Strona główna Działy Praca Kiedy jest boom na rynku pracy w Leeds?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 211)
  • Autor
    Wpisy
    Malgon
    Participant

Obcokrajowiec moze byc Teaching Assistant lub nawet SEN (Students with Educational Needs) Teacher. Ja (nauczycielka jez.ang z wyksztalcenia) dostaje duzo takich propozycji. Np. Na interview jako SEN przyszlo 7 osob, ja jedna obcokrajowiec 🙂 Z czego zadna osoba nie byla emerytka! Mlodzi i w srednim wieku, 2 z wyksztalceniem pedegogocznym jedna z 13letnim doswiadczeniem jako SEN. Interview jak egzamin, pytaja co zrobisz gdy …… ? Jak ktos nie ma pojecia pedagogicznego watpie ze dalby rade z trudna mlodzieza szcegolnie, w podstawowce moze byc latwiej. Ale tu byla high school. bardzo byli dociekliwi czy ja przypadkiem od nich zaraz nie odejde bo to ponad moje kwalifikacje… Taki TA nie przygotowuje zadnych materialow, jest glownie od przygptpwywania sali, pomaga slabszym uczniom, kseruje, zmywa tablice, czasem sprawdza prace uczniow, ogolnie pomaga nauczycielowi prowadzacemu lub siedzi ze slabszymi w lawce i tlumaczy co pani powiedziala 🙂 itp
    Ale czasem od tego trzeba zaczac by poznac system edukacyjny UK.
    Anyway, zaproponowali mi to stanowisko 36 hrs/w za jakies 10-11k p/a.
    I tyle niestety sie dostaje za wiekszosc SEN/TA w zaleznosci od doswiadczenia dodaja zawsze ale z reguly jest to odgornie ustalone przez rzad.
    Wiec nadal czekam az inna oferta sie pojawi
    🙁

bebe
    Participant

ja bym chciala z malymi dzieciatkami. tak do 7 r.z. czyli przedszkole i wczesna podstawowka. z mojej perspektywy nie placa tak zle. bede probowac.
    Malgon, a jak radzisz? skladac bezposrednio do szkol czy city council? i kiedy jest tzw. ruch kadrowy? moze wiesz czy umowe podpisuja na caly rok/semestr?

Malgon
    Participant

ja probowalam dzwoniac do szkol w czerwcu. I pani dala mi rade ze nie ma z reguly po co dzwonic bo jak by mieli wolne posady to by sie oglosili 🙁
    Mnostwo jest agencji edukacyjnych ktore zajma sie szukaniem odpowiedniego kontraktu dla ciebie np. AJ Social, Just Tecahers, Supply Desk, Balfor Education, Academic Appoitments, etc. Oraz oglaszaja sie
    w gazetach:
    Educational Guardian (wtorek),
    Independent (czwartek),
    Times Educational Supplement (piatek).

Ogolnie duzo tego jest, najwiekszy ruch maj-czerwiec.
    Wiekszosc szkol konczyla rekrutacje na poczatku lipca, rozmowy okolo 15.07.

Umowy roznie, czesto na zastepstwo (macierzynskie) , czasem 1 semestr, lub na stale.

A masz wazne CRB z Polski? Jak nie, to mozna zrobic tutaj.
    Powodzenia.
    Jak cos znajdziesz daj znac.

Malgon
    Participant

ja probowalam dzwoniac do szkol w czerwcu. I pani dala mi rade ze nie ma z reguly po co dzwonic bo jak by mieli wolne posady to by sie oglosili 🙁
    Mnostwo jest agencji edukacyjnych ktore zajma sie szukaniem odpowiedniego kontraktu dla ciebie np. AJ Social, Just Tecahers, Supply Desk, Balfor Education, Academic Appoitments, etc. Oraz oglaszaja sie
    w gazetach:
    Educational Guardian (wtorek),
    Independent (czwartek),
    Times Educational Supplement (piatek).

Ogolnie duzo tego jest, najwiekszy ruch maj-czerwiec.
    Wiekszosc szkol konczyla rekrutacje na poczatku lipca, rozmowy okolo 15.07.

Umowy roznie, czesto na zastepstwo (macierzynskie) , czasem 1 semestr, lub na stale.

