Strona główna Działy Praca Agencje pracy, które nie wypłacają pieniędzy

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    wfh99
    Członek

Mam problem z agencja pracy dokladnie chodzi o wyplate zaleglej pensji.Za kazdym razem mnie zbywaja.Ponoc istnieje organizacja ktora zajmuje sie tego typu agencjami.Jesli ktos wie niech napisze, bede bardzo wdzieczny.
    pozdr.

v-tec
    Członek

Agencje pracy są członkami REC http://www.rec.co.uk tam możesz napisać maila ze skargą. Niestety ta organizacja nie może zmusić agencji do wypłacania ci pieniędzy, ale napisz tam może będzie skutek…

Proponuję zacząć od listu z żądaniem wypłaty do agencji, jeżeli nic to nie da niestety jedyna droga to sąd cywilny, po bezpł. poradę zgłoś sie do biura CAB http://www.citizensadvice.org.uk powodzenia

cyprian
    Participant

czy ktos moze wie czy to mozliwe zeby agencja pracy(Major hunslet) nie zaplacila za wolne dni niewykozystane w starym roku pojechalem na swieta do pl i myslalem ze zaplaca bo ich o tym poinformowalem a oni mi na to ze mialem napisac im to na kartce i ze jak tego nie zrobilem to po pieniadzach. Jak ktos sie orientuje w tych sprawach to prosze o odpowiedz z gory dziekuje.

Kaliko
    Participant

Otóz jezeli nie zlozyles na pismie podania o urlop i nie otrzymales zwrotnego potwierdzenia równiez na pismie to niestety Twój urlop i przepadl i prawdopodobnie pieniazki razem z nim.

v-tec
    Członek

Gdy pracujesz agencja odkłada dla ciebie pieniądze na koncie urlopowym (niektóre agencje wykazują jego aktualny stan na payslipach), idąc na urlop 'wykorzystujesz’ środki z tego konta, więc jeśli ci nie zapłacili to nic nie ubyło – pieniążki leżą i nie przepadły. Z drugiej strony jest tu jakiś przepis, że zaległe urlopy nie przenoszą się na następny rok, więc dowiedz sie w agencji do kiedy możesz wykorzystać środki z konta urlopowego, ew. poproś o ich wypłacenie żeby rzeczywiście nie 'przepadły’.

cyprian
    Participant

dzieki za odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie – widze ze musze jeszcze ich pomeczyc ale sprawa bedzie trudna – no coz mádry po szkodzie.

lolek007
    Participant

Witam,
    problem: Zakonczylem wspolprace z agencja i mam problem z odzyskaniem holideya. Pracowalem dla nich troche ponad miesiac, nie bralem zadnego urlopu. W tej chwili ciagle mnie zbywaja. Czy ktos wie jak wyliczyc kwote holideya. No i jak go odzyskac. Podobno jest jakas agencja co sie takimi sprawami zajmuje.

Z gory dzieki i pozdrawiam.

Marta Klecz
    Członek

nalezy ci sie 1.5 dnia platnego holidaya jak przepracowales caly miesiac od pon do piatku….full-time. Agencja ma obowiazek ci wyplacic-w teorii, w praktyce- to musi byc porzadna agencja zeby ci wyplacila….bo znam wiele takich co tego nie robi.

lolek007
    Participant

tak to wiem, ze nie wyplacaja ale chodzi mi wlasnie o dobry sposob na to aby wyplacila. Prosze o pomoc.

Patrycja
    Członek

Jesli chodzi o Javelin to do konca nie zgadzam sie, ze sa oni az tak uczciwi. Znam kilka osob, ktore do dzis probuja odzyskac nalezny im urlop, kolejnym problemem, na ktory warto zwrocic uwage jest wspolpraca agencji z cyganami, ktorzy to dostarczaja kandydatow do pracy. Moze szefowie agencji nie dokonca zdaja sobie sprawe,ze Polak przyprowadzony przez cygana bedzie musial zaplacic za rejestracje w agencji, za otworzenie konta bankowegi itd…,

Patrycja
    Członek

Pomagajac znajomemu szukac pracy zawitalismi do Javelina gdyz sama uwazalam, ze jest to agencja godna polecenia ale ku mojemu zdziwieniu glowny szef agencji sciskal dlon cygance mowiac: ,,Dziekuje Ci za pomoc, bedziemy w kontakcie" Nie wspomne ze cyganka byla z niemala grupka Polakow, ktorzy dwa dni pozniej zaczeli pracowac z moim znajomym w drukarni. To co cyganie z nimi robia nie miesci sie nam w glowie, pracowali tylko po to by splacic cyganow. Wiec chyba dobra fama o Javelinie pomalu zamiera.

sivamk
    Członek

witam

Moge Wam przedstawic to co wiem o agencji Major oraz Aaron. Kiedy zarejestrowalam sie w Majorze dostalam odrazu na drugi dzien prace w Elite, niestety nie trwalo to dlugo niecale 3 tygodnie i wywalili wiele osob, jezeli chodzi o wyplacanie pieniedzy to wielu osobom poucinali godziny, trzeba uwaznie przegladac payslipy ktorych ja wogole od nich nie otrzymalam, wysylaja poczta, kiedy poszlam do agencji aby odebrac je osobiscie nie dostalam ich powiedzieli ze dostane wszystkie poczta w poniedzialek …. pozyjemy …zobaczymy … obecnie pracy nie maja, wielka lipa :/ Co do Aarona potrzebuja wielu ludzi, ruch jest jak cholera ale wysylaja zazwyczaj do pudingow lub bradford , jak ktos byl wie o co chodzi :/ jak ktos wie w ktorych agencjach potrzebuja teraz ludzi, i maja jakas prace dla KOBIET prosze o znak, obecnie kilka dni siedze w domu :/

kamil-kraki
    Participant

moja opiniana temat Majora:Banda oszustow ,pracowalem dla nich 2 tyg i jestem niezadowlony ,niedostalem pieniedzy za nadgodziny … niepolecam ,obecnie pracuje przez Concept i jest Git 🙂

Anonim
    Gość

Pracowałam 10 miesięcy w Hallmarku przez Majora z Bradford. Znaczy przez 2 Majory. Centrum- do niczego. Musiałam się zwrócić do DTI o pomoc w odzyskaniu pieniędzy za holidaya. Natomiast Major przy Hallmarku- REWELACJA! W sumie to zaprzyjaźniliśmy się do tego stopnia, że do dziś smsujemy ze sobą. Zwłaszcza, że mój chłopak tam cały czas pracuje. Od wczoraj… już nie dla Majora 🙂

neonka
    Członek

Witam,
    powiedzcie mi jak dlugo czeka sie na zaplate za holiday-a?
    Wzielam z agencji p45 i jak dlugo mam czekac? Czy trzeba sie upomniec o to?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.