Strona główna Działy Finanse Szukam kredytu

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Mabrothax
    Participant

No to nieźle musiałeś nabałaganić, skoro potrzebujesz takiej kwoty 😉
    Prawdę mówiąc jestem w Anglii od niecałego roku a o takim stanie konta mógłbym tylko pomarzyć. Jeśli moje oszczędzanie pieniędzy nie ulegnie jakiejkolwiek poprawie (czytaj: zacznie się), utknę tutaj na zawsze 😉
    Przyjechałem tutaj po to aby odłożyć troszkę na studia i parę innych przyjemności. Miałem być w polsce już od ostatniego czerwca. Potem data przesunęła się na wrzesień. Teraz już wiem, że nie wrócę na święta. A i „święta z jajkiem” są wielką niewiadomą. Z jednej strony, żałuję, że nie ma mnie jeszcze w Polsce, ale z drugiej… Mam świetną pracę (nie chodzi tu wcale o zarobki, bo one są żałosne 🙂 ) do której chodzę (niezawsze rzecz jasna) z przyjemnością. Uwielbiam decydować się na coś i nie przeliczać to na koszta. Wyjazdy, zakupy, rozrywka… nieważne jak mała pierdułka która wywołuje na twarzy choć odrobine szczerego uśmiechu jest warta każdych pieniędzy. To chyba trochę beztroskie ale nie potrafię inaczej 🙄

Może w końcu odpowiem na pytanie zadane w temacie: Nie mam pojęcia jaka instytucja mogłaby Ci udzielić takiego kredytu po przepracowanych niecałych dwóch miesiącach stałej pracy…
    Ale życzę powodzenia…

v-tec
    Członek

Igor, podstawowy warunek dla agencji scoringowych (pożyczkodawca sprawdza cię tam aby ustalić twoją wiarygodność) to figurowanie pod aktualnym adresem w Electorall Roll (spis wyborców) poza tym mocno pomaga posiadanie telefonu pod tym samym adresem (nie komórki). Ale nawet gdy to masz to raczej nie sądzę żebyś mógł pożyczyć od razu 3 kawałki, to zresztą lepiej dla ciebie bo nie byłbyś w stanie spłacić. Zacznij od mniejszych sum.
    A Mabrothaxowi gratuluję samopoczucia, wow 😮

Ch0dA bOy
    Participant

panie igorze, electoral roll nie jest wcale potrzebny, pracuje w posrednictwie kredytowym i mozna zalatwic pozyczke bez tego i bez telefonu, niestety obawiam sie ze akurat w twoim przypadku,nie masz co marzyc o pozyczce z wielu innych powodow, nad ktorymi nie wypada mi sie tu rozpisywac. Jedyna deska ratunku dla Ciebie byloby stworzenie Twojego credit scoru, niestety nie oplaca Ci sie to przy tak malej kwocie. Musialbys powiedzmy liczyc sie z wydatkiem rzedu 5000-7000 funtow na swtorzenie dobrego scora i wtedy wziac proporcjonalnie wieksza pozyczke zeby Cie sie to zwrocilo, ale z trescie posta wnioskuje, ze to nie na Twoja glowe teraz:) sugeruje overtime:):):)

v-tec
    Członek

Choda, jeżeli twoja firma daje kredyty bez adresu i telefonu, to ja znam tylko jedną taką, mianowicie Provident, czyli wspaniali ludzie udzielający pożyczek na jedyne 170% 😯 Po co ktoś miałby dawać 5 kawałków za 'zrobienie’ credit score (czegokolwiek by to miało nie oznaczać) skoro wystarczy założyć konto w banku, wpisać się do rejestru wyborców i podłączyć telefon (łączny koszt = 0) i po krótkim czasie można dostać pożyczkę lub kartę kredytową nie wychodząc z domu

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.