A masz wazne CRB z Polski? Jak nie, to mozna zrobic tutaj.
    Powodzenia.
    Jak cos znajdziesz daj znac.

bebe
    Participant

wlasnie czekam na CRB juz drugi tydzien. mam nadzieje,ze zdaze przetlumaczyc przed wyjazdem – 22.08.
    z tego co piszesz to juz po zabawie 🙁
    mam nadzieje, ze cos znajde. i ze sama sie odnajde ❓
    rozesle podania do w/w agencji. ale wiem,ze w przypadku takiej pracy (wlasciwie kazdej) w gre wchodzi tylko kontakt osobisty, tam na miejscu.

dzieki 🙂
    pozdrawiam

bebe
    Participant

Malgon – a jakiego poziomu jezykowego wymagaja? ja mam FCE. wlasciwie jezeli chodzi o bierna strone jezyka (czytanie itp.) to nie narzekam. gorzej, ze nie jestem fluentna 🙁 jezeli poziom zblizony do native to odpadam.

Malgon
    Participant

Mojego poziomu nie komentowali, kilka razy tylko mi powiedzieli ze lepiej znam angielski od nich samych haha
    Generalnie poziom – no na pewno im blizej native tym lepiej, musisz przeciez "fluently" dogadac sie ze wszystkimi, a w szczegolnosci z mlodzieza/dziecmi. Zadanie twoje to pomoc dziecku cos zrozumiec wiec on nie moze sie "meczyc" sluchajac ciebie ….
    Tak mi sie wydaje ale uszy do gory! Dzieci z pewnoscia sa mniej krytyczne niz dorosli wiec chyba latwiej mimo wszystko …
    A plynnosc przyjdzie z czasem.

P.S Niekoniecznie juz po ptakach z rekrutacja – czesto nagle ktos zachoruje, odejdzie na macierzynski pod koniec wakacji … i tu wskakujemy my

Badzmy w kontakcie.

violus22
    Członek

polecam forum dla polskich nauczycieli w UK

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33917

jaculski
    Participant

Witam.
    Kilka miechow temu zjechalem do Polski na lato, ale czas wracac niestety do anglii. Pracowalem w Scunthorpe i wiem ze tam nie wroce na bank.
    Mozecie mi napisac jaka jest sytuacja z tyrka i mieszkaniami w Leeds? Jakie sa szanse na znalezienie pracy bez posrednikow?

Pozdrawiam 😉

v-tec
    Członek
    SpokoBoyxxx:)
    Członek

Po co ma sie glowic i szperac w necie i sam szukac pracy przeciez jest forum 😆 😆 😆 pozdro V-tec jakos FATA przycichl na forum chyba na urlop wyjechal????

fatamorgana
    Participant

AKURAT…
    Objadam się pizzą 😀 😆 😆 😆 😆 😆

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jaculski wrote:

Witam.
    Kilka miechow temu zjechalem do Polski na lato, ale czas wracac niestety do anglii. Pracowalem w Scunthorpe i wiem ze tam nie wroce na bank.
    Mozecie mi napisac jaka jest sytuacja z tyrka i mieszkaniami w Leeds? Jakie sa szanse na znalezienie pracy bez posrednikow?

Pozdrawiam 😉

Nie jesteś ani pierwszy, ani jedyny, który przyjechał ze Scunthorpe…
    Znam na wylot tą dziurę śmierdzącą hutą.
    Miasto, które w sobotę po 18:00 umiera zamiast ożywać.
    Ale sentyment pozostał i…wybieram się tam w odwiedziny.
    Trzeba sobie przypomnieć miejsca gdzie się zacząła przygoda z Anglią.
    Czyżbyś pracował u "Bibby’ego"?
    Tam jako jedni z pierwszych zatrudnili całą gromadę Polaków.
    A "Corus" jeszcze nie upadł?
    Pozdrowienia.

broda1000
    Participant

POTRZEBUJE PRACY
    Naprawde potrzebuje pracy chyba jak kazdy , jesli macie jakiekolwiek informacje na temat jakichkolwiek przyjęć i gdzie kolwiek to piszcie prosze!!!!!!! albo tez ja macie jakies inf o agencjach to tez piszcie narazie mieszkam w WAKEFIELD i szukam pracy ale nei chce zeby to trwało za długo bo bedzie lipa za pomoc jakoś sie odwdzięcze !!!! mowie całkiem serio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    DZIĘKI

szachysta
    Członek

calkiem powaznie myslalem zeby jakies przyjecie zrobic

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 211)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.