Strona główna Działy Praca czy warto przyjechać do pracy w Leeds?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    chmura
    Participant

Firma Work In The UK[u:065d353b32] Ta firma ma siedzibę w Rybniku (woj śłaskie) Za kasę wysyłają do pracy na terenie Wielkiej Brytani .Oferuja prace i mieszkanie oraz pomoc na miejscu ( w postaci opiekuna , który sie wszystkim zajmuje . ❓ ❓ ❓ [/u:065d353b32]

Radosc
    Członek

Nie slyszalem, ale zgodnie z przepisami firma posredniczaca nie moze pobierac oplat od kandydatow, tylko od pracodawcy.

Radzilbym sprawdzic na stronach Ministerstwa Pracy czy ta firma ma ich rekomendacje/ akredytacje (czy jak to sie nazywa).

Doris777
    Participant

Jak sprawdzic daną Agencje pośrednictwa pracy z Anglią a działającą w Polsce, czy jest zarejestrowana i dziala legalnie?

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Doris777 wrote:

Jak sprawdzic daną Agencje pośrednictwa pracy z Anglią a działającą w Polsce, czy jest zarejestrowana i dziala legalnie?

Radośc napisał o tym w poście powyżej.
    Nie ważne czy agencja mówi że jest angielska może być nawet chińska jeśli werbuje w Polsce musi mieć pozwolenie polskiego ministerstwa pracy.

przemekkoszalin
    Członek

witam.mam 24 lata.zastanawiam sie nad wyjazdem do anglii (oczywiście do pracy ) mam dyplom "technika elektronika" i angielski na średnim poziomie. studia zawiesiłem. nie wiem w jaki region anglii sie wybrać pomyślałem o leeds ale nie wiem czy to dobry pomysł. mam nadzieje że któryś z WAS drodzy użytkownicy mi coś podpowie. dziekuję

ps. chcę zabrać ze soba ok. 400 funtów starczy?

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    przemekkoszalin wrote:

witam.mam 24 lata.zastanawiam sie nad wyjazdem do anglii (oczywiście do pracy ) mam dyplom "technika elektronika" i angielski na średnim poziomie. studia zawiesiłem. nie wiem w jaki region anglii sie wybrać pomyślałem o leeds ale nie wiem czy to dobry pomysł. mam nadzieje że któryś z WAS drodzy użytkownicy mi coś podpowie. dziekuję

A czy przeczytałeś poprzednie posty w tym temacie???
    Chyba nie…
    Dlaczego właśnie Leeds?
    Tu jest praca, ale dla dobrze wykwalifikowanej kadry, z naprawdę dobrym angielskim.
    Jesteś na tyle dobry, żeby o taką pracę się ubiegać?
    Bo jeśli nie, to chyba skończysz jak wielu innych…zwiedzając kolejne agencje, rejestrując się i czekając na "jakąś" robotę.
    Już lepiej dla Ciebie będzie pójść prosto do Job Centre.

Pozdrawiam.

jackyl
    Participant

Mozesz sprobowac skontaktowac sie z agencja Horizon Recruitment. Od dawna zajmuja sie rekrutacja Polakow,sam przyjechalem przez nich 'zwerbowany’ w Polsce. Opinie na temat tej agencji sa rozne, zdarza im sie mylic godziny, pobierac za duzy podatek albo miesiacami trzeba czekac na glupie P45.. sam ucieklem od nich po 2 – 3 miesiacach. Ale moga byc przydatni i zalatwic robote nawet zanim przyjedziesz – maja biuro w Wawie:

Address:
    3rd Floor
    Pozanska 2/4
    00-875 Warsawa

Phone: 00 48 22 360 8370
    Email: warsaw@horizon-recruitment.co.uk

http://www.horizon-recruitment.co.uk

A Mr C niech skopiuje wie co i wie gdzie.. 🙂

underact
    Członek

przemekkoszalin wrote:

radze ci sie dobrze zastanowic poniewaz takich jak ty jest tutaj mnostwo a pracy niewiele, na agencje nie licz no chyba ze lubisz czekac w kolejce i byc traktowany jak totalne dno poniewaz agencja ma asa w rekawie.To znaczy maja tylu januszy ze moga wybierac, przebierac i robic co im sie tylko podoba. Job center to dobra rada a jeszcze lepsza jest taka ze szukaj adresow przez yellow pages firm ktore potrzebuja wlasnie osoby o takich kwalifikacjach.Pisz do nich maile, dzwon itp. Kto wie moze uda ci sie zalatwic prace juz z Polski a jak nie to chociaz dowiesz sie jak wiele jest takich firm na ktore mozesz liczyc,bedziesz znac adresy itp.Jesli nie przemyslisz tego dokladnie i nie zaczniesz dzialac to wroze ci prosta droge, przyjezdzasz wynajmujesz pokoj, szukasz agencji, rejestrujesz sie, i czekasz czekasz czekasz…masz szczecie to popracujesz troche a pozniej z niewadomych przyczyn konczysz prace i tak dalej.

