Strona główna Działy Prawo UBEZPIECZENIE SAMOCHODU W U.K. – PROBLEM!!!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Prosty
    Członek

KUPILEM SAMOCHOD (FORD MONDEO) ZA 250F :P. MUSZE GO UBEZPICZYC W U.K. (ODPOWIEDNIK POLSKIEGO OC) – CENY SA KOSZMARNE (MAM 20 LAT)… TEORETYCZNIE POTRZEBUJE UBEZPIECZENIE TYLKO NA DOJAZD DO POLSKI. PROSZE O POMOC… NIE WIEM CO ROBIC.
    POZDRAWIAM
    P.S
    NIE POSIADAM KARTY PLATNICZEJ!

makumba
    Participant

hej, idz do jakiegos biura. nie pamietam nazw, ale centrum jest kilka i powiedz ze chcesz placic w ratach. pierwsza (depozyt) to ok 200 jak dla ciebie. w takim biurze mozesz wybrac czy chcesz direct debit czy wolisz przychodzic do biura i tam placic. depozyt jest na 2-3 miesiace jesli sie nie myle, ale chyba tez zalezy od firmy.
    ps. rzecz jasna mozesz potem nie placic, mnostwo ludzi tak robi, dlatego czesto chca direct debit, wiec bedzie ci ciezko znalezc.

v-tec
    Członek

Wydaje mi się, że umowę ubezpieczenia może zawrzeć tylko mieszkaniec W. Brytanii. Tak jest tam gdzie ja ubezpieczam ale może nie jest to bezwzględna zasada. I ciekawa sprawa:
    Znowu nie jestem 100% pewien czy tak jest wszędzie, ale od umowy ubezpieczeniowej można odstąpić bez konsekwencji i podawania przyczyn w ciągu 14 dni. Dzięki temu możesz ubezpieczyć wóz, dojechać nim do kraju i pisemnie 'odmówić’, otrzymasz zwrot całej wpłaconej sumy (pod warunkiem że nie spowodowałeś żadnej szkody w tym okresie), przyślą ci czek pocztą także do Polski.

Ch0dA bOy
    Participant

elo, jak chcesz to moge Ci pomoc zalatwic ubezpieczenie w pelni legalnie za nie wiecej niz 300 funtow na rok. Chyba ze silnik jest duzo wiekszy niz 1,6 to moze byc troche drozsze, w kazdym badz razie ja mam 20 lat, prawo jazdy krocej niz 2 lata i place 290 za opla astre 1,6. Bedziesz musial sie oczywiscie jakos odwdzieczyc (flaszka lub cos takiego):) napisz mi swoj numer tel na maila, to wysle Ci sms z moim numerem i mozemy sie jakos ustawic. pozdrawiam fire_burner@op.pl

Gienia
    Participant

Mozesz ubezpieczyc samochod w polskim towarzystwie ubezp.koszt 300zl na miesiac

Dana
    Participant

Gienia, czy możesz mnie oświecić jak ubezpieczyć brytyjski samochód w polskim towarzystwie ubezpieczeniowym?
    Bo z mojego doświadczenia wynika, że polska ubezpieczalnia ubezpieczy ci tylko samochód zarejstrowany w Polsce. Bardzo cię proszę, jeśli udzielasz rad, to albo je najpierw dobrze sprawdź, albo postaraj się udzielić nieco szerszych informacji.

Anonim
    Gość

Choda Boy,dalbys rade przebic moje ubezpieczenie na calibra 2.0 16v 22 lata,direct line 1300fntw? 8)

Anonim
    Gość

Choda Boy,dalbys rade przebic moje ubezpieczenie na calibra 2.0 16v 22 lata,direct line 1300fntw? 8)

hammer18
    Participant
    ”chcecie_banana” wrote:

z tym to chyba sie nic nie da zrobic :))

calbra fajne autko ale ciasne jak cholera……..

SAMIRAHINI
    Członek

zajrzyj na http://www.confused.com/-wyszukiwanie najtanszych ofert.
    radze odrazu takze wykupic dodatkowy pakiet w razie brake down (awarii).samochody w tej cenie lubia sie psuc nawet po wykonaniu 100mil a co dopiero tysiecy.
    to zadna oszczednosc jak za holowanie przyjdzie zaplacic parokrotna wartosc auta.
    Racja,z ubezpieczenia mozna odstapic do 14dni bez ponoszenia kosztow administracyjnych.Potem, w zaleznosci od okresu wypowiedzenia.
    Ubezpieczenie odbywa sie glownie w ratach przy wyzszej pierwszej wpalcie.
    Na jego cene wplywa oprocz pojemnosci silnika,wiek ubezpieczajacego (ponizej 25v lat jest drozej),wiek samochodu,ilosc lat bezwypadkowej jazdy (za potwierdzeniem poprzedniego ubezpieczyciela=taniej),lokalizacja czyli gdzie bedzie trzymany (garaz=taniej),miejsce zamieszkania (im dzielnica ma mniejszy odsetek kradziezy tym taniej),posiadanie angielskiego prawo jazdy,okres dotychczasowego pobytu na terenie UK (im dluzej tym znowu relatywnie taniej).

SAMIRAHINI
    Członek

to 'wyszukiwanie, nie powinno byc w linku rzecz jasna
    http://www.confused.com/

D-H
    Participant

mozna ubezpieczyc angielskie auto w polsce
    nazywa sie to ubezpieczenie graniczne, mozna wykupic na miesiac lub rok,
    cena w zaleznosci od pojemnosci (za 1,4 zaplacilem 200zl/miesiac)

szczegoly w pzu

hammer18
    Participant

http://www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_sa&group_id=40&category_id=29819&ph_main_content_start=show_product&prod_id=1708&show=details

Pierwszy raz otym slysze,ale to nie jest raczej na dluzsza mete

zeby bylo jasniej mozna poczytac 🙂

fatamorgana
    Participant

Tak, z tym że słyszałem niedawno w polish TV jak to jeden agent z PZU sprzedał coś takiego polskiemu kierowcy na angielskich blachach, bo ten na siłę chciał zaoszczędzić. I wyszła chryja, bo zdarzył się wypadek i…PZU nie chciało nic zrobić z tym fantem. Mało tego, okazało się, że polisa była nie do końca legalnie sporządzona …
    Agent chciał zarobić, klient zaoszczędzić…
    Tak bywa.
    Jedno jest wszak pewne: wszędzie z takimi dziwolągami trzeba uważać, ponieważ wszystko co nietypowe może słono kosztować. Najtaniej wychodzi to co najpopularniejsze.

v-tec
    Członek

Skoro oferta jest na stronach pzu to raczej jest legalna. Fajna sprawa dla sprowadzających auta.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.