No cóż, temat jest już stary, wrześniowy ale dla mnie jak najbardziej aktualny.Pojawię się w Leeds pewnie na początku roku 2006 samolotem.Potem jednak w lipcu 2006 zamierzam powrócic do kraju po swój cały dobytek, załadować go do samochodu i promem przywieźć do Leeds.Samochód mam całkiem niezły ale tani.Nie opłaca mi się sprzedać go w Polsce za psi grosz.Więc liczyłem na to,że potłuke go jeszcze w GB troche, no ze dwa lata może.Pytałem w PZU, twierdzą,że nasze, polskie OC i AC działa na terenie GB.Jedynie co, to radzą mi abym jednak wziął zieloną kartę (jest już nieobowiązkowa do GB) bo mój samochód ma jeszcze stare czarne tablice.Jest oczywiste,że w GB będę miał jakiś adres zamieszkania więc nie wiem co ten gościu powyżej wypisuje.To gdzie niby mam mieszkać przez pierwsze 6 miesiecy, pod mostem?Forumowicze, pomóżcie, czy ktoś jeździ po Anglii samochodem rejestrowanym w Polsce?Jak to naprawde jest?P.S. wiadomo mi,że młodzi ludzie na posadach angielskich kupują samochody w Polsce i jeżdżą po Anglii bo ubezpieczenie angielskiego wozu przy ich młodym wieku jest horrendalne.Jak to naprawdę jest?To dla mnie bardzo ważne.Jesli ktos wie cokolwiek , nawet mniej istotne rzeczy to bardzo proszę o posta.Dzieki.C.