Strona główna Działy Praca czy warto przyjechać do pracy w Leeds?

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 106)
  • Autor
    Wpisy
    filipek
    Participant

Jak znasz jezyk lepiej se znajdz mieszkanie lub pokoj jeszcze w Polsce,przeciez nie bedziesz sie blakac po miescie i szukac lokum.
    Jest wiele serwisow internetowych poswieconych tym sprawom.
    Chyba ze masz jakis znajomych ktorzy przytrzymia Cie 3 lub 4 dni zebys miala czas znalesc prace i mieszkanie.

mika
    Członek

szukaj pracy juz z domy, przez internet, rejestruj sie w agencjach,daj swoje ogloszenie na 'gumtree’…
    ja tak robilam i byl efekt – przyjechalam do leeds w piatek, w pon mialam interview,a od wt zaczelam prace… narazie part time,ale zawsze cos…
    jest teraz masa ofert na 'xmas job’
    sprawdz – http://www.inretail.co.uk i http://www.reed.co.uk i inne

choc z drugiej strony…moze byc Ci smutno samej w swieta….

the choice is yours 😉

Patryk_
    Członek

z mieszkaniem nie powinno byc problemu. jest pelno ofert. a co do pracy, nie wiem. powinnas jeszcze w polsce zaczac cos organizowac. a jeszcze co do mieszkania- przyjechac tu i dopiero szukac ? nie bardzo. Tez powinnas cos sobie juz zorganizowac

vejni
    Członek

Dzieki za wszytskie opinie, zaczynam szukac wlasnie troche intensywniej. Powiem Wam szczerze, boje sie jak diabli, i ciagle zwlekam z kupieniem biletu…:/ No ale moze jak ktos sie odezwie w spr. pracy/mieszkania, to minie…;)
    Pozdrowionka!!! 🙂

cycu
    Participant

Ja stanowczo odradzam sam czegos szukam bo poki co zostalem z reka w nocniku

vejni
    Członek

Cycu, a jak to sie stalo, ktos Cie oszukal? Zalatwiales mieszkanie jeszcze z Polski? I jak sobie poradziles?

cycu
    Participant

siedz tu juz 3 lata ostanie 2 przepracowalem za barem no i wyszlo tak ze kolo mnie wyzwal to go potrzachnalem ale szefo mial inne zdanie co do sposobu wypraszania klientow wiec oddalem klucz od kasy i do do poszedlem;P

Da
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    vejni wrote:

Hej,
    Zastanawiam sie powaznie nad wyjazdem do Leeds, ale niestety bede skazana na wyjazd sama, i w ciemno, bez zalatwionej pracy ani i mieszkania. jak myslicie, czy warto jechac przed swietami, czy wtedy nie ma zastoju jesli chodzi o prace? Angielski znam, z tej strony nie powinno byc wiekszego problemu. Niby w sezonie swiatecznym jest duzo wiecej pracy np. w hotelarstwie czy sklepach, tylko pytanie czy pracodawcy chca na ten okres kogos, kogo trzeba bedzie uczyc…
    I jeszcze jedno, sorki ze troche nie ten dzial, ale czy w tym przedswiatecznym sezonie nie jest trudniej znalezc pokoj do wynajecia?
    Pozdrowienia!!!

no i kiedy przyjedziesz…zanim znajdziesz mieszkanie to mozę popracujesz tydzien, albo dwa…nawet przy max szczęściu to spójrz w kalendarz i przelic sobie…załózmy, ze bedziesz tu 3 grudnia…dostajesz robote od nastepnego tygodnia co daje rozpoczecie pracy w granicach 10 grudnia…pierwsza wypłata za 2 tygodnie, czyli w okolicach Wigilii…jeśli nie masz nagranej roboty wcześniej lub super kwalifikacji i języka, oraz pracodawcy nie biją się o Ciebie to zapomnij…wyrządzisz sobie tylko krzywdę…najwcześniej końcówka lutego – to najlepszy termin ….bo pracy poprostu jest bardzo mało….oczywiście zaraz sie znajdzie ktos kto Ci wypali, że jak sie chce to sie znajdzie..jesli to jest Twój pierwszy wyjazd za granicę to radzę jednak przeczekać do czasu, gdy sezon rzeczywiście się zacznie…pozdrawiam i polecam swój poradnik

kempes212
    Participant

WItam! W srode przeprowadzam sie do leeds z okolic liverpoolu. Prosil bym o pomoc w znalezieniu nazw agencji, ktore moga miec oferty pracy, chodzi mi o prace w fabrykach lub magazynach, albo inna ktora nie wymaga duzej znajomosci jezyka. Jesli sa agencje w ktorych pracuja Polaacy tro takze bylbym wdzieczny. Z gory dzieki i pozdrawiam.

Amber
    Participant

Poszperaj na forum, tam wszystko jest, adresy agencji, numery telefonów, itd.

ewelin
    Participant

tu mam jakieś dwa numery z mojego telefonu:
    Aptus – 0113 235 9435 ( pracuje tam polka, nie polecam pracy w LSS)
    Jewelin – 0113 244 5499

reszta tak jak mówi Amber, gdzieś to wszystko jest na forum 😉

Pozdro 😉

GAWEL
    Participant

warto poszperac na ten temat juz troszke bylo!!!
    np. znalazlem cos takiego
    http://www.leeds-manchester.pl/forum//viewtopic.php?t=4824
    …powodzenia 8)

draxgsp
    Participant

Słyszałem, że w Relay pracuje jakiś polak.
    http://www.relayrecruitmentgroup.co.uk/detect/relmov.html
    0113 218 6262

P.S. w aadepcie i aronie pracuja polki ale zdoswiadczenia wiem ze sa nia za bardzo mile w stosunku do rodakow 🙁

julka
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    draxgsp wrote:

P.S. w aadepcie i aronie pracuja polki ale zdoswiadczenia wiem ze sa nia za bardzo mile w stosunku do rodakow 🙁

true…

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 106)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.