Strona główna Działy Prawo brytyjskie prawko???

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Moniqa20
    Członek

czytalam o wymianie polskiego prawa jazdy na brytyjskie….poniewaz to moze czasami ulatwic. zycie….no i napisali tam ze niby polskie prawojazdy mi zabiora i wysla do polski do urzedu z ktorego dane prawo jazdy mi wydano….mimo tego ze ktos np planuje tu zostac na dluzej a ma np ochote pojechac na wakacje do polski…..i chcialby sobie autem pojezdzic….czy wrazie jakiej kolwkiek kontroli policji …beda jakies problemy z tytulu tego iz sa to prawo jazdy brytyjskie ????….i wogole to dlaczego przy wymianie zabiraja polskie prawo jazdy ….i wysylaja je do polski??? i czy jak by ktos za jakis czas zmienil zdanie i chcial wrocic do polski i odzyskac swoje prawo jazdy polskie to znowu musi za to placic???

pytam z ciekawosci:)

BeToN
    Participant

Wmieniajac prawko na brytyjskie ma poare plusow bo minusow raczej niema oprucz tych 38funtow:(
    Majac brytyjskie prawko pomaga w formalnosciach, bo pokazujesz dokument brytyjski!!! co cie uwierzetelnia bo jest tam twoj adres!!! pomaga to w banku niepotrzebujesz zadnych umow najmu i nic tym podobnego, mi odrazu otwarli:)
    Prawko zabieraja bo nie mozesz miec dwuch licencji na ZABIJANIE 😉
    we francji gdzies jest centralne biuro gdzie jest ewidencja kierowcow w europie i wszystko by wyszlo:)
    na tej licencji mozesz jezdzic wszedzie po za anglia takrze tez, jadac do polski nie mozesz jezdzic w kraju dluzej niz 3 miesiace po tym czasie jestes zobowiazana do wymiany na krajowe ale oto pyta tylko policjant zawsze mozna puscic male klamstwo bo kto to sprawdzi jak nie wbijaja stepelkow do paszportu na granicy:)i to samo dziala w druga strone, chociaz ktos tam pisal w poprzednich postach ze mozna jezdzic tu w angli na polskiej licencji 12 miesiecy!!! moze i mnial racje ale watpie lepiej zadzwonic gdzies lub spytac sie kogos mondrzejszego TYLKO NIE ZNAWCE:)
    pozdro

Radek
    Członek

Ja pracuje jako kierowca w Leeds.Mam tylko polskie prawko i wszystko ok.

BeToN
    Participant

Jestem ciekaw czym jezdzisz, gdzie i za ile???

woyth
    Członek

Tak przy okazji, kiedys juz podawalem namiary na ta firme ale nie zaszkodzi powtorzyc. Firma jest jedna z wiekszych firm wynajmujacych kierowcow w Wielkiej Brytanii i wiem ze czesto prowadza nabor nowych kierowcow wiec moze warto sie zainteresowac jesli ma sie prawo jazdy C+E.
    http://www.driver-hire.co.uk/ z tego co widzialem maja biuro rowniez w Leeds.

Powodzenia i nie przeszkadzam w dyskusji o prawie jazdy 8)

Radek
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    BeToN wrote:

Dostawczym Fordem,Menzies Distribution;6,7£/h-nocki.Po co te trzy „???” ❓

BeToN
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    woyth wrote:

Tak przy okazji, kiedys juz podawalem namiary na ta firme ale nie zaszkodzi powtorzyc. Firma jest jedna z wiekszych firm wynajmujacych kierowcow w Wielkiej Brytanii i wiem ze czesto prowadza nabor nowych kierowcow wiec moze warto sie zainteresowac jesli ma sie prawo jazdy C+E.
    http://www.driver-hire.co.uk/ z tego co widzialem maja biuro rowniez w Leeds

Firma jest wporzo bardzo mila obsluga, bylem tam przyjmuja z malym problemem potrzebuja numer ubezpieczenia tego wymaga ich system komputerowy bo pod numerem NIN ewidencjonuja pracownikow 😥
    I niestety nie moze to byc numer tymczasowy!!!
    Albo tak splawiaja 👿

BeToN
    Participant

Radek wrote:

BeToN wrote:

Dostawczym Fordem,Menzies Distribution;6,7£/h-nocki.Po co te trzy „???” :?:[/quote]
    ??? – To oznacza, ze to jest pytanie(albo ciekowosc) 🙂

marekadam1968
    Członek

mnie zlapali na radar i zaczely sie korowody z prawkiem.w marcu mam sprawe w sadzie.

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.