Strona główna Działy Hyde Park Jaką trasą dojechac do Leeds samochodem?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Doris777
    Participant

Witam wszystkich gorąco.

W lutym wybieram sie z kolezanka do Leeds. Jedziemy samochodem.
    Mieszkanie mamy. Moje pytanie dotyczy trasy. Jak najlepiej pojechac.
    Promem, czy przez tunel? I przez jakie miasta? ❓

Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzajacych to forum.

😛 🙂[/color:43dd4c3026]

BeToN
    Participant

Uzasadnij odkad, dokad konkretnie!!!
    Czy ci podawac numery autostrad, zjazdow i kierunki na jakie miasta!!!
    I ktorego sie czymac pasa!!!
    A co do promow to poszperaj na wczesniejszych postach!!!
    Za latwo by poszlo(bo to temat rzeka) 😈

BeToN
    Participant

Dla niedowiarkow lub cos tam innego 😈

http://www.uk.map24.com

Ten GOOGLE – to napraede skarbnica wiedzy

Doris777
    Participant

Jasne, ale ze mnie „blondynka” (nie obrazając oczywiscie wszystkich wspanialych blondynek :-)))
    Jedziemy z Łodzi. Zastanawiam sie, jakie oplaty sa na autostradach i na promie (za samochod). Czy taka opcja sie oplaca. Jakie dokumenty dodatkowe sa potrzebne.
    Dzieki za kazda pomoc. D

Doris777
    Participant

Miales racje, promy sprawdzilam w starszych postach. Chyba wybiore Norfolkline. A jaka trasa najlepiej tam dojechac z Lodzi?

Doris777
    Participant

Bylabym Ci wdzieczna BeToN za podanie dokladnej trasy, wiesz jak to kobietki jezdza. Calkiem niezle sobie daje rade, ale jak juz mam cos zapisane na kartce, to pewniej sie czuje. Jesli nie sprawi Ci to duzego klopotu, nie musi byc bardzo szczegolowo, ale tak dla orientacji.
    Baaardzo dziekuje za odpowiedz.
    Pozdrawiam, D. 😳 😉

TommyB
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Doris777 wrote:

Jasne, ale ze mnie „blondynka” (nie obrazając oczywiscie wszystkich wspanialych blondynek :-)))
    Jedziemy z Łodzi. Zastanawiam sie, jakie oplaty sa na autostradach i na promie (za samochod). Czy taka opcja sie oplaca. Jakie dokumenty dodatkowe sa potrzebne.
    Dzieki za kazda pomoc. D

Znaczy sie mentalna blondynka 😉

Aktualne ceny oplat za autostrade (jezeli sa) znajdziesz na stronach PZMotu (sprobuj przez google). Z tego co pamietam to platne zaczynaja sie dopiero we Francji, tak wiec jezeli uda Ci sie ominac ten kraj, to mozesz sporo zaoszczedzic.

v-tec
    Członek

Kolega powyżej jak zwykle coś tam jarzy, ale luki w pamięci duuże(demencja starcza?)

Autostrada we Francji od granicy belgijskiej do Calais jest bezpłatna, tak więc jadąc z Polski nigdzie nie płacisz za autostradę.

Doris777
    Participant

Podobno brunetki to farbowane blondynki, albo odwrotnie… jakos tak bylo… 🙄 😆

Dzieki za pomoc, wasze rady sa dla mnie nieocenione.

woyth
    Członek

Sprobuj tej stronki
    http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm
    wybierz driving directions w polu deparature wpisz Lodz i wybierz Polske w polu Destination wpisz Leeds i Wielka Brytanie pokaze Ci sie opis trasy ze szczegolami i do tego mapka ktora mozesz dowolnie powiekszac (no i zmniejszac 8) ) wystarczy ze klikniesz na mapke lub na display route map. Mapka jest o tyle sympatyczna ze mozesz powiekszyc dowolny fragment klikajac i przytrzymujac lewy klawisz i przeciagajac go nad interesujacym Cie obszarem.

Szerokiej drogi

PS
    Z tego co pamietam faktycznie odcinek pomiedzy granica Belgijska a Calais jest bezplatny.
    Na podanej stronce istnieje mozliwosc okreslenia trasy ktora omija wszelkie platne odcinki (podczas wpisywania driving directions wybierz options i w polu specify a route type zaznacz avoiding tolls)

Doris777
    Participant

Wielkie dzieki! Jestem pod wrazeniem mapki, teraz wydaje sie to takie „proste”. Nie ma to jak porada męzczyzny.

Pozdrawiam, Doris
    🙄

Doris777
    Participant

A jeszcze jedno pytanie: Czy potrzebne sa jakies dodatkowe dokumenty dot. samochodu, oprocz dowodu rej., ubezpieczenia AC i OC?

woyth
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Doris777 wrote:

A jeszcze jedno pytanie: Czy potrzebne sa jakies dodatkowe dokumenty dot. samochodu, oprocz dowodu rej., ubezpieczenia AC i OC?

Przyda sie mapa 😀
    no i paszport (lub dowod)

Odpozdrawiam Woyth

BeToN
    Participant

v-tec wrote:

Autostrada we Francji od granicy belgijskiej do Calais jest bezpłatna, tak więc jadąc z Polski nigdzie nie płacisz za autostradę.

I tu ci przyznam racje v-tec!!!
    A co doreszty autostrad w niemczech holandii i belgii sa bezplatne dla aut do 12ton!!!

Z dokumentow potrzebujesz tylko zwykle poswiadczenie zawarcia umowy ubezpieczeniowej, czasami nie wyrabiaj sobie zielonej karty bo na kraje unii jest ona nie potrzebna!!!
    Wez ze soba paszport angole lepiej na to patrza i nowy dowod osobisty lepiej miec dwa dowody torzsamosci!!!
    Mape kup sobie na stacji shell-a nazywa sie to atlas europy czerwona okladka formaty A4 kosztuje 30pln(przynajmniej tak bylo rok temu)
    sa tam popisane nr. autostrad i numery zjazdow!!!
    Co do jazdy tu to mam jedno zastrzezenie z tej mapy michelin w niemczech kieruje ona przez mala autostrada i to przez srodek zaglebia proponowal bym i to wszystkim jadacym tu jechac moja droga: odberlina A2 (autostrada) do samego konca czyli do zjazdu numer 1!!! Jadac A2 niezmieniajac pasa zmienia sie ona w A3 i na nastepny zjezd masz 12 (ktory pokazuje droge na Venlo czyli do holandii)
    w A42 gdzie jedziesz do konca wjezdasz w A57 do A40 ktura pomyka do holandii!!! albo mozesz i jechac tez do zjazdu 14 ktora odrazu wjezdza w A40 na holandie!!! popatrzysz w mape to zrozumiesz oco mi chodzi
    💡
    Jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj!!! 😀

BeToN
    Participant

jesli szukacie czegos w angli lub europie polecam rowniez http://www.multimap.com dziala po kodzie pocztowym iak i przez klikniecie na mapie ❗ ❗ ❗

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.