No to nieźle musiałeś nabałaganić, skoro potrzebujesz takiej kwoty 😉
Prawdę mówiąc jestem w Anglii od niecałego roku a o takim stanie konta mógłbym tylko pomarzyć. Jeśli moje oszczędzanie pieniędzy nie ulegnie jakiejkolwiek poprawie (czytaj: zacznie się), utknę tutaj na zawsze 😉
Przyjechałem tutaj po to aby odłożyć troszkę na studia i parę innych przyjemności. Miałem być w polsce już od ostatniego czerwca. Potem data przesunęła się na wrzesień. Teraz już wiem, że nie wrócę na święta. A i „święta z jajkiem” są wielką niewiadomą. Z jednej strony, żałuję, że nie ma mnie jeszcze w Polsce, ale z drugiej… Mam świetną pracę (nie chodzi tu wcale o zarobki, bo one są żałosne 🙂 ) do której chodzę (niezawsze rzecz jasna) z przyjemnością. Uwielbiam decydować się na coś i nie przeliczać to na koszta. Wyjazdy, zakupy, rozrywka… nieważne jak mała pierdułka która wywołuje na twarzy choć odrobine szczerego uśmiechu jest warta każdych pieniędzy. To chyba trochę beztroskie ale nie potrafię inaczej 🙄
Może w końcu odpowiem na pytanie zadane w temacie: Nie mam pojęcia jaka instytucja mogłaby Ci udzielić takiego kredytu po przepracowanych niecałych dwóch miesiącach stałej pracy…
Ale życzę powodzenia…