Strona główna Działy Finanse debet

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    baska
    Participant

😀 witam serdecznie.interesuje mnie informacja dotyczaca mojego konta w banku.mam konto w barclAYS OD PONAD 5 MIESIECY.mam comiesieczne stale wplywy w wysokosci okolo 800 funtow.teraz potrzebuje czegosa w rodzaju linii debetowej na okolo 1000 funtow.czy ktos moze mi pomoc w uzyskaniu informacji na temat sposobu zalatwienia czegos takowego oraz czy banki sa skore do udzielania debetu .z gory dzieki za informacje czekam niecierpliwie na wiadomosci bo to bardzo pilne.i jeszcze jedno.mam debetowa karte visa czy moge nia wyplacac pieniadze w bankomacie w polsce/dzieki papa[/list]

Radosc
    Członek

Najlepszego w Nowym Roku.
    Radzilbym zapytac bezposrednio w banku o overdraft. Jezeli masz regularne wplywy i stala umowe o prace, raczej nie powinno byc problemu z debetem / linia debetowa (ja dostalem od razu jak otworzylem konto -HSBC), ale z tego co wiem, to i tak puszczaja to przez credit scoring.
    Poza tym w przypadku HSBC po pol roku posiadania konta robia „account review” – zwiekszenie debetu, limitu na koncie itp. Mozliwe, ze Barclays robi to samo.

Jezeli masz Vise to spokojnie mozesz wyplacic kase w bankomacie w PL. Oczywiscie do wysokosci dziennego limitu wyplaty (jezeli taki masz). Tylko, ze musisz pamietac, ze od tego pobieraja prowizje.

Pozdrawiam,
    R

v-tec
    Członek

Ja mam konto w Barclays, co kilka dni sprawdzam przez net co się dzieje na koncie i po kilku miesiącach od otwarcia konta zauważyłem notkę, że mogę starać się o overdraft do Ł500. Kliknąłem kilka razy i od razu dostałem pozytywnie. A wczoraj pojawiła się kolejna notka, że mogę zwiększyć swój limit do Ł1,000 co też zrobiłem.
    Btw. Mimo że mam overdraft, nigdy z niego nie korzystam. Po prostu jest na koncie i czeka sobie na czarną godzinę, która oby nigdy nie nadeszła 🙂
    Btw. 2. Podobną funkcję jak overdraft (czyli umożliwienie wydawania pożyczonych pieniędzy 🙂 ) może pełnić karta kredytowa, w Barclays bez większych problemów dają kartę Initial.
    Wszystkim ludziom na Forum życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.