Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    mariola.g
    Członek

😳
    http://travel.norfolkline.com/Default.asp
    czy ktos kozystal z tego promu
    jak narazie jest to najtansza oferta 29£
    ale czy dobra nie wiem[/b]

BeToN
    Participant

jak jezdzilem tirem Polska-Anglia to tylko norfolkiem bo byl najtanszy!!!
    plywa dover-dunkierka(40km blizej w strone polski) czas przeprawy od odcumowania do wyjazdu z promu to rowne 2 godziny przy srednio dobrej pogodzie nic ciekawego niema na tym tytanicu ale puszczaja film na czas rejsu bo u innych to lazisz po promie i niewiesz nawet po co???
    jak chcesz cos wiedziec wiecej to pytaj???
    Mieli 3 promy ale w pazdzierniku i listopadzie mialy byc jeszcze 2 nowe takie same jak ma seafrance i P&O

mariola.g
    Członek

jak chcesz cos wiedziec wiecej to pytaj

ile wczesniej trzeba byc
    czy wczesniej bukowales bilet

BeToN
    Participant

lepiej z pultoragodziny wczesniej!!!
    mialem bukowany z polski przez szefa
    ja tez sie wybieram do domu autem i niemam karty kredytowej wiec jade z marszu

Pabloo
    Członek

A moze lepiej Newcastle-Amsterdam? (potem tylko przez Niemcy i jestes w domu).
    Ceny od 19gbp za osobe + 49 za samochod do 1.8m wzrostu (jesli powrotny 19 od osoby + 0! za samochod)
    Szukaj w googlach „Duke of Scandinavia”
    Wyplywa o 18 i jest o 9 rano w Amsterdamie[/color:2036f98a62]

BeToN
    Participant

noto jest dluzo drozej za samochud z 4 osobami norfolk bierze w jedna strone 29 do 36funtow zalezy o kturej godzinie plyniesz

sylwek
    Członek

zostają jeszcze dwie możliwości: Hull – Rotterdam, i ta którą ja się dostałem Harwich – Hook Van Holen (Haga). Cen dokładnych nie nie znam (znajdziesz je na stronach p&o), a to drugie połączenie jest dosyć szybkie (katamaranem) i omijasz Dover-Calais. pozdrowionka

sylwek
    Członek

cd wyżej. Nie byłbym sobą gdybym coś nie pokręcił HI HI HI, to drugie połączenie obsługuje Stena-Line a tutaj link http://www.stenaline.co.uk/stena_line/stena_line_uk/gb/harwich_-_holland.html

mariola.g
    Członek

dzieki za wszystkie informacje,a jednak na rodakach mozna polegac

odea75
    Członek

Witam.Przesledzilam wszystkie info zwiazane z pozdrozowaniem promem,ale nie znalazlam wszystkich informacji.Moze ktos sie orientuje jakie polaczenie bedzie najlepsze tak aby pokonac jak najmniej kilometrow samochodem?No i pytanie dodatkowe,czy mozna przewiezc psa promem na dluzszych trasach?Niestety nie znalazlam tych informacji na zadnych stronkach,a chce zabrac zwierzaczka z Polski do Anglii.Bede wdzieczna za jakies podpowiedzi.Pozdrawiam.

SpokoBoyxxx:)
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    odea75 wrote:

Witam.Przesledzilam wszystkie info zwiazane z pozdrozowaniem promem,ale nie znalazlam wszystkich informacji.Moze ktos sie orientuje jakie polaczenie bedzie najlepsze tak aby pokonac jak najmniej kilometrow samochodem?No i pytanie dodatkowe,czy mozna przewiezc psa promem na dluzszych trasach?Niestety nie znalazlam tych informacji na zadnych stronkach,a chce zabrac zwierzaczka z Polski do Anglii.Bede wdzieczna za jakies podpowiedzi.Pozdrawiam.

ja przewozilem w klatce Kanarka ale psa nie ,a tak napowaznie zastanow sie bo w Angli placi sie podatek od czworonogow czyli psow i kotow!!!

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    odea75 wrote:

Najkrótsza odległość do pokonania autem wynika z…mapy a nie strony przewoźnika…Wystarczy zobaczyć dokąd płyną promy i widać czy bliżej do domu… Wychodzi na to, że do Amsterdamu, Rotterdamu i okolic, czyli Den Haag.
    Co do zwierząt; jeszcze do niedawna obowiązywały obostrzenia zw. z obawami przed roznoszeniem chorób. I nie ma lekko. Prom nie prom, ale granica jest, a tam trzeba będzie przedstawić dokument, że zwierzę jest aktualnie przebadane i zdrowe. Najgorsze jednak jest to, że aby taki certyfikat/licencję przedstawić trzeba wpierw poddać zwierzę KWARANTANNIE, która trwa 6 miesięcy!!! Zatem realizacja Twego pomysłu jest bardzo skomplikowana, zwłaszcza, że półroczna kwarantanna nie jest darmowa…
    Być może się ostatnio zmieniły przepisy , ale nie całkowicie…
    Przykro mi…Przepisy.

fatamorgana
    Participant

sylwek wrote:

zostają jeszcze dwie możliwości: Hull – Rotterdam, i ta którą ja się dostałem Harwich – Hook Van Holen (Haga). Cen dokładnych nie nie znam (znajdziesz je na stronach p&o), a to drugie połączenie jest dosyć szybkie (katamaranem) i omijasz Dover-Calais. pozdrowionka

Raczej; Hoek van Holland -to osobny port, zaś Haga to Den Haag…

fatamorgana
    Participant

Jest jeszcze jedna sprawa…
    Mało kto wie, że mając bilet zabukowany wcześniej na konkretną godzinę a zjawiając się wcześniej, można popłynąć szybciej o ile jest akurat jakiś kurs. Pamiętam, że bukowałem bilet na Norfolkline jakieś 7 dni przed wyjazdem i było nadal sporo taniej. Nocne i poranne są najtańsze.

CoXo
    Participant

fatamorgana wrote:

Jest jeszcze jedna sprawa…
    Mało kto wie, że mając bilet zabukowany wcześniej na konkretną godzinę a zjawiając się wcześniej, można popłynąć szybciej o ile jest akurat jakiś kurs. /quote]

Tez mi sie to przytrafilo i nie powiem – mila niespodzianka. 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.