Strona główna Działy Hobby Thorgal i inne komiksy…i jeszcze kilka drobiazgów

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    Kaliko
    Participant

Nie lubie rezygnowac z przywilejów jakie posiadaja kobiety, a tym miedzy innymi jest mozliwosc nie placenia za siebie
    A dlaczego kaliko http://czarne-jeziora.blog.onet.pl/2,ID18790398,index.html bo trudno okreslic kim jestem

Mabrothax
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Najdiff wrote:

Granie w RPG w pubie ? 🙂 Czemu nie ja jednak zawsze preferowalem zaciszny pokoik gdzie mozna powoli budowac atmosfere 🙂 Bez chrupkow bo chrupanie mnie wkurzalo zawsze 🙂 Ale moze byc i w pubie, ja moge miec problem z dotarciem bo mieszkam w Wombwell kolo Barnsley, ale postaram sie 🙂 A w co bedziemy grac ? A czy ktos ma kosci ? 🙂 Karcianki …… jakos za nimi nie przepadam, uwazam ze sa bezduszne i puste i ze nic nie wnosza. Co innego RPG 🙂 Ja pogral bym sobie w „Dzikie pola”, albo w „Warhammera” albo w „CP2020” a nawet w „AD&D” tylko ze w 2 edycje bo 3cia jest do bani moim skromnym nie liczacym sie zdaniem 🙂 I jak juz jest taki apel to w takim razie zaczynam sciagac podreczniki z Polski i przywioze w kwietniu wszystkie moje z domu 🙂 Achc i pytanie zasadnicze 🙂 Kto bedzie Mistrzem gry ? 😯

No to jest nas Trójca już chętnych do RPG, znaczy się trójka (Fiasko, Najdiff i Ja)… od biedy wystarcza ale przyzwoicie byłoby domontować jeszcze jedno koło aby wóz się nie kolibotał. Jakby w najbliższym czasie nikt się nie rozmyślił możnaby było sklecić małą sesyjkę… Kto jest za niech podniesie rękę i zrobi podwójne salto w tył…
    Dziękuję…
    Przeciw głosowały wszystkie niezainteresowane osoby…
    Wstrzymały się od głosu wszelkie inne ssaki…
    A za było….?

p.s. tylko nie w dzikie pola 🙄 System ten narzuca za dużo podstawowych zachowań gracza na wstępie….

hattori
    Participant

Warhammer 🙂 ❗

hattori
    Participant

Aha dla wszystkich milosnikow fantasy-czy czytaliscie TadaWilliamsa-MEMORY,SORROW AND THORN jest zaj…

Fiasko
    Participant

Witam serdecznie.
    Widze ze juz wrociles Mab;) wiec mozemy zorganizowac spotkanie naszej trojki, bo czekanie az zrobi sie z niej czworka jest raczej niemadrym pomyslem, aczkolwiek jak ktos zechce sie dolaczyc to prosze bardzo. Mysle ze nie mozemy spotkac sie pierwszy raz i od razu zaczac grac bo bedzie to gra przepelniona przerywnikami typu eeee, yyy, hmmm itp. 😛 Musimy najpierw sie wogole poznac. W ten weekend jade na festiwal wikingow w yorku. Ale piatek mam wolny i pozniej az do bodajze 26 mam luz 😉 mam nadzieje ze zsynchroniuzujemy(dobrze to napisalam? 😕 ) w tym okresie swoje zegarki. Moze jestescie zainteresowani festiwalem? jesli tak to mozemy sie tam wybrac w przyszlym tygodniu bo w ten weekend bede sie tylko dowiadywac jak zostac wikingiem 😉 i co ze szkola. W innym razie czekam na propozycje, mam nadzieje ze niebawem sie zobaczymy pozdrawiam.
    ps. Zgadamy sie via sesemes, moge wam odpowiedziec dopiero wieczorem z telefonu a net mam teraz tylko chwilowo w szkole. (zadzwonilambym juz dawno ale nie mam jak :() Takze piszcie, na pewno odpowiem. Pozdrawiam, papa.
    Ps. Co do Kaliko – po przeczetaniu tego poematu … BOJE SIE CIEBIE 😛 milego dnia zycze 😉

