Strona główna Działy Finanse debet

Wyświetlanych postów: 2 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Radosc
    Członek

Najlepszego w Nowym Roku.
    Radzilbym zapytac bezposrednio w banku o overdraft. Jezeli masz regularne wplywy i stala umowe o prace, raczej nie powinno byc problemu z debetem / linia debetowa (ja dostalem od razu jak otworzylem konto -HSBC), ale z tego co wiem, to i tak puszczaja to przez credit scoring.
    Poza tym w przypadku HSBC po pol roku posiadania konta robia „account review” – zwiekszenie debetu, limitu na koncie itp. Mozliwe, ze Barclays robi to samo.

Jezeli masz Vise to spokojnie mozesz wyplacic kase w bankomacie w PL. Oczywiscie do wysokosci dziennego limitu wyplaty (jezeli taki masz). Tylko, ze musisz pamietac, ze od tego pobieraja prowizje.

Pozdrawiam,
    R

v-tec
    Członek

Ja mam konto w Barclays, co kilka dni sprawdzam przez net co się dzieje na koncie i po kilku miesiącach od otwarcia konta zauważyłem notkę, że mogę starać się o overdraft do Ł500. Kliknąłem kilka razy i od razu dostałem pozytywnie. A wczoraj pojawiła się kolejna notka, że mogę zwiększyć swój limit do Ł1,000 co też zrobiłem.
    Btw. Mimo że mam overdraft, nigdy z niego nie korzystam. Po prostu jest na koncie i czeka sobie na czarną godzinę, która oby nigdy nie nadeszła 🙂
    Btw. 2. Podobną funkcję jak overdraft (czyli umożliwienie wydawania pożyczonych pieniędzy 🙂 ) może pełnić karta kredytowa, w Barclays bez większych problemów dają kartę Initial.
    Wszystkim ludziom na Forum życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Wyświetlanych postów: 2 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.