Strona główna › Działy › Hyde Park › Spostrzezenia odnosnie LEEDS i samego forum w sumie kicha
😆 😆 😆
😳 😳 😳
Czlowieku !Jestem twoim krajanem pochodze z WLKP kocham Lecha Poznan ale nie chce miec z toba nic wspolnego.To co napisales pokazuje ze masz chyba pelno kompleksow i sam nie wiesz jak sie masz.Uwazasz sie za LEPSZEGO Polaka zachwalasz Londyn smiejesz sie z Leeds ludzi mieszkajacych tu i Polakow tutaj,ale forma twojej wypowiedzi a juz poziom angielskiego daje mi duzo do myslenia.Jedz sie leczyc do Londynu do tego lepszego miejsca gdzie mieszkaja lepsi
😆 😆 😆
Czlowieku !Jestem twoim krajanem pochodze z WLKP kocham Lecha Poznan ale nie chce miec z toba nic wspolnego.To co napisales pokazuje ze masz chyba pelno kompleksow i sam nie wiesz jak sie masz.Uwazasz sie za LEPSZEGO Polaka zachwalasz Londyn smiejesz sie z Leeds ludzi mieszkajacych tu i Polakow tutaj,ale forma twojej wypowiedzi a juz poziom angielskiego daje mi duzo do myslenia.Jedz sie leczyc do Londynu do tego lepszego miejsca gdzie mieszkaja lepsi
czyzbys pochodzila z Gniezna? ❓ ❓ ❓ ➡
Cześć kolego z wielkiego miasta Poznań.Nie zgadzam sie z tym co piszesz o tym forum.Dowiedziałem sie z niego wielu cennych dla mnie informacji tj. w kwestii np. rejestracji pracowników czy spraw samochodowych, służby zdrowia itd.Są to sprawy dla początkujących gastarbeiterów wazne.I to forum jest stworzone własnie dla takich jak ja.Dowiedziałem sie również wielu rzeczy o mentalnosci ludzi, którzy w GB juz są.A na forum jestem dopiero kilka dni.Dzieki forum mam o niebo lepsze pojecie co mnie może czekać w GB.Nawet z Twojej wypowiedzi dowiedziałem sie duzo na tematy Londyn-Leeds.Mam wrażenie,ze Jestes mocno sfrustrowany i te frustracje wypakowałes na ekran.I bardzo dobrze.Forumowicze czegos nowego sie dowiedza a Tobie moze troche ulży.Nie pochlebiaj sobie jednak,że włożyłeś kij w mrowisko.Bo kij w mrowisko wkłada sie zazwyczaj inteligentnie.Natomiast jak by nie było Twoja wypowiedź jest jednak żenująca.Odradzasz ludziom przyjazd zarówno do Londynu jak i do Leeds.A moze byłoby najlepiej gdyby w ogóle nie przyjeżdżali do GB? Nazywasz ludzi polaczkami.Zdaje sie ,ze Twoja wizja świata jest dwukolorowa i pewnie tak juz pozostanie.Życzę Ci szczęscia w GB.Będzie Ci potrzebne.C.
😆 😆 😆
Cześć kolego z wielkiego miasta Poznań.Nie zgadzam sie z tym co piszesz o tym forum.Dowiedziałem sie z niego wielu cennych dla mnie informacji tj. w kwestii np. rejestracji pracowników czy spraw samochodowych, służby zdrowia itd.Są to sprawy dla początkujących gastarbeiterów wazne.I to forum jest stworzone własnie dla takich jak ja.Dowiedziałem sie również wielu rzeczy o mentalnosci ludzi, którzy w GB juz są.A na forum jestem dopiero kilka dni.Dzieki forum mam o niebo lepsze pojecie co mnie może czekać w GB.Nawet z Twojej wypowiedzi dowiedziałem sie duzo na tematy Londyn-Leeds.Mam wrażenie,ze Jestes mocno sfrustrowany i te frustracje wypakowałes na ekran.I bardzo dobrze.Forumowicze czegos nowego sie dowiedza a Tobie moze troche ulży.Nie pochlebiaj sobie jednak,że włożyłeś kij w mrowisko.Bo kij w mrowisko wkłada sie zazwyczaj inteligentnie.Natomiast jak by nie było Twoja wypowiedź jest jednak żenująca.Odradzasz ludziom przyjazd zarówno do Londynu jak i do Leeds.A moze byłoby najlepiej gdyby w ogóle nie przyjeżdżali do GB? Nazywasz ludzi polaczkami.Zdaje sie ,ze Twoja wizja świata jest dwukolorowa i pewnie tak juz pozostanie.Życzę Ci szczęscia w GB.Będzie Ci potrzebne.C.