A co sie tyczy Warhammera – jest w ledds cudowny sklepik przeznaczony tylko i wylacznie warhammerowi i lordowi the ringsowi (dziwnie to napisalam … 😉 ) zaraz na przeciw wejscia do marketu (tam gdzie jest czego dusza zapragnie, pelno malych stoisk) wchodzisz w uliczke i jesli bedziesz mial szczescie objawi ci sie owy sklep… Ja mimo ze bylam w nim nie raz, wciaz sie gupie, i nie wiem jak don trafic. Tak czy inaczej nastepnym razem napisze dokladniej gdzie sie znajduje jezeli zechcesz hattori, zegnam i z galanteria sciagam melonik …. 😕

Ps. A ty, kaliko, nie jestes moze zainteresowana graniem? bo widze ze najwyrazniej tez masz cos wspolnego z grupami historycznymi … popraw mnie jesli bladze… sajonar’a

Najdiff
    Członek

Owszem ma cos wspolnego 🙂 Byla wiedzma w naszym bractwie 🙂 http://www.gwardya.swi.pl 🙂 Ja niestety weekendy mam zajete w pracy i raczej nie oplaca mi sie brac wolnego 🙁 A szkoda bo pojechal bym chetnie na festiwal wikingow 🙁 W Wolinie bylem co roku … od poczatku … 🙁 Co do Warhammera i sklepiku jemu poswieconemu 🙂 Bede go omijal szeeeeeeeeeeerokim lukiem 🙂 szkoda zostawic cala pensje w sklepiku z figurkami itp, a wiem ze bym sie nie umial powstrzymac 🙂 (bo za tydzien znow wyplata wiec co mi tam) 🙂 Ja w Baldurka zawsze gralem wojownikiem 🙂 Raz prubowalem czarodziejem i raz lowca ale…… nie ma to jak miecz i tarcza oraz garnek na glowie 🙂 Co i w realu nie omieszkalem poprubowac a co tak mi posmakowalo 🙂 Srody za to mam wolne i pisze sie na granie obiema rekami i noga nawet 🙂 niech bedzie prawa bo to niby wazniejsza 🙂 Ale czekam jakby co na propozycje 🙂 Co do grania oczywiscie 😉

Po czym wzial ciezki helm ze stolu, poprawil swoj plaszcz i wyszedl z karczmy w zimowy wieczor, a snieg padal prawie poziomo podczas tej wichury……

Mabrothax
    Participant

Zanim w tę śnieżycę wyleziesz zdejmij no buta i wypisz tu swą prawą nogą dane aby Cię mój posłaniec mógł znaleść…

<Chwycił pergamin, zwinął go w rulon, zawachał się chwilę wkładając go do juków, rozejżał się nerwowo dookoła jakby obawiając się czegoś po czym zwracając się do swego towarzysza zaszeptał najciszej jak tylko potrafił – nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji>

Najdiff
    Członek

a moze byc mail ? 🙂 najdiff@vp.pl 🙂

Kaliko
    Participant

dzieki za zaproszenie moze kiedy indziej sie przylacze 😈

SZwindel
    Członek

Bardzo DUZO tu miloscnikow RPG, w ktore zawsze chcialem zagrac, ale jakos los tak sie ze mna obszedl, ze mnie do gry nie dopuscil.
    Komiksy. W Leeds sa cztery sklepy. W ➡
    1. ThornArcade (od Briggate schodzac w dol pierwsza arcada w prawo)
    2. Corn Xchange – na pietrze
    3. Na przeciwko Argosa na New York Street (zaczyna sie tam gdzie konczy Headrow)
    4. W Merrion Centre, na pietrze.
    Zaopatrzenie, hmm, raj dla milosnikow. Nie ma tytulow polskich oczywiscie, brak tez, niektorych zagranicznych, ktore w Polsce wychodza (RORK). Ale sa same gwiazdy: Clowes, Crumb, a najlepszy jest Jimmy Corrigan „The smartest Kid on Earth”.
    Thorgal zawsze bedzie podstawa, choc szczerze, jest slaby w porownaniu.
    Jest mi tu dobrze majac takie sklepy komiksowe w okolicy. 😀

Fiasko
    Participant

Zapomniles o Forbidden Planet nieopodal Primarku – moj ulubiony 😉 Pozdrawiam

SZwindel
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Fiasko wrote:

Zapomniles o Forbidden Planet nieopodal Primarku – moj ulubiony 😉 Pozdrawiam

Ale to jest wlasnie ten pkt 3. To wlasnie ten!!

fatamorgana
    Participant

(…)W ten weekend jade na festiwal wikingow w yorku(…)
    Moze jestescie zainteresowani festiwalem?

