Strona główna Działy Hyde Park Jakie dokumenty zabrać???

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ademicus
    Participant

Witam. Mam jeszcze kilka pytań odnośnie wyjazdu:
    1. czy wystarczy jak wezmę telefon swój ze ściągniętym sim-lockiem i w leeds kupię pakiet startowy?
    2. jakie dokumenty zabrać ze soba? czy referencje (po angielsku) z pracy w Polsce bedą mi potrzebne?
    3. czy CV europejskie warto zabrać?
    4. mam dyplom magisterski – odpis angielski- czy bedzie uzyteczny?
    5. jakie dokumenty warto zabrac jeszcze ze sobą?
    dzieki za każdą radę

cyklop
    Participant

zabieraj wszystkie papiery nawet te tylko po polsku jak by co to sie przetlumaczy,wszystko sie przyda sie ma

Dana
    Participant

Jeśli pracowałeś wcześniej w Polsce to koniecznie weź referencje, oczywiście po angielsku, tutaj bardzo często o to pytają, a może pomogą ci w znalezieniu lepszej pracy.

karolciatt
    Participant

A kto ma mi przetłumaczyć te referencje, czy jak sama przetłumacze to bedzie to akceptowane. Jak ta sprawa wygląda?

Dana
    Participant

Możesz sama napisać sobie referencje pod warunkiem, że twój pracodawca się pod nimi podpisze. Ja tak zrobiłam i agencje pracy nie miały żadnych zastrzeżeń. Problemem może być tylko twój były pracodawca, jeśli na przykład nie zrozumie co o sobie powypisywałaś.
    Oczywiście jest jeszcze coś takiego jak tłumacz przysięgły, ale to może trochę kosztować. 😉

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.