Strona główna Działy Hobby Czy z "miękkim"dowodem rejestracyjnym w jadę do An

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    pablo21
    Członek

Właśnie jestem w trakcie zmiany samochodu. Formalności, które muszę załatwić potrwają ok miesiąca. Jednak ja planuje wyjechać za ok 2 tygodnie. Moje pytanie w zwiazku z tym brzmi: czy uda mi się wjechać do Anglii z tymczasowym dowodem rejestracyjnym i czy nie będę miał z tego powodu kłopotów?
    Pozdrawiam
    Paweł

BeToN
    Participant

wjechac wjedziesz ale mozesz miec problem przy kontroli policyjnej w koncu mieki dowod ma miesiac warznosci 🙁

pablo21
    Członek

Spoko nie mam zamiaru jeździć dłużej niż będzie pozwalał mi na to wydany dowód. Potem chciałbym przesłac ten dowód poczta do urzędu i poczekac na twardy dowód…. chodzi o to czy na miekkim dowodzie możliwa jest jakakolwiek jazda zagranicą (czy to jest zgodne z prawem)?????? pozdro

Moniqa20
    Członek

ja bym tylko chciala powiedziec ze listownie to mozesz wyslac do polski tez dowod ale nie mniej wielkich nadzieji ze oni ci wysla nowy….tzn oni ci moze i go wysla ale nie licz na to ze dojdzie….tu poczta chodzi elegancko…a jezeli chodzi o nasza poczte to mozna sobie oszczedzic slow poprostu…..kilkanascie listow…i kilkanascie kartek urodzinowych ….wyslala do mnie rodzina przyjaciele znajomi i tak dalej…najlepsze jest to ze nic do mnie nie doszlo….za to moje listy dochodza w 3 dni…..:)

pozdro

pablo21
    Członek

😆 oczywiście że nie licze że oni mi odeślą 🙂 napisałem w skrócie tym to juz się zajmie moja rodzina w Polsce (przesyłka ubezpieczonna lub kurierska 🙂 )

ANGI
    Participant

moim skronym zdaniem to raczej będziesz miał problemy z tym dowodem bo to tak jakby próbny dowód rejestracyjny ale pewności nie mam może ktoś ma inne zdanie ??

Cesarr
    Participant

Witam. Mozesz jezdzic smialo na tymczasowym przez 1 miesiac. Jest wazny za granica (w UE). Wiadomosc pewna, prosto z PL urzedu. (a nie jakies 'widzimisie’ jak niektorzy wypisuja) Sam tez niedlugo bede na takm tu jezdzil. Pozdrawiam i powodzenia!

BeToN
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Cesarr wrote:

Witam. Mozesz jezdzic smialo na tymczasowym przez 1 miesiac. Jest wazny za granica (w UE). Wiadomosc pewna, prosto z PL urzedu. (a nie jakies 'widzimisie’ jak niektorzy wypisuja) Sam tez niedlugo bede na takm tu jezdzil. Pozdrawiam i powodzenia!

”WIDZI MI SIE”
    Tylko pamietaj 1 miesiac bo jak zobacza i naczej jak sie pokapuja ze jest nie wazne to mozesz miec problem 😀

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    BeToN wrote:

bo jak zobacza i naczej jak sie pokapuja ze jest nie wazne to mozesz miec problem 😀

Tutejsza policja nie ma zwyczaju żądać dokumentów wozu na drodze. W ogóle nie wozi się ich ze sobą ale trzyma w domu (choć nie jestem 100% pewien jak to jest w przypadku aut na obcych numerach).

pablo21
    Członek

Wielkie dzięki za napewno cenne dla mnie informacje 🙂 pozdro

silverado
    Członek

Witam:)

Policja sprawdza dokumenty, na dokladke wszystkie daty itp dane w papierach interesuja ich najbardzej.

Jezeli chodzi o wysylke dowodu-jest mozliwa(sprawdzone) nie wiem tylko czy mozna cos zalatwic w urzedzie nie bedac tam osobiscie, ale na tym sie nie wyznaje.

pozdrawiam

v-tec
    Członek

silverado wrote:

czy mozna cos zalatwic w urzedzie nie bedac tam osobiscie, ale na tym sie nie wyznaje

Nie rozśmieszaj mnie.

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.