I widzisz ja myslalem ze fORUM to powinno byc Polish community online tak chociazby jest na http://www.londynek.net gdzie tamta strona sluzy polakom mieszkajacym w U.K. niestety utwierdziles mnie nie ty jeden ze Forum Leeds.pl sluzy glownie jako kopalnia wiedzy dla osob ktore siedza w Polsce,grzebia w necie i planuja wyjazd do anglii a w porownaniu do stron innych miast to forum jest przecietne ( aby NIE UZYC INNEGO SLOWA) Pytanie to do zalozycieli strony dlaczego niema linkow do innych stron polakow w U.K jak chociazby dublin manchester edyndburg a LEEDS.PL tak jakos zyje swoim wlasnym nudnym, zyciem a na http://www.londynek.pl jest naprawde wiele ciekawych tematow chociazby podanych w pigulce na przyklad o systemie szkolnictwa ,szkolach kursach Gdzie ludzie zadaja pytania czesto glownie na forum o mozna by zapisac adresy instytucji przydatnych tak ja ma to miejsce na http://www.londynek.net zachecam do odwiedzenia wymienionej strony.pozdrawiam 😆 😆
Zgadzam się z Spokoboxxxem w 100%. Nie masz języka to sobie lepiej daruj wyjazd, nikt Ci nie pomoże na tyle żeby z Tobą ciągle łazić po agencjach, załatwiać Twoje sprawy i jeszcze za Ciebie się dogadywać w przyszłej pracy!!! Co do wyrażania się o Nas wszystkich jak o polaczkach też nie mam sprzeciwu – tutaj przyjechał przecież cały przekrój naszego społeczeństwa – od typów z nieskończoną podstawówką, aż do magistrów a nawet jeszcze wyżej wykształconych. Samo miasto, to jest kwestia gustu Spokoboxxx….. Mnie się to miasto STRASZNIE podoba, DOBRZE mi się tu żyje i znalazłem swoja przystań. Może przez to że jest podobne do mojego rodzinnego miasta w ojczyźnie. Tu w GB trochę zwiedziłem – walię, devon i mieszkałem w Londynie, Liverpoolu, Exeter, Shrewsbury ale wybrałem Leeds.
Cd. Harehills to sam nie czuję się tam bezpiecznie mimo tego że w Lądku mieszkałem na pełnym Arabowie (Leyton, Leytonstone). Zarobki, w żadnej agencji nie zarobisz tyle ile naprawdę powinieneś – przecież one z NAS żyją. Dopóki nie będziesz pracował w Swoim zawodzie, z conajmniej komunikatywnym językiem dopóty nie będziesz zarabiał tyle ile Anglik.
Jeszcze o stronce i Forum – niestety przypomina polski klub – SKOSTNIAŁE – dobrze że jeszcze się Forumowicze nie wymieniają przepisami na Babkę piaskową z rodzynkami lub Struclę z makiem. Mimo wszystko i tak dziękuję że jest
Bardzo miło było mi się wypowiedzieć na chyba pierwszy głębszy prawdziwy post.
Gorąco pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.
