Strona główna Działy Praca PRACA W PUBIE, RESTAURACJI:)

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    paul
    Członek

Witam

Chcialem sie zapytac o prace barmana w Leeds.
    Czym kieruja się pracodawcy przy wyborze kandydata?
    Jaki stosunek maja do polaków na tym stanowisku?
    Myśle ze praca jest opłacalna, wiadomo napiwki, a moze sie myle?

Bede wdzięczny za wszelkie opinie.

GAWEL
    Participant

Trudno mi sie "ustosunkowac" do pytania ❓ 😉

paul
    Członek

ok, sorry

piszcie wszelkie swoje spostrzerzenia odnosnie takiej pracy

dzieki

fatamorgana
    Participant

Spróbuje, choć to nie o mnie – bo ja nie byłem nigdy za barem- tzn. byłem ale po tej mniej interesujacej Cię stronie.
    Miałem dwóch kolegów.
    Jeden dostał robotę na czarno, a drugi legalnie.
    Obaj wychodzili podobnie pensji podstawowej- ok. 200 /tydz. netto.
    No i napiwki.
    Ale obaj dostali tę pracę, bo mieli o niej pojęcie, umieli robić różne drinki i znali język na tyle, aby umieć obsługiwać gości.
    Poza tym, jako Polacy bylo mile widziani przez szefa, bo ten (a raczej ci) wiedział że pracowici i sumienni oraz bystrzy.
    Obaj dostali pracę przez zwyczajne wejście z ulicy, ale przed sezonem letnim, gdzieś w początek kwietnia.
    Potem jest najazd sezonowych z Polski i nie tylko.
    Bywa, że do jednej knajpy przychodzi 10 Polaków dziennie pytać o robotę.
    Jeden z nich musiał uczciwie dzielić się napiwkami z szefem, czy raczej z właścicielem. Drugi nie musiał, bo całość oddawał szefowi i dopiero wtedy szef wszystkie napiwki całej zmiany dzielił na części, po równo dla każdego barmana czy kelnera…
    Jak widać bywają różne zasady.
    Więcej nie umiem powiedzieć, bo jedynie tyle się od nich dowiedziałem.
    Generalnie wiadomo, że sporo osób z Polski pracuje w knajpach i nie narzekają za bardzo, chyba że trafią na jakąś sknerę czy chytrusa szefa.
    W samym "Sport Cafe" było kilku Polaków nawet pracujących.
    Jedym z nich był/jest (?) nasz user Mabrothax, który nie wiadomo nawet czy żyje, bo się nie odzywa jakoś…
    Pozdrawiam i być może do zobaczenia za barem.

😉 🙂

Juliusz S?owacki
    Participant

Często na drzwiach widać tabliczki że potrzebują staffu, poprostu wejdz i zapytaj. To chyba najlepsza metoda zorientowania się w temacie (tylko zabierz CV, dobrze gdy jest ze zdięciem bo łatwiej skojarzyć osobę. Ja coprawda w pubie nie pracuję ale krew mnie zalewa jak ktoś przychodzi do mnie pytać się o pracę i prosi o jakąś kartkę żeby zapisać mi nr. telefonu 👿 .Te kartki po kilku dniach zawsze giną albo niewiadomo co to za numer!)
    W Huddersfield ostatnio widziałem już kilka nowych takich tabliczek z ogłoszeniem.

Powodzenia w poszukiwaniu 💡
    Pozdrawiam Julek

v-tec
    Członek

[quote:1f4fd13b94]Często na drzwiach widać tabliczki że potrzebują stuffu, poprostu wejdz i zapytaj. [/quote]
    Jak widzisz taką tabliczkę to oczywiście wchodzisz tylko jeśli masz stuff do opchnięcia 😆

Juliusz S?owacki
    Participant

Staffu oczywiście 🙄
    zwracam honor V-tec 😉

fatamorgana
    Participant

V-tec, wybory na Forumowicza z najlepszym poczuciem humoru masz wygrane jak w banku!!! 😆 😆 😆
    Znakomite…uśmiałem się nieźle…

Juliusz S?owacki
    Participant

Masz rację Fata, to było tekie śmieszne 😯 ha ha…
    Wiedzę że łatwo cię rozśmieszyć.

REDman23
    Członek

i gdzie Ci wszyscy polscy kucharze pracujacy w Leeds????????

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.