gorzata40
    Participant

Witam wszystkich 🙂
    Czy ktoś wyjechał lub wie coś na temat ludzi, którzy oferują pracę, chodzi o "pracazagranicami", ich numer telefonu w Polsce 0242533161 lub 0242533162.
    Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
    Pozdrawiam wszystkich 🙂

fatamorgana
    Participant

Polak potrafi i to bardziej niż się nam czasami wydaje.
    Konia z rzędem temu, kto przypuściłby, że po wejściu do Unii i otwarciu rynku przez Wlk. Brytanię Polacy nawet do Pałacu Buckingham się dostaną…

http://media.wp.pl/kat,41794,wid,8240212,wiadomosc.html?rfbawp=1143208470.582&ticaid=114df
    Tym, którzy tam pracują szczerze gratuluję. Jedyna okazja w życiu na miliony, aby pracować dla monarchy i to tak sławnego.

Wies?aw
    Członek

🙄 zastanawiam się czemu wy tak drwicie sobie z Januszów 😆 Ja nie jestem Januszem i właśnie sie wybieram (Przemek ja też z Koszalina 😆 ) i kieruję się albo do Leeds albo Manchester. Angielski znam dobrze mam doświadczenia zawodowe i wykształcenie idealne dla służb socjalnych. To co mnie jeszcze powstrzymuje, to brak dachu nad głową na kilkanaście dni i odpowiedniego zasobu finansowego w kieszeni. Online odpowiadam na co ciekawsze oferty i 🙄 jak coś to nie mam duzo do spakowania. Przemek jeśli Twoja decyzja jest przemyślana to spox dasz rade jestem pewien. A tak swoją drogą w Koszalinie jest biuro pośrednictwa w samym centrum miasta – może zajrzyj tam……
    PS. z tego co wiem 400 powinno starczyc

Niccolas
    Członek

Nie znam tego numeru, ale ja bym nie ufal.Nigdy nie szukalem pracy za granica poprzez polskie agencje.To nigdy nie wychodzi na dobre.Raczej poszukaj jakis kontaktow do znajomych.Moze znasz kogos w UK.Mozesz do nich przyjechac i szukac pracy sama lub skorzystac z ofert angielskich agencji.Polskie agencje zeruja na niewiedzy i naiwnosci.Nie daj sie zwiesc.

gorzata40
    Participant

Dzięki 🙂
    Staram się coś znależć i masz racje jeśli chodzi o zaufanie polskim agencja,im tylko chodzi o wyciągnięcie "kasy" i wyrolowanie, dlatego nie zaufałam jeszcze nikomu, pozdrawiam 😀

fatamorgana
    Participant

http://finanse.wp.pl/wid,8275813,wiadomosc.html?rfbawp=1145492441.743&ticaid=1175a

Co Wy na to?
    Jakbyście odpowiedzieli na pytanie postawione w temacie?
    Zapraszam do dyskusji…
    Pozdrowienia. 😀

7sisters
    Participant

fatamorgana wrote:

http://finanse.wp.pl/wid,8275813,wiadomosc.html?rfbawp=1145492441.743&ticaid=1175a

Co Wy na to?
    Jakbyście odpowiedzieli na pytanie postawione w temacie?
    Zapraszam do dyskusji…
    Pozdrowienia. 😀

Chyba coś się komuś pomyliło z tą "przykrą koniecznością". O ile mi wiadomo, większość Polaków wyjeżdża za granicę z własnej i nieprzymuszonej woli i nikt nie zabrania im w każdym momencie wrócić do kraju. Naprawdę nie rozumiem jak można określać pobyt tutaj mianem konieczności. Co do "przykrej" – no cóż, nie zawsze wszystko jest usłane różami, ale to już zależy w głównej mierze tylko od nas.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.