynajęcia bez depozytu to raczej negatywnie.[/quote]
    Wielkie thx, za info. Bardzo przydatne i pomocne. Teraz przyjdzie mi rozeznac sie w terenie i do dzieła. Jak to sobie zawsze powtarzam, „warto dostac wędke, aniżeli rybe”.
    Pozdrawiam.

Dezmondo
    Participant

w sumie to nie takie trudna chyba co? ja myślałem zeby gdzies wyjechać z polski i przypadkiem trafiłem na tą sreonka pozdrawiam:)

RENYA
    Członek

W Cheshire jest kilka agencji zatrudniajacych polakow , niedaleko miasta ktorym mieszkam znajduje sie spora dzielnica przemyslowa ok.200 fabryk i zakladow.Wiekszosc pracujacych tam osob to polacy , niestety na poczatek mozna dostac prace w tych zakladach tylko przez agencje ( PO OKOLO TRZECH MIESIACACH MOZNA PODPISAC KONTRAKT) .
    Winsford i Crew , to te miasta.
    MIALAM SIE NIEODZYWAC ALE JAKOS NIE DALAM RADY HEHEH
    ( MIALAM ZLE DOSWIADCZENIE Z RODAKAMI , KTORYM POMOGLAM)
    ALE NIGDY NIKOMU NIE POZALOWALAM CHLEBA ANI PRACY . ZYCZE POWODZENIA I ABYS ZNALAZL JAK NAJLEPSZA PRACE .

rascal1983
    Członek

RENYA pewnie cos w tym jest co mowisz. Ja sie z tym nie spotkałem, ale sie nasłuchałem. Wiem jedno, za granica bardziej ufam Anglikom niż Polakom. Smutne, ale prawdziwe. A tak poza tym, jezeli ktos umie liczyc, powinien liczyc tylko na siebie. 🙄
    Pozdrawiam.

RENYA
    Członek

RASCAL… ano liczyc to ja umiem i to nawet bardzo dobrze hihihhi a zagranica mieszkam wlasciwie wiekszosc mojego zycia, A I TAK SIE NIE NAUCZYLAM ! HEHEH tak sie sklada ze moja sytuacja zarowno materialna jak i zawodowa jest calkiem niezla a wielu rodakom to oscia w gardle stoi, jednakze doszlam do wniosku ze los jest niezmiernie sprawiedliwy i jesli ktos ugryzie reke , ktora go nakarmila to pozniej i tak bedzie chodzil glodny. Jak juz napisalam wczesniej nigdy nikomu nie pozalowalam pracy, i jest mi poprostu strasznie smutno i przykro gdy slysze, widze i na wlasnej skorze odczuwam, jak ludzie oszukuja sie nawzajem , zazdroszcza sobie .. zamiast byc oparciem jeden dla drugiego…. .. to bylo takie moje babskie blahblah biadolenie.
    p.s. zebym nie wiem jak zla byla gdy ktos mnie o pomoc poprosi i tak nie odmowie…i chyba tedy jest droga do sukcesu, daj jedno a trzykrotnie bedzie tobie zwrocone.pozdrawiam…… i juz ide bo zaczynam marudzaco-filozofowac hihihihihi

Dezmondo
    Participant

RENYA wrote:

( MIALAM ZLE DOSWIADCZENIE Z RODAKAMI , KTORYM POMOGLAM)
    ALE NIGDY NIKOMU NIE POZALOWALAM CHLEBA ANI PRACY . ZYCZE POWODZENIA I ABYS ZNALAZL JAK NAJLEPSZA PRACE .

masz racje za granica można sie nieżle przejechac na naszych rodakach tak wiec myslałem zeby do szwecji sie wybrac jak studium skończe w czerwco pozdro ALL!!

Dezmondo
    Participant

rascal1983 wrote:

RENYA pewnie cos w tym jest co mowisz. Ja sie z tym nie spotkałem, ale sie nasłuchałem. Wiem jedno, za granica bardziej ufam Anglikom niż Polakom. Smutne, ale prawdziwe. A tak poza tym, jezeli ktos umie liczyc, powinien liczyc tylko na siebie. 🙄
    Pozdrawiam.

zgadzam sie w 100% z tobą pozdro 🙂

RENYA
    Członek

Dezmondo polecam Skandynawie ( wychowalam sie tam), do Szwecji co prawda jezdzilam tylko na zakupy , ale jest tam naprawde super.Choc skandynawowie sa raczej zamknieci w sobie ale porownujac standard zycia , szkolnictwo i kulture to anglikom jeszcze daleko hehehe.Jedyna roznica to taka ze w Anglii mozna zarobic niezle pieniadze, swietnie je pozniej zainwestowac i oczywiscie podatki sa o wiele nizsze….. a do Malmo na zakupy skoczyc zawsze mozna hehehe pozdrawiam

Kaliko
    Participant

No to jesli o Skandynawie chodzi 🙂 mam odmienne zdanie bo znamy sie cale zycie 🙂 i nie znam skandynawa który bylby zamkniety w sobie 🙂 moze dlatego ze wyspiarze wszedzie na wyspach czuja sie swietnie. Ale pracowac to Ja bym u nich nie chciala. Ale to moje zdanie

RENYA
    Członek

kaliko, oczywiscie kazdy ma swoje zdanie na temat zgadzam sie calkowicie .Jednakze z mojego doswiadczenia wiem ze raczej trudno jest nawiazac z nimi przyjazn taka :szczera: sa grzeczni , mile sie usmiechaja ale mysla swoje heheh a pracowac dla nich>. hmmm to tez zalezy na kogo sie trafi. Ogolnie warunki zycia sa znacznie lepsze niz w Anglii, ale mozliwosci rozwoju mniejsze i to jest powod dla ktorego ja przenioslam sie do Anglii.Gdybym mogla wymieszac Danie z UK , mysle ze znalazlabym perfekcyjne miejsce dla siebie hehehe pozdrawiam

Kaliko
    Participant

Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Mnie akurat jest bez róznicy gdzie jestem, Bryci tez wcale nie sa tacy slodcy i ta ich otwartosc jest tez niezbyt szczera. Dla mnie wszedzie na swiecie jest tak samo jedynie widoki sa rózne i sytuacja gospodarcza i polityczna deanego kraju. Ludzie zas sa wszedzie jednakowi kradna zabijaja nienawidza, kochaja ,poswiecaja sie, pomagaja jak wszedzie

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.