Spokoboyxxx piszesz ze wstyd ci za ludzi ktorzy nie znaja angielskiego tutaj ,ale ty ciagle dowodzisz ze twoj angielski jest mniej niz komunikatywny wiec jesli chcesz pisac angielskie slowa to zajzyj do slownika najpierw i wstydz sie za siebie
Drogi Spoko….., mam tu w Polsce niezły zarobek i ugruntowana pozycje społeczną.W GB bywałem w przeszłosci na różnych kongresach zawodowych.Mam sporo kontaktów z Angolami chociaż oczywiscie nie liczę na ich ani pomoc ani uprzejmość.Masz racje, licze na siebie i tak robiłem przez całe zycie.Dlatego do czegos doszedłem.Żadna to dla mnie nowośc ,że my Polacy napędzamy koniunkturę Angolom.Nie odkrywaszprzede mną żadnej Ameryki bo ja juz nie jestem młodziakiem i sporo świata obejrzałem.Tak się złozyło,że z przyczyn osobistych postanowiłem zmienic klimat.Dostałem propozycje pracy w swoim zawodzie za przyzwoite pieniądze(no, prawie przyzwoite ale frycowe kazdy musi płacić,, mam nadzieje,że po jakims czasie zarobie wiecej).Radziłem sobie w Stanach ,poradze i w GB.Wiem,ze ważne jest podejście do ludzi, rzetelne wykonywanie pracy itp.Sam kiedyśzatrudniałem tu ludzi w Polsce więc wiem czego pracodawca moze oczekiwać od pracownika.Mysle,ze jakos sobie poradzę.A co do szczęścia…….chętnie spotkam je na swojej drodze.Ty uważasz,ze szczeście to nieistotna rzecz.A ja powiem Ci,ze czasem można trafic na tzw. farta w zyciu.Wtedy wszystko moze sie odmienić w ciagu sekundy.Mam kompa,mam net, sprawdziłem oczywiście wiele stron angielskich.Wiem co to jest londynek i wiele innych stron.Jestem również zarejestrowany na forum Polaków w Birmingham.To tak a propos bo ktos tu narzekał,ze inne miasta nie maja swoich serwisów.Tak wiec nie jestem napaleńcem, któremu sie wydaje,ze przyjedzie do Eldorado.Pomyliłes mnie z kims innym.Nie oceniaj ludzi po pozorach, to moja dobra rada dla Ciebie.Teraz co do wypowiedzi Sylwka.Spoko…napisał,że generalnie nie podoba mu sie ani Leeds ani polskie forum.Sylwek dodał,ze w 100 % zgadza sie ze Spoko…ale zaraz potem napisał,ze Leeds jest świetnym miejscem.No to jak to jest,Sylwek?Widze tu sprzecznosc.Pozdrowienia.C.
Spokoboyxxx piszesz ze wstyd ci za ludzi ktorzy nie znaja angielskiego tutaj ,ale ty ciagle dowodzisz ze twoj angielski jest mniej niz komunikatywny wiec jesli chcesz pisac angielskie slowa to zajzyj do slownika najpierw i wstydz sie za siebie
Gienia czepiasz sie jak rzep do du…Dwoch pierwszych wypowiedzi nie korygowalem czego bylem swiadomy i za co przepraszalem na koncu postu za bledy glownie polskie bo pozjadalem mase liter any way niewazne!!! I przestan WSISKAC MI GO… ze nieznam angielskiego kazdy idiota po 3 latach pobytu pozna jezyk w wystarczajacy sposob A Zapewniam cie ze zdawalem Mature, Z Jez.angi.nie wspomne o studiach na W.S.H I G. u Tubera .Mam poprostu prawo do swojej wypowiedzi i wkurza mnie ze zarobki w Leeds sa o 1/3 mniejsze niz w Londynie w Londynie za swoja prace dostalbym min 20-k a w Leeds 13-.14-k i za te same pieniadze pracuja tu angole co w Londynie jest nie spotykane !!! Cos za cos tu jest spokojniej mniej sie wydaje ale dla mnie za nudno moze dlatego ze tu mam kilku znajomych a w Londku cala kupe ustawionych ludzi I moze sie jednak przyzwyczaje czas pokarze bez pozdrowien 😡 ➡
😆 😆 😆
Widzę że Spoko wywołał prawdziwą burzę ja się tym razem nie wypowiem bo regretfully nie jestem w stanie przeczytać twoich postów piszesz chaotycznie, za długo i niezrozumiale przynajmniej dla mnie, nie wiem kto cię uczył pisać ale sukcesu raczej nie odniósł. Pamiętaj mądrej głowie dość po słowie, a poza tym jesteś tak sfrustrowany, naprawdę jest ci tak źle? – nie wierzę.
……Spoko…napisał,że generalnie nie podoba mu sie ani Leeds ani polskie forum.Sylwek dodał,ze w 100 % zgadza sie ze Spoko…ale zaraz potem napisał,ze Leeds jest świetnym miejscem.No to jak to jest,Sylwek?Widze tu sprzecznosc.Pozdrowienia.C.
Nie widzę nigdzie, gdzie napisałem że mi się Leeds nie podoba. Gdyby mi się nie podobało Candino – to by już mnie tu nie było – bardzo mi się podoba a nawet STRASZNIE LUBIĘ TO MIASTO.
Co do 100% to błąd stylistyczny, zaraz po nim powinien być myślnik. Niestety przepraszanie za błędy nie jest mi znane.
I tak Was pozdrawiam. pa pa do następnego klik klik