Witaj.
    Naprawdę żałuję, że mnie tam nie było…
    A czy mogę prosić o nieco szczegółów jak się impreza udała???
    Interesują mnie zloty i turnieje rycerskie.
    Mam zaprzyjaźnione osoby w Bractwie Ziemi Sandomierskiej (’LELIWA’).
    I czy ten Festiwal jest czymś podobnym jak nasze turnieje rycerskie, czy czymś zupełnie innym.
    Będę wdzięczny za jakieś info…
    Pozdrawiam.

Fiasko
    Participant

Przepraszam ze odpisuje z opoznieniem ale mam ograniczony dostep do internetu … Festiwal szczerze mowiac troche mnie zawiodl! Mialam nadzieje ze w centrum miasta beda gawedzic ze soba wikingowie snujacy dluuugie i ciekawe opowiesci przerywajac czasem aby walczyc.. Niestety festiwal nie byl tak wyczuwalny. Bylo to raczej jak teatr – przed ciekawym spektaklem mozna znalezc na miescie plakaty ale nie angazuje sie w to calego zycia mieszkancow … Zeby trafic na miejsca gdzie urzadzone byly czesci festiwalu trzeba bylo miec mapke w rece i duzo cierpliwosci 😛 Pierwszy raz pojechalam tam z rodzicami i szykowalam sie na WALKI! Poznierj jednak okazalo sie ze to byly walki dla dzieci 😛 Natepnym razem wyprawa lepiej sie udala, a to wszystko zasluga mojego kompana – Czarnego Rycerza, (pozdrowienia ;)). Bylysmy na markecie gdzie zebraliu sie wikingowie z roznych czesxci swiata, byli takze polacy… ale jak uslyszalam jak rozmawiali, zalamani i wogole nie na temat, jakby byli tam za kare, to jakos nie moglam sie odwazyc zeby z nimi pogawedzic. 🙁 . Pozniej wybralismy sie na podsumowanie dnia na wyklad o zyciu na arktyce … bardzo ciekawy, usmialismy sie 😉 Tak czy inaczej spodziewalam sie czegos innego.

Nalezy jednak wziasc poprawke na to ze wikingowie z jorviku nie sa prawdziwymi wikingami – to ich praca. Jesli chce sie NAPRAWDE poczuc zapach walki i morskich podrozy trzeba szukac gdzie indziej. Ja np. przynaleze teraz do zgrupowania wikingow w leeds 😉 zalapalam z nimi kontakt wlasnie na tym festiwalu. Dla zainteresowanych – Ormsheim vikings – wystarczy poszukac na googlach stronki. Ja zalapalam bakcyla (czy jak to sie mowi :P) i dzis wieczor juz po raz wtory ide zmasakrowac nieco moich nowych znajomych 😛 JEST ZAJ…. Dostalam helm, dostalam tarcze, pozniej nmialam wybrac sobie bron – oczywiscie najdluzszy miecz jaki udalo mi sie znalezc 😉 jeszcze tylko rekawice i imprezka sie zaczyna 😉 Jesli dowiem sie o jakiejs najblizszej imprezie dam znac na forum – bo festiwale czy markety prowadzone przez prawdziwych zapalencow to inna para kaloszy 😉 wiec dorobilam sie tytolu wojownika phehehe POZDRAWIAM (:twisted:)

Fiasko
    Participant

Widze ze stronka dziala tak jak to kiedys zasugerowalam – bardziej teamtycznie. Bardzo mnie to cieszy, a jeszcze bardziej rada jestem z faktu ze Thorgal nie trafil do smietnika 😛 Pozdrowienia

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.