Strona główna Działy Praca Fabryka Pioneer

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    v-tec
    Członek

A ile wam w tym Pioneerze oferują? Pytam z ciekawości, kiedyś dowiadywałem się w agencji stawka była chyba 5,30 ph. nawet byłem chętny mimo crap stawki bo lubię branżę elektroniczną, ale do mnie nie oddzwonili już wiem dlaczego – biorą ludzi bezp. z Polski.
    Przy takiej stawce wychodzi Ł175/tyg. za lokal pewnie skasują was co najmniej Ł60, dojazdy, wyżywienie… Niestety taka jest sytuacja że wy ludzie z kraju, których interesuje tylko ile mogę zaoszczędzić i myk do domu robicie konkurencję nam którzy mieszkają w tym kraju i muszą się tu utrzymać wraz z rodzinami a tego nie da się na dłuższą metę zrobić żywiąc się wyłącznie chlebkiem z margaryną z lidla 🙂

fatamorgana
    Participant

Albo zupkami pseudo chińskimi z ASDY za 8 p!
    Po tych wyjątkowo dietetycznych "zupkach" nawet Chińczyk padłby jak kawka! 😆 😀 😆 (skład: makaron, sól i…woda).

olszak
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Albo zupkami pseudo chińskimi z ASDY za 8 p!
    Po tych wyjątkowo dietetycznych "zupkach" nawet Chińczyk padłby jak kawka! 😆 😀 😆 (skład: makaron, sól i…woda).

kiedys sprobowalem zupki z Tesco… czulem sie jakbym jadl plastic 😈 no ale dla Januszy to nie problem wkoncu trzeba jak najwiecej przywiezc do Polski zeby sie pokazac ile to sie zarobilo w Angli przy okazji nie mowiac nic o tym ze zyli jak szczury 8) POZDRO

Iras
    Participant

Tez jade z HPR group z wwa . 20 sierpnia . Koszt to jedynie transport autobusem 377 pln . Na miejscu stawka cos kolo 5 funciszy . Mieszkanie tygodniowo 50 funtow i ewentualny transport 15 . Dodatkowo mozna wziac nadgodziny placone cos ponad 6 funtow i nocki kolo 7 funtow .
    Mysle ze nie bedzie zle . Jak ktos jedzie tym turem 20 sierpnia niech da znac na gg . 7793502

olszak
    Członek

no warunki naprawde lukratywne… szkoda ze nie kazdy takie ma 😈 😯 8)

powp
    Członek

Witam
    Moje dziewczna pojechała 6 sierpnia do tej fabryki , 4.3 na czysto dostaje za godz. , 40 godz w tygodniu soboty i niedziele wolne a nadgodziny dopiero od wrzesnia moga być i to tylko dla wybranych też :/ , co do mieszkania meli mieszkać w domku ale wrzucili ich do hotelu :/ , po ciężkich walkach mogła sobie znaleść sama dom i udało się w Leeds , dziś poszła pierwszy dzień do pracy ale z tego co mi mówiła to nie ciekawie to wygląda i wzieła tylko umowe na 3 miesiące a później coś nowego będzie szukać , pozdrawiam

ps. jedzie ktoś 8 wrzesnia do Leeds ??

agnes2603
    Participant

mam pytanie: ile trzeba mieć przy sobie gotówki wyjeżdżając do pracy do tej fabryki, tak aby móc się utrzymać do pierwszej wypłaty, mieć na bilet i inne koszty? 🙂

powp
    Członek

ja moge ci odp. na przykładzie mojej dziewczyny , 65 funtow tydzien mieszkania ( choc teraz znalazla sobie za 30 ) – zależy gdzie by cię zakwaterowali bo jeśli w castelford to chodzili na nogach a z Leeds bilet na tydzien to 15,5 funtow , no oczywiście jakies drobne trzeba miec , myśle że tak ok 100 – 200 funtów trzeba mieć na dzień dobry

agnes2603
    Participant

mam jescze pytanie, z jakiej agencji z Polski załatwialiście tę pracę? z ITC? czy z Selectone?

powp
    Członek

HPR Group Sp z o.o. – Warszawa

MRadek
    Członek

witam,
    wybieram sie wlasnie w tym miesiacu do Leeds i wlasnie interesuje mnie praca w pionieerze….
    mam pytanie czy firma przyjmuje ludzi tylko przez agencje??
    czy tez mozna osobiscie wybrac sie w celu podjecia pracy??
    acha i jak jest z przyjeciami moze sie orientujecie.. firma ma jakies szczegolne wymagania?? ukonczona szkola srednia o profilu elektronicznym i rok doswiadczenie zawodowego na stanowisku produkcyjnym w branzy elektromechanicznej bedzie mile widziane??

z gory dzieki za odpowiedz

v-tec
    Członek

Jeśli chodzi o pracę dla agencji to doświadczenie w elektronice nie ma większego znaczenia bo oferowana praca jest czysto manualna. Ale oczywiście to nie przeszkadza, jak znasz temat i ktoś to zauważy to może np. zaproponują ci lepsze stanowisko. Skoro jesteś w Polsce to lepszym rozwiązaniem będzie kontrakt z polską agencją, wtedy przyjeżdżasz na pewne, miejscowa agencja może przyjąć cię do pracy za dwa dni, za dwa miesiace, albo nigdy…

MRadek
    Członek

ok, dzieki a mam pytanie jak jest teraz z praca w leeds czy sa spore szanse na znalezienie jakilkolwiek pracy glownie w fabrykach lub magazynach ❓
    gdzie najlepiej sie rozgladac w fabrykach,firmach, u posrednikow czy w biurze pracy ❓

Solarin2
    Członek

Hej, Teraz z pracą jest troszke lepiej niż w czasie wakacji. Jeżeli będziesz piewszy raz w Leeds to zdecydowanie polecam skorzystanie z usług agencji np PerTerm, Toryen, Major. Co do Pioneera to pracowałem tam 3 mies. i niemam najlepszych wspomnien, ale na początek dobre i to. Ostatnio widziałem ogloszenie agencji z Castleford, która szukala ludzi do Pioneera, zobacz na http://www.jobcentreplus.gov.uk stanowisko Production Operative płacili chyba 5.21f/h powodzenia

MRadek
    Członek

witam,
    dzieki bardzo za odpowiedz:)
    dodała trochę mi otuchy.. nie wiesz moze ile takie agencje pobierają $$ za znalezienie pracy??

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.