Strona główna Działy Nauka university of leeds

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Thorgal29
    Członek

Ja studiuje na Leeds Business School

milish
    Członek

ja przyjechalamniedawno i czuje sie osamotniona glownie z powodu nie napotkania dotychcczas zadnych polskich studentow. anglicy to jednak inna mentalnosc.czy nie ma przypadkiem jakis miejsc spotkan studentow pl? naprawde chce mi sie pogadac po polsku lol

Thorgal29
    Członek

Z tego co wiem, to nie ma zbyt wielu studentow z PL a Ci co sa to raczej mie organizuje zadnych formalnych spotkan. Jak chcesz mozemy sie umowic na kawe. Moj numer komorki to: 07896310961. Daj znac, albo wyslij mi swojego maila to sie umowimy : -)

milish
    Członek

moj mail to bluesy@gazeta.pl , z przyjemnscia gdziws wyskoze. do leeds wracam na zajecia w poniedzialek na rzie jestem w wakefield. pozdrawiam goraco i czekam na wiesci 🙂

mar3k21
    Participant

witam a ja jestem z uni. of leeds speme dep.
    wydzial fire eng.
    pozdrawiam i jestem za zeby sie jakos spotkac zawsze to razniej 😉

Pozdrawiam
    Marek, marekgrabon@wp.pl

aania_p
    Participant

hej, ja mieszkam jeszcze w Polsce 🙂 ale interesuje mnie studiowanie w Leeds, zwłaszcza na University of Leeds, na kierunku związanym z biologia i chemią (ale nie medycyna), np biotechnologia. Czy możecie mi powiedzieć, jakie są ogólne wymagania dla kandydatów z Polski? Czy wymagany jest CPE, czy wystarczy CAE lub FCE? Czy w jakiś sposób przeliczane są punkty z egzaminu maturalnego, czy trzeba pisać jakiś dodatowy egzamin? Próbowałam się wgryźć w te wymagania na stronach internetowych,ale się w tym nie połapałam. Dzięki z góry za pomoc!

aania_p
    Participant

aha, mój e-mail to aania_krk@o2.pl
    nr gg 2608480

matt
    Członek

ja rowniez zaczalem tu studia. Zaczepilem sie na Leeds Metropolitan University.
    😛

Szuja
    Członek

Mam pytanie czy ktos studiuje jakis kierunek zwiazany z informatyka… czy studia w Angli to bardzo drogi pomysl czy tylko troche? :] Chodzi mi glownie o to czy prace mozna latwo pogodzic z nauka.

kris
    Participant

Witam
    Ja ruszam od stycznia na Leeds College of Technology – Network Academy. Jak bedziecie organizowac jakies spotkanko to dajcie znac. Chwilowo jestem bez kompa korzystam z biblioteki wiec prosilbym o cynk na kom. 07845531229.
    Pozdro 🙂

Moniqa20
    Członek

a ja moze nie studjuje …ale ucze sie tez…narazie anglieskiego….w park lane colleg. 🙂 level 1 high ….jest tu ktos z tej szkoly…

girkit
    Participant

no to znowu temat sie powtarza
    z gory przepraszam nadwrazliwcow .././ ale …

moze ktos poleci koledz gdzie mozna anglika sie uczyc od stopnia srednio zaawansowanego

( ostatni koledz – tomas danby troche byl niesmaczny i pani sie nie chcialo nic robic )

z gory dzieki ! (za adresy , telefony i konkrety 😉

MeiWei
    Członek

Kochani, studiuje w Leeds i rzecz jasna chce spotkac paru rodakow, wiec zainteresowanych prosze o kontakt. E-mail: eas5sl@leeds.ac.uk.
    pzdr

Moniqa20
    Członek

jezeli komus zalezy na nauce angileksiego…bo uwaza ze nie opanowal tego jezyka …tak jak np Ja …to polecam mu colleg park lane….w centrum …Park Lane LS3 1AA to ulica jka by to ktos nie wiedzial czy cus….szkola jest darmowa….tylko radze sie streszczac…bo nie wiem jak z miejscami….pozatym najpierw radzila bym zadzownic do Sally Jefferys tel 01132162032 i pogadac z nia czy sa miejsca jezeli beda to napewno bedzie kazal przyjsc i najpierw napisac ktorki egzamin (bardzo banalny) zeby wiedziala do jakiej grypy dana osoba przydzielic
    pozatym jedynym minusem tego banalnego egzaminu jest to ze jest banalny… moj przypadek….jest taki….ze….:) moj angileski byl nieco slaby jezeli chodzi o wszystko oprocz rozumienia…bo zrozumiec…rozumie wszytsko a moze lepiej powiedziec wiekszosc…wiec po napisaniu tego banalnego testu dostalam sie do najwyzej grupy…co nie bylo mi to nareke….bo siedzialam na lekcjach jak zielona gaska ani me anie be…po3 tygoniach zmienili mi pozniom… i teraz juz lepiej…..wiec uprzedzam gdyby tez ktos mial taki problem to siech sie nie cycka z nimi tylko mowi odrazy ze np jest dlaniego poziom za trudny albo zalatwt…..to ze anglicy sa leniwi…musicie zrozumiec….i zrouzmcie to ze trzeba byc upierdliwym az do skutku….ja np 3 tygodnie walczylam o zmiane pozniomu 🙂
    wiec do dziela nie czekajcie tylko do szkoly…i to biegusiem….bardzo fajni nauczyciele….musze powiedziec jak czegos nie rozumiesz wsyztsko ci wytlumacza i beda powtarzac do tej pory dopoki nie zrozumiesz…i nawet ludziska(uczniowie) ci pomoga….
    no sie rozpisalam ide juz

powodzenia

girkit
    Participant

dzieki mon chyba tam uderze ! 😉

a tak na marginesie jest szansa na godziny popoludniowe – ok 16/17 ?
    bo .. praca ! 🙄

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.