Strona główna Działy Mieszkanie czy można wynająć jakieś lokum bez wpłaty KAUCJI ???

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    rascal1983
    Członek

Zaczne moze tak, mam niezbyt duzo kasy i nie stac mnie aby wpłacac kaucje. Chcialbym znalezc jakis kąt, ale nie wiem czy jest to mozliwe przez agencje aby nie wplacac kaucji (nie chodzi mi o hostele…).
    I jeszcze zapytam tak z ciekawości za ile mozna znalezc takowe lokum w rozsadenej cenie ???
    Dajcie znac. Z góry dzieki.

RENYA
    Członek

jezeli wynajmujesz prywatnie , bezposrednio od wlasciciela mozesz sprobowac dogadac sie , wytlumaczyc swoja sytuacje , choc watpie aby ktos zgodzil sie na wynajecie bez depozytu. Mowie to z wlasnego doswiadczenie, jako osoba wynajmujaca, zgodzilam sie na taki uklad aby pomoc osoba w trudnej sytuacji i niestety zostalam perfidnie oszukana .. ojjj gorzko tego pozalowalam . Jest wielu nieuczciwych ludzi … ale sprobuj , proba nie strzelba! zycze powodzenia i pozdrawiam

rascal1983
    Członek

dzieQje za odpowiedz.

A moze ktos jeszcze wie ile trzeba bedzie na start za miesiac wlacznie z deposit’em i czy ten depozyt wplaca tez 2 osoba jezeli mieszkamy we 2 (np. pokoj) ??? Prosze o odpowiedz i z gory Thx.

RENYA
    Członek

w wiekszosci przypadkow landlord wymaga rownowartosc 1 miesiac jako depozyt, czy depozyt jest za 2 czy 1 osobe to raczej tez zalezy od najemcy , zawsze mozna dogadac sie co do ceny Jeszeli wynajmujesz przez agencje wynajmu to tylko za miesiac z gory + DEPOZYT ( 1 miesiac)
    Wielu najmcow zyczy sobie referencje, a takze potwierdzenie o zarobkach, ale to juz zalezy od agencji.Moim zdaniem najlepiej jest wynajmowac mieszkania prywatnie , mozna znalezc ogloszenia w prasie lokalnej.

anitham
    Participant

moj maz chce wyjechac wczesniej ,a ja z coreczka dolaczymy do niego po ok 2 miesiacach.Na ten czas chce wynajac pokoj a jak juz bedziemy razem to mieszkanie lub dom…
    Jak sadzicie czy jest mozliwe wynajecie pokoju na tak krotki okres czasu i to najlepiej bez kaucji?

jak to ugryzc…. 🙄

ela1981
    Participant

Od agencji- tylko z bondem, na 2 miesiace bedzie ciezko wynegocjowac, przewaznie min. to 6 miesiacy.
    Od osob prywatnych na krotki okres mozliwe, ale raczej z kaucja (kwestia do indywidualnego dogadania sie), nie ma co sie dziwic to jest normalne, tylko tu trzeba uwazac na tych "serdecznych inaczej".

fatamorgana
    Participant

I uważać jak diabli na momenty, gdy jakiś dziwny landlord nie będzie chciał dać niczego na piśmie, albo od nas przyjąć…
    Słyszałem ostatnio, że jacyś kolorowi podnajmowali od Anglika, ale jak już Polak wymógł umowę (na kilka miesięcy), to ku wielkiemu zdziwieniu znalazł na samym dole maczkiem napisane, że jego czynsz w wysokości 250 GBP za cały flat jest płatny, ale [b:b2aa3606c9] co tydzień[/b:b2aa3606c9]!!!
    Zdziercy cholerni!
    Już nie będę pisał kto to był nawet…
    Sami się domyślcie…

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.