Strona główna Działy Finanse pieniadze

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

witam, czy ktos moze mi powiedziec, jaki jest najtanszy (ale bezpieczny) sposob na wyslanie pieniedzy do polski, jaki bank ma najnizsza prowizje?
    pozdrawiam

Anonim
    Gość

Ciekawy sposób, który opracowaliśmy ze znajomymi: otwórz drugie konto w innym banku, wyślij kartę bankową do Polski i wtedy możesz przelewać pieniądze na to drugie konto, a osoba w kraju może je pobrać w bankomacie.
    Koszt zaledwie ok. 1 funta od każdego użycia karty w bankomacie.
    Można także załatwić sobie drugą kartę do posiadanego konta, co jest nieco ryzykowne, gdyż ten, komu dasz tę kartę ma dostęp do wszystkich pieniędzy na koncie 😉

Poza tym pieniądze możesz wysłać na poczcie (odbiór w Polsce w banku PKO) albo Western Union.

Anonim
    Gość

prosze o wiecej szczegolow z ta poczta. jak sie nazywa ta przesylka??No i jak to zrobic z gory dzieki.

Anonim
    Gość

MoneyGram i sprawdz na stronach postoffice

Koszt porownywalny z Western Union

Ch0dA bOy
    Participant

Checkpoint bije na glowe wszystkie podobne usulgi, przynajmniej wg mnie. koszt wyslania pieniedzy 5 funtow, niezaleznie od sumy. Ponadto, wprawdzie nie jestem pewien na 100%, ale chyba jesli przelewasz pieniadze na konto zamiast do odbioru osobistego, to kosztuje tylko 1 funta, ale za to leci tydzien. Do odbioru osobistego nie wszystkie miasta sa obslugiwane, raczej tylko wieksze.

silverado
    Członek

Checkpoint ??
    Cos wiecej na ten temat?

pozdrawiam[/i]

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.