Strona główna Działy Finanse Bankomaty w Leeds

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Yolka
    Członek

Witam 🙂
    Mam pytanko, czy w Leeds sa jakies bankomaty Citibanku?? szukalam w necie, ale nic z tego nie wyszlo, dzwonilam na infolinie do ww ale nie odpowiedziano mi i na dodatek sie rozlaczono…:(

TommyB
    Członek

Nie spotkalem sie ani w Leeds ani w Sheffield z ich bankomatami. Zreszta ich najblizszy oddzial jest w Manchesterze (jeden z niewielu)

Pozdrawiam,
    TB

Yolka
    Członek

W Londynie sa az 4… 😀 dzieks za odp.!

v-tec
    Członek

Nie wiem dlaczego chcesz korzystać z bankomatów akurat tego banku… znaczy się, domyślam się, że masz kartę z citibanku z Polski i sądzisz że tak zapłacisz mniejszą ew. żadną prowizję ale to nie jest tak. Płacisz jednakowo niezależnie od napisu na bankomacie.

Yolka
    Członek

witam panie v-tec:) tak wlasnie mysle sobie nad tym co napisal pan na temat bankomatow i prowizji… wlasciwie sprawa z citi jest juz nieaktualna, ale zastanawia mnie ta prowizja o ktorej pan pisze. dlaczego mam placic prowizje jesli korzystam z bankomatu banku w ktorym mam konto? co innego jesli wyplacam pieniazki z bankomatu banku w ktorym nie mam konta… tak przynajmniej jest w Polsce:) nie uwaza pan ze byloby to nieuzasadnione zdzierstwo??:)

v-tec
    Członek

Yolka nie pisz mi na pan please… Tak myślę że masz konto w Citibak Polska sp. z oo. czy jakoś tak, a tutaj możesz znaleźć co najwyżej Citibank (UK) Plc. (albo jakoś tak) i to nie jest to samo! Transakcje zagraniczne rozliczane są poprzez Visa lub Mastercard a one nie zwracają większej uwagi na to czy karta jest z logo Citi i bankomat z takim samym itp. zawsze pobierają prowizję w wypadku karty ang. ok. Ł2 a polskiej ok. 10zł za transakcję gotówkową za granicą, aby tego uniknąć najlepiej płacić kartą bezpośrednio w sklepie.

xxmm
    Członek

wiec sprawa wyglada tak, najlepiej jest wziac funty ze soba i zalozyc konto w banku ang. jesli chcesz korzystac z banku polskiego pamietaj ze UK nie jest w strefie euro, wiec wybierajac gotowke z banku bedziesz placila 10zl od transakcji oraz bardzo niekorzystne jest przewaltuowanie,bo zl sa przewalutowywane na dolary a te na funty. poza tym sa tu bankomaty city banku w centrum handlowym st jhons. ale jak juz pisalam sie to totalnie nieoplaca. poza tym najlepiej zadzwon sobie na cityphone oni ci tam wszystko wytlumacza. jesli nie chcesz przywozic duzych sum pieniedzy mozesz po otworzeniu konta w banku ang zrobic przlew. wtedy placisz chyba 2% od kwoty ktora przelewasz oraz jakies taxy samej transakcji.powodzenia.

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.