Strona główna Działy Hyde Park JEZUUU JAK SIE CIESZE!!!

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    hattori
    Participant

Przeczytalem pare wiadomosci z Polski z 15 pazdziernika na stronie gazety wyborczej i mysle ze kazdemu komu udalo sie wyemigrowac z tego kraju powinien byc najszczesliwszym czlowiekiem pod sloncem.Ja sie za takiego uwazam.

sylwek
    Członek

Podaj jakiś link, też chciałbym czasem utwierdzić w Twoim (i moim) przekonaniu. 🙂 Pozdrowienia LS7

hattori
    Participant
    Dana
    Participant

A mnie jest przykro jak słyszę takie opinie w stylu ” jak się cieszę, że wyjechałem z tego kraju”. Rozumiem, że tutaj to już wszystko widzisz na różowo, może czasami poczytaj też lokalne wiadomości to trochę Ci się odkoloryzuje.
    Racja, że w Polsce sporo jest rzeczy które mogą denerwować i czasami ręce opadają jak się okazuje, że 15 % społeczeństwa głosuje na Leppera, ale przecież nie zapomninajmy, że to nasz kraj, z tamtąd się wywodzimy i choćbyśmy się nie wiem jak zangielszczali to nadal będziemy w głębi duszy polakami. Zastanawiam się co się dzieje z legendarnym polskim patryotyzmem?
    A do tego krew mnie zalewa jak słyszę co Polacy, którzy tutaj przyjechali potrafią opowiadać Angolom na temat naszego kraju. Nic dziwnego, że potem niektórym z nich wydaje się, że robią nam łaskę dając jakąkolwiek pracę za psie pieniądze.
    Ludzie nauczcie się wreszcie myśleć i doceniać to skąd jesteście i kim jesteście. Powinniśmy być reklamą Polski a nie tylko na nią pluć.

hattori
    Participant

Czy czytalas moze artykul w Gazecie Wyborczej na temat SM(link powyzej).Moze porozmawiasz z ludzmi chorymi na stwardnienie rozsiane(dzisiaj widzisz i slyszysz jutro jestes niewidoma i glucha) o patryjotyzmie i o terapi interferonem na ktora sa pieniadze ale opieszalosc polskich uzedasow(nie politykow)nie pozwala wykozystac.Albo z kobietami chorymi na raka piersi ktorym sie usowa cala piers bo biopsja groboiglowa jest drozsza o 300 zl(sprzet i specjalisci do wykonania zabiegow sa),a co z bird flu jeszcze nie zamowiono ani szczepionki ani lekerstwa lagodzacego przebieg choroby.Mozna by pisac bez konca.Co do wiadomosci lokalnych to dziekuje ,jestem na bierzaco.Co do patryjotyzmu -no coz walczyc za nasz kraj to raczej nie bede On za mnie zreszta tez 😉

Dana
    Participant

Nie czytałam tego artykułu, i jestem w stanie wyobrazić sobie, że może Cię to wkurzać. Ale zamiast cieszyć się, że wyjechałeś z Polski to poprostu ciesz się, że zdrowy jesteś. O tutejszym NHS też krążą niezłe legendy, a z opowiadań znajomych o opiece szpitalnej jestem w stanie wyciągnąć tylko jeden wniosek – oby tylko zdrowym być!!!
    Tak więc może prosta rada poprostu postaraj się być bardziej obiektywnym i nie zgrywaj ważniaka z zagranicy. 😉

MeiWei
    Członek

Bosh… wiadomo, że u nas, w Polsce, nie jest najlepiej. Nie ma sensu wymyślać 15% społeczeństwa od ciemniaków bo głosują na Leppera, czy narzekać na opiekę zdrowotną. Zamiast tego jak się już jest w kraju który prosperuje lepiej należy brać z nich przykład i wracając do Polski powoli naprawiać nasz kraj. Z drugiej strony narzekanie na te liczne ciemne strony naszego kraju nie jest objawiem niepatriotyzmu lecz zwykłego wku…wienia tym całym gnojem. Objawem niepratriotyzmu byłaby akceptacja tego wszystkiego.

hattori
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Dana wrote:

Nie czytałam tego artykułu, i jestem w stanie wyobrazić sobie, że może Cię to wkurzać. Ale zamiast cieszyć się, że wyjechałeś z Polski to poprostu ciesz się, że zdrowy jesteś. O tutejszym NHS też krążą niezłe legendy, a z opowiadań znajomych o opiece szpitalnej jestem w stanie wyciągnąć tylko jeden wniosek – oby tylko zdrowym być!!!
    Tak więc może prosta rada poprostu postaraj się być bardziej obiektywnym i nie zgrywaj ważniaka z zagranicy. 😉

Dana bez obrazy ale mysle ze jestes wybitnie niedoinformowana to pierwsze,ja nie mowilem o legendach tylko o faktach to drugie,zdrowy jestem to fakt ale taki stan nie trwa wiecznie, a tego o wazniaku to nie kumam juz w zab .Tak wiec moze prosta rada postaraj sie byc bardziej subiektywna ,poczytaj,przemysl, przedstaw jakies fakty a nie ogolniki-legendy z Twoich rozmow ze znajomymi 😉 